Борисов угодил на г-жата (Нинова) всички капризи: Дебат няма да има!

Ако ГЕРБ останат втори на вота – минават в опозиция, отсече той
2 мар 2017 09:07,
342
Борисов угодил на г-жата (Нинова) всички капризи: Дебат няма да има!
Колаж: Dnes.bg

Дългочаканият дебат между лидерите на двете основни политически партии у нас – ГЕРБ и БСП, няма да има.

"Дебат с госпожата няма да има. Вчера я чаках. Угодих й на всички капризи, тя ме разиграва. Вече програмата ми е наредена - по два дена на ден", отсече доскорошният премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той разкри, че е бил готов на всички варианти, но... По метода на елементарните преобразувания Борисов обясни, че след като твърдиш, че си спечелил изборите, не може да се правиш, че нямаш нищо общо със служебния кабинет.

Още по темата

"Защо те бягат и защо не искат да кажат кои министри ще изпълняват тази фантастична програма, която имат?", поинтересува се Борисов.

"Правихте 2 дни студиа, ние се готвихме, разбрахме се, съгласихме се двата щаба за "мач в две полувремена" – експертите - кандидати за министри от двете партии, втората част – само аз и г-жа Нинова на 4 очи, по 45 минути. Говорих с нея най-джентълменски по телефона. Тя каза: "Не!", продължи Борисов и попита: "От какво ни е страх да си покажем хората, които ще изпълняват програмите?” Казах на Нинова, че от моя страна ще участват Томислав Дончев, Влади Горанов, Екатерина Захариева и Лили Павлова. Не са скандалджии", настоя той.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че единствените, с които би започнал преговори за съставяне на правителство, са Реформаторският блок и Патриотите.

"И те в своите изказвания посочват доста добри неща, които сме направили. Ако се постигне такъв вариант, първите, с които ще седнем да разговаряме, са те", поясни той.

Борисов определи като манипулация и лъжа твърденията, че формацията на Веселин Марешки е "обгрижвана от ГЕРБ", за да може да се превърне в патерица, която да подкрепи евентуален бъдещ кабинет.

"Нищо общо няма между ГЕРБ и партията на Марешки. С "Воля" не можем да направим коалиция, защото принципите ни са различни", категоричен бе той пред Нова тв.

"Моето истинско притеснение е какво ще се случи след 26 март, защото трябва да се измине една много трънлив пътека, за да се състави правителство. Ще има нужда и от нормални хора в опозиция", коментира още Борисов и бе категоричен, че ако ГЕРБ са втори на изборите, остават в опозиция.

"Народът ще си е избрал друг първенец" - така той аргументира избора си да не опитва реализация на втория мандат, ако ГЕРБ не е с най-много гласове.

Бойко Борисов все пак настоя, че е важно да се направи стабилно управление за следващите година и половина, поне докато мине председателството ни на ЕС.                                                                                                                                                      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
21
 
! Отговори
Неда преди 7 години
Нещата са пределно ясни- тук ставаше дума за дебат между лидерите, т.е. между Нинова и Борисов. Но понеже е и ***, страхлив и с ограничени възможности , реши да се скрие зад своите бивши министри. Нинова предложи нещо съвсем разумно- отделен лидерски дебат и отделен експертен с министри и тем подобни.
78
3
 
16
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Като гледам кои са предполагаемите печеливши избора се свежда до по-малкото зло и точно поради това трябва да има дебат очи в очи макар,че тиквата ни е до болка познат и омръзнал. Не ни интересуват министрите му които той както някога рече намира по пътищата,а ни интересува какво имат между ушите си така наречените лидери тъй като те носят отговорност и за министрите си,и за крайните решения всичко друго е местене на въздуха.
77
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което направи ГЕРБ за няма и един пълен мандат комунистите не могат да го нарисуват за 10години. А с това как настървено го обвиняват за каквото им дойде на ум ни убеждават все повече НИКОГА да не гласуваме за БСП.
76
8
 
9
 
! Отговори
Циник до 86 преди 7 години
Съмнявам се, че това му е името.Ник-нейма е въпрос на избор....и нищо повече.А иначе изумен съм от про*стотията на българският избирател - от чиста фрустрация - ПАК ще избере *** - нищо не е научил досега! И паметта му е по-къса от тази на златна рибка - тя помни поне настоящата обиколка на аквариума! Нямам вече даже и жалост към народ - неспособен да се "учи" от собствените си грешки!
75
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
To ясно беше,че няма да има.Винету умрял от страх и си му личи,ама ся Нинова му виновна.Нинчето ,че го изяде и му е ясно и ся почна голямата манипулация.
74
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб и БСП трябва да се оттеглят от властта и да предоставят възможността на нови партии да влязат с мнозинство. Писна ми от тези две партии.
73
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб и БСП са едно и също нещо, а именно защитници на олигарсите и мафията! БСП дружно гласуваха за Пеевски, а бб го защитава като Матросов. Защо нищо не се пише за това как бб отказа да отговаря на въпроса как трима 20 годишни младежи купуват имот за 8млн от забранителния списък за приватизация, при неговото управление.Ако искате това да продължи изберете ги пак.
72
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 75 Ами като Нинова не се е отказала от дебат защо снощи не отиде в НДК където беше насрочен дебата . Как не разбрахте , че тази жена е проста и нагла на квадрат . Тя не става за нищо .
71
5
 
15
 
! Отговори
Пиперя преди 7 години
През последните няколко месеца,особено след избирането на Тръмп,след тоталната излагация на Цачева,неочакваната,но за сметка на това съкрушителна победа на Радев,колебливото поведение на европейските политици,сме свидетели на безпомощността на Борисов и мятането му,като риба на сухо.Поведението му е като на всеки,комплексиран и несигурен в себе си човек:Когато е на върха,подлудава всички с налудничавато си поведение и мания за величие,но когато падне се крие зад гърба на другите! Страхливец!!!
70
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С този ход няма как да спечели изборите Герб, но със сигурност ще пречи на управлението след изборите.
69
6
 
18
 
! Отговори
Дани преди 7 години
"ако ГЕРБ са втори на изборите, оставаме в опозиция"- това ключово изказване на тиквата вече веднъж му изигра лоша шега. Нима този *** не се е поучил от собствените си грешки. И не разбра ли най-накрая, че мнозинството от хората не го искат.
68
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
баси ТИКВАТА се упллаши от НИНОВА, хахахахахах , да й прати ЦЕЦКА ЦАЧЕВА да видим дали НИНОВА ще е толкоз ербаП
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БойкоЗА КЪДЕ?
66
32
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Защо Борисов ще спечели изборите... - защото където е той - там е епицентърът на събитията... - всички го канят, всички го искат за да си вдигнат рейтинга и рекламират срещата дни напред, дори реклами не смеят да пуснат за да не го прекъсват... - темите с Борисов по форумите се четат и коментират от хиляди... - видяхте ли какъв работодател е г-н Борисов...
65
10
 
7
 
! Отговори
Циник до 67 преди 7 години
Цитат: "Сега разбрахте ли защо от 2009 тъпчем на едно място, дори се върнахме в 90-те!"Ааааааа...чак сега разбрах!!!Преди 2009 на България още мъъъъъъъъъничко и оставаше - да се изравни с Швейцария!!!Ъхъ!И един мармот - завива шоколад в станиол!
64
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова не е отказвала дебат! Обаче тоя как извъртя нещата сутринта , че тя не искала , направо съм учуден!Ама кой ли му вярва на простотиите!
63
7
 
24
 
! Отговори
до 61 преди 7 години
Това всички го знаят,мислиш ли,че журналистите не го знаят,че то се усеща веднага щом му чуеш приказките.Но явно това не зависи от нас ,от народа.Просто някой от началниците е наредил ,че Борисов трябва да ни управлява и толкоз.Какво мисли народа няма значение,важното е как ще бъде обработен този народ,а указанията са ясни.И ТЕ ги изпълняват - просто от това им зависи заплатата и работата.
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и все пак
61
9
 
27
 
! Отговори
Ей Борисов!!!!!!!!!! преди 7 години
Тоя сутринта само обвиняваше тоя и оня!!!!!БОРИСОВ, КАЖИ КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ ЗА БЪЛГАРИТЕ, ЗА ДА ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ, ЗА СТАНДАРТА, ЗА ДОХОДИТЕ(от където са всички проблеми)?????НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ ВАШИТЕ НАДПРЕВАРИ ЗА КОЙ Е ПО-ПО- НАЙ !!!!!!!!
60
34
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госпожа Лъжа не иска експерти. Иска да си приказва глупостите и да лъже матряла. Ама то тоя простт народ това си залсужава.