РБ предлага: Без социални плащания за необразованите

Реформаторите предлагат Българска национална доктрина
11 фев 2017 15:18, Елка Василева
93
РБ предлага: Без социални плащания за необразованите
Димитър Делчев. Снимка: архив, Булфото

Реформаторският блок предвижда в програмата си въвеждане на ограничения на социални плащания за безработица за хората, които не са изпълнили конституционното си задължение да се образоват. Всеки българин има равни права и задължения към държавата, заяви пред медии Димитър Делчев от "Движение България на гражданите", член на Националния координационен съвет на РБ, съобщиха от пресофиса на ДБГ.

Дефицитът при изплащането на пари за безработица е над 120 млн. лева, а близо 50 процента от хората с начално или по-ниско образование са безработни, други 20 процента с основно образование също, е цитирал публични данни Делчев.

Нашето предложение ще спре този омагьосан кръг едно лице да не се образова, което държавата му осигурява безплатно, след това да взема помощи за безработица и да тежи на социалната система, посочил още той.

Въвеждаме образователен ценз. Нашето искане е да отпадне хартиеното гласуване и да остане само машинното, ако човек иска да се справи и да гласува, то той ще трябва да може да чете, е заявил Костадин Марков от СДС, член на Политическия съвет на РБ, цитиран в съобщението.

Това отново е свързано с конституционните задължения на всички хора. Тези, които не са го направили, няма да имат равни права с останалите, коментирал той.

Родолюбието и патриотизмът са вътрешната ни убеденост, ежедневна битка, за да се отстояват българските национални ценности и традиции. В следващия парламент РБ ще предложи Българска национална доктрина и ще настояваме да бъде приоритет на мнозинството, е казал Емил Кабаиванов от СДС, кмет на Карлово и член на НКС на РБ.

Антони Тренчев от ДБГ, член на НСК на РБ, коментирал, че програмата на Блока за изборите "ще внесе разум в морето от популизъм, в което, с коя от коя по-шокиращи е неизпълними идеи, се състезават останалите политически формации". Той коментирал като популистко наддаване предложенията на БСП за 1 200 лева заплати, от ГЕРБ да я качват до 1 500 лева, а бивши партньори от десницата дори да обещават пенсии от 700 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До S. Сменяй психиатъра! Явно не се справя...
22
5
 
3
 
! Отговори
S преди 7 години
ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ, ОТНАСЯ СЕ ЗА ЦЯЛ СВЯТ!!Подменят близките ви хора с двойници-убийци!! И с кого всъщност сте в едно жилище?!Психиатрите да бъдат без повече достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи или ще бъдат разследвани докрай! Убийствата им се регистрират като самоубийства, но са си убийства!!
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как така?!?!?! До вчера стипендии давахана скандиннавците, а днес без помощи ще ги оставите... айде решете кой електрат ще залъгвате...
20
6
 
12
 
! Отговори
Dimityр преди 7 години
Искате полвината от депутатите да останат без помощи. РБ - отчаяни службари.
19
2
 
26
 
! Отговори
Асан преди 7 години
И кво ша ядат чаветата !!!
18
3
 
44
 
! Отговори
coco преди 7 години
Лица без начално образование да нямат право да гласуват
17
2
 
27
 
! Отговори
До Анонимен 20 преди 7 години
вярно е, че много фактори ни поставят на нееднакви стартови позиции.Ако си се родил в голям град, имаш повече възможности и половината ти заплата не отива за наем.Но винаги е по-добре да имаш образование. Дори да си и от някое малко село, колкото повече знания имаш, толкова по-големи са шансовете ти да си оправиш живота.Какви шансове има един неграмотен или малограмотен човек?
16
0
 
21
 
! Отговори
Пак повтарям преди 7 години
Когато имате идеи и предложения, но не членувате в партии, нито работите на такова място, което ви дава възможност да лансирате идеите си,ПИШЕТЕ ГИ ПО ФОРУМИТЕ.Споделените там мнения се проучват от разни видове специалисти.Когато се вдигне голям шум по някоя тема и се очертаят мнения, политическите партии и гражданските движения проявяват интерес към тях и ги включват в предизборните си платформи.Това е начин идеите ви един ден да стигнат до пленарната зала!
15
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа одавна го предлага това,но слуша ли някой народа?Помощи само за болни,възрастни самотни хора и хора с увреждания.Всичко останало-здраво,право,да работи и да си изкарва прехраната.Не може държавата да взема от едни,за да дава на други.
14
5
 
29
 
! Отговори
българка преди 7 години
Да, да им искат образование.Те са научени все да им се дава, а нищо да не правят.Дават им безплатно образование, дават им помощи, детски, те търтеите нищо не дават.Така всеки знае.Не са работили, а взвмат, вземат от данъците на нас работещите.И децата, които раждат същите готованковци, поколения наред.Всичко си има край един ден.Спрете на такива всички подаяния, че и те направят нещо за тази държава.
13
8
 
9
 
! Отговори
??? преди 7 години
МОЛЯ??? Що не се прекръстите на БСП и да се свърва!!! И тия ми били десни, плача...
12
0
 
40
 
! Отговори
смях преди 7 години
Всички управляващи досега партии се надпреварват да дават добри предизборни идеи. Обаче възниква един много елементарен въпрос:Защо сега, а не докато бяхте на власт???
11
0
 
30
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
че това го предложиха, някои преди десет години,
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СОФИЯНЦИ ОТ КОИТО ГОЛЯМА ЧАСТ ВИНАГИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ДЯСНА ПАРТИЯ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ВИ ПОДМИНАТ ,ЗАЩОТО ВИЕ НЕ СТЕ РЕФОРМАТОРИ И АКО ИСКАТ ДА ГЛАСУВАТ БОЙКО ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ. ТАКА ,ЧЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ МАЙ САМО СДС С АЛЧНИЯТ ЗА ПОСТОВЕ ЛУКАРСКИ И КУНЕВИЦА ДЕТО НИКОЙ НЕ Я ИСКА !
9
2
 
13
 
! Отговори
пълна лудница преди 7 години
реформаторите заиграха казачок "Люпкен", току отмъкнат половиния им липсващ процент от обединените патриотари
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие ще съжалявате ,че се разделихте с Радан и се оставихте Куневица и Лукарски да ви се изхрачат в очите ! Никога няма да гласувам за вас от тук нататък ! Ако исках Бойковата алчна и антибългарска политика ще гласувам за Герб ,но не искам !
7
3
 
17
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Риформаторити набират в своята партия куцо и сакато. Местните феодали са добре дошли при тях защото може да вербуват повече гласове. Това се видя и в парламента който си отиде.
6
0
 
21
 
! Отговори
Разбирайте, че преди 7 години
дедо С о р о с ще дърпа непослушни ушета.
5
3
 
29
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
От тези хора чуваме само "дайте ни помощи,дайте ни работа,дайте ни жилища".Всички ще живеят добре ако учат,работят и не чакат само помощи от държавата.
4
4
 
18
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Ама дай да се разберем.Валерко Симеонов ли е патриот?Заради него няма да гласувам за това сдружение с материална цел.

Спонсорирани публикации