Рецептата Dnes: Пиле по китайски

Сочно и ароматно ястие, което си приготвя бързо
26 май 2016 14:07, Михаела Лазарова
5
Рецептата Dnes: Пиле по китайски
Снимка: freeimages

Продукти:

2 супени лъжици зехтин
½ средно голяма глава лук, нарязана на кубчета
300 г пилешки гърди, нарязани на едри парчета
500 мл разтворен зеленчуков бульон
2 купички ориз
1 връзка праз лук, ситно нарязан
10 г китайски сухи гъби, накиснати
3 резенчета ананас
1 малка чили чушка, нарязана
2 щипки настърган джинджифил
сока от 1 лимон
20 мл соев сос
микс подправки по избор
1 клонка свеж кориандър

Приготвяне:

Овкусете пилешкото с подправките. Добавете зехтина и лука в съда за готвене. Изберете програма за пържене и задайте време 5 минути. Натиснете старт и сложете пилешкото като разбърквате от време на време.
От менюто изберете програмата за ориз и натиснете старт. Добавете праза, гъбите, ананаса, чили чушката и джинджифила. Затворете капака и оставете да се готви за 10 минути.

След това добавете ориза и бульона, смесете всичко и затворете капака. След 10 минути добавете лимоновия сок и соевия сос. Оставете да се готви до готовност или според продължителността на програмата, която сте избрали.

Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Изберете програма за пържене и задайте време 5 минути.""От менюто изберете програмата за ориз и натиснете старт""Оставете да се готви до готовност или според продължителността на програмата, която сте избрали."Абе няма ли програма за пиле по китайски? :D
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шефче, поръчва го в Китайски ресторант :)
1
0
 
13
 
! Отговори
Шеф преди 7 години
Михаелче, това "Сочно и ароматно ястие, което СИ приготвя бързо" в какво точно го приготвяш и с какво чудо на техниката, дето има програми за пържене, за ориз, за кюфтета, кебапчета, супи, спагети и какво ли още не или си го купуваш от китайския ресторант, че от рецептата не става ясно?