Борисов: Ако има партия, която по-добре да управлява, се дръпвам

Защо да се съревноваваме с БСП, те не са направили нищо добро, пита той
5 мар 2017 14:17, Анисия Иванова
287
Борисов: Ако има партия, която по-добре да управлява, се дръпвам
Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ е партия с морал, ГЕРБ е създадена от народа, ръководили сме държавата по волята на хората. Управлението на ГЕРБ означава стабилност и сигурност за България. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Ямбол, цитиран от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Той подчерта, че ако е имало друга партия, която може да управлява по-добре България, е щял да се отдръпне, заедно с екипа си.

“В момента аз виждам едни “променени” лица, които не са нови, а добре забравени стари, или в най-добрия случай - синове и дъщери на членовете на Политбюро”, обясни Борисов. Според председателя на ГЕРБ е необяснимо защо се налага ГЕРБ да се съревновава с БСП, които не са постигнали нищо добро за България.

Борисов заяви, че направеното от ГЕРБ е видимо. Той подчерта, че в следващ управленски мандат партията ще надгради постигнатото и ще поправи допуснатите грешки. “Предизборната програма на ГЕРБ описва как ще расте през следващите години икономическият растеж, който вече постигнахме. Няма нито едно обещание или цифра, различна от това, което вече сме направили. Заложеният ръст на БВП – 120 млрд.лева, 600 лева минимална и 1500 лева средна работна заплата – всичко е на база направеното досега”, каза Бойко Борисов.

“Оставихме 880 млн. излишък в бюджета само за януари. Ето ви парите за учителите за цялата година – аз съм ги осигурил като премиер, заедно с колегите. С 250 милиона увеличихме възнагражденията в сектор “Образование” от януари тази година. Парите за великденските надбавки тази година не са събирани от служебното правителство. 4,7 млрд. повече приходи събрахме от борба с контрабандата, вместо да отидат в нечий джобове. Това са милиарди, постъпили в бюджета на държавата”, подчерта Борисов.

Основен приоритет за ГЕРБ е премахването на бюрокрацията. По думите му, за това ще бъдат предприети конкретни мерки още от първия ден на следващ управленски мандат на ГЕРБ. “Ще обърнем хастара обратно – отиваш, внасяш нужния документ и служителката е длъжна да събере необходимите документи. Чрез ЕГН-то могат да се проверяват има ли задължения и платени ли са данъците. Ще наложим правото на мълчаливо съгласие. Така ще принудим администрацията да работи в услуга на хората”, каза лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов посочи, че ръководеното от него правителство се е справило с мигрантския проблем чрез дипломация, изграждане на възпиращо съоръжение и разполагане на армия и полиция на границата ни. По думите му, само за една година са допуснати десет пъти по-малко бежанци в страната ни.

“Не си спомням някой да е докарал 320 милиона лева целева помощ от ЕК за България. Доведох Дейвид Камерън, Виктор Орбан, еврокомисари, вътрешни и външни министри да видят лично външната граница на ЕС. След изказването ми в Братислава всички европейски колеги гласуваха за това България да получи 160 милиона евро целева помощ, извън бюджета на ЕК. И 90 милиона задължения, които ни опрости Владимир Путин – почти половин милиард сме докарали от партньорите ни и от Изток, и от Запад. Това е прагматична политика. Ние сме членове на ЕС и НАТО и нашето семейство е там”, подчерта председателят на ГЕРБ.

Борисов направи сравнение между постигнатите реални резултати от управлението на ГЕРБ и корупционните сделки, сключвани от правителства на БСП.

Като пример той даде договорите с американските централи, проекта АЕЦ “Белене” и споразумението с “Уестингхаус”. “БСП два пъти бяха на власт и не достроиха “Белене”. БСП и Драгомир Стойнев спряха “Южен поток”. Ние настоявахме газовия хъб “Балкан” да бъде европейски – не само, че европейските ни партньори се съгласиха, но и преди две седмици ни дадоха парите за реализиране на проекта. Кой е “послушкото” – аз, или Драгомир Стойнев и Корнелия Нинова”, попита Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
2
 
7
 
! Отговори
Де Гол преди 7 години
Този е най - голямата напаст , нахлузини 16 МИЛИАРДА и още иска , мислете като гласувате. Никога ГЕРБ , запомнете.
248
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БКП, БСП И ТЕХНИТЕ ОТРОЧЕТА ДПС И АТАКА СА НАЙ-ГАД.НОТО НЕЩО КОЕТО СЕ Е ПРЪКНАЛО ОТ КАКТО СЪЩЕСТВУВА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА!!!! БАЙ-***-ТИ СИ МАЗО.ХИСТ.....МАС.ТИЯ ПО ДУША, ПРО.СТО ПЛЕМЕ, ЗА ТОВА НЯМА ДА СМЕ ДОБРЕ, ПЛЮЕМ ПО ВСИЧКО ДОБРО
247
6
 
17
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Бойко Тиквата, както му викахме, като ни пазеше колите пред кафенето.Момче, да не бъркаш думата УПРАВЛЯВА от КРАДЕ ?
246
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"готин си Бойко,завиждат ти"Кво рече!?:))))
245
3
 
17
 
! Отговори
бургазлия преди 7 години
Много е *** тоя.
244
8
 
32
 
! Отговори
пурко преди 7 години
Който му вярва на тоя мошеник и на крадливата герберска шайка значи няма грам мозък в главата. Осигурил пари ама не казва как - с 20 милиарда заем всеки може, нали той няма да ги връща, а за жалките пари от ЕС приеха предателското постановление 208 за заселване на араби и джихадисти. на тоя камъни са му малко
243
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей много сте *** симпатизанти на ГЕРБ. хората видяха какви некадърни калинки сте.Като се напиете-повръщате наред.Като ви кажат реално нещата заплашвате.Не комунисти,а сталинистки сте.Като ви хванат за гушата пищите като ученички.Разберете, че следва естествен процес на премахване на тази местна бандитска групировка.Който храни семейство знае какъв *** сте.
242
2
 
3
 
! Отговори
Ралина преди 7 години
И изобщо не ме интересува дали ще ми сложете минус или не ,през тая ми ти работа .е и отатък.С .ернилка не става,загиваме с отри.ателно си мислене да е ясно на всяка здраво мислещА ДУША , пък и това да е българин.
241
23
 
9
 
! Отговори
Сиси преди 7 години
Готин си Бойко,завиждат ти,искат да не се слу.ва нищо хубаво на БГ затова те плюят,кой плюе който неможе,винаги е било така,слабите сипят злост и убиди защото нямат ка.ества за сериозните и важни неща в държавата ,герб е партия нова и не обременена с кражбите и далаверите на БСП и затова и се пре. ,защото работи за хората а това не се харесва на комунистите и на скритите особи от ДС,подмолните и разрушителите на българската душа
240
18
 
7
 
! Отговори
Сиси преди 7 години
Напълно съм съгласна с Б.Б.Който твърди обратното е не.естен или е гледал обла.ите,просто не е живял в България или неможе да о.енява работата на всяко Правителство идващо на власт,да престанем на .ерното да казваме бяло и обратно защото това много ни вреди и е направо престъпно подобно мислене,да от.итаме усилията на Правителството на Б.Б и да изискваме още по добра работа от тях а не да задраскваме с лека ръка направеното,след толкова голям батак оставен от предходните какво о.аквате за 2 г
239
18
 
8
 
! Отговори
ШАШ преди 7 години
БСП ще профукат всико и ние ще се окажем отново на дъното,какви са тези 2 % пове.е за БСП от ГЕРБ,анализаторите искат да кажат .е българите вярват на празни приказки на Нинова и .е сме неблагодарни за работата на ГЕРБ и .е бързо забравяме добрите неща които е направило предходното правителство,не господа не ни пробутвайте БСП ,тези хора нямат градивно мислене а разрушително и тези 2% над БГЕРБ са измислени ,няма такова нещо
238
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 256.Кажи на майка си да ти избърше бялото около устата!Казах ти,че за такива измислици много ум НЕ ТРЯБВА!
237
7
 
29
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
"На снимката: Среща на другаря Тодор Живков с млади доячки."...................Нали? Само каскета му липсва, иначе е усвоил мурафетите на Тато дословно!Истински "Човек от народа", или поне за такъв иска да мине.
236
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти кой си да ти давам обяснения в нета? Написал съм нещо което съм видял като черта на предишното управление. Не съм известен, така че обърши си устата като се плюмчиш толкова.
235
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 252.Питам те от къде те съкратиха и каква длъжност си изпълнявал в кой град?Осъдил си дръжки,щом не казваш тия неща значи си лъжец.Всеки може да скалъпи подобна лъжа.Много ум не се иска за това!А за обидите -всеки го може,стига да поискам.Това ли ви е силата на БЕСИПЕТО?
234
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам снимката-в средата някакви с бели дрехи като куклукс клан,в ляво червени бабички, в средата наместника на Шефа на земята.
233
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 250.Аха щото останалите комунисти хич не биеха.Кажи кой си,кога и къде е имало саморазправа с теб.Приказките за лека нощ си ги разправяй у вас!
232
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите които взех след като ги осъдих не са измишльотина.Пък ти си наивник меко казано.
231
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 249.Голяма приказка разказа.Поне да се беше обосновал от къде те съкратиха,каква длъжност си изпълнявал в кой град?Аман от лъжи мажи жълти новини и измишльотини!
230
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години когато Борисов спечели, един познат ми каза да внимавам какво и с кого говоря.Тези ми вика той са баш неуспелите комунисти и са готови на всичко за да имат.Включително и на саморазправа, физически.Не му повярвах.Сега се убедих че е прав

Спонсорирани публикации