Първа, втора... БСП ще прави кабинет, отсече Нинова

Соцлидерката отново захапа лидера на ГЕРБ за проваления дебат
7 мар 2017 09:44,
379
Първа, втора... БСП ще прави кабинет, отсече Нинова
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се зарече, че Столетницата ще се опита да направи правителство и в двата варианта – и ако е първа политическа сила, и ако е втора.

"Ще опитаме, защото това е необходимо за България", настоя тя.

"Вярвам, че ще бъдем първа сила. И да - лидерът на първата сила трябва да е кандидатът за премиер", отсече Нинова пред Нова тв.

Още по темата

Партийната лидерка описа и трите стъпки пред БСП.

Първа задача – спечелване на изборите с голяма разлика.

Втора задача – на другия ден след изборите "Позитано" 20 прави спешно проучване в партията с кого да управлява въз основа на резултатите от изборите и от това кой ще влезе в парламента и с колко.

Третата стъпка – БСП започва срещи с партиите, които искат хората, води разговори за програма и чак тогава се обсъждат имена.

Попитана дали БСП би направило отново коалиция с ДПС, тя отсече: "Каквото посочи допитването, това ще се опитаме да изпълним, но на база програма".

Соцлидерката зададе и задочни въпроси към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поиска коментара му на заявеното от шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер намерение за Европа на две скорости. "Ние казваме не, защото не искаме България да е във втория двор на Европа, защото ние сме равноправни", настоя Нинова.

Лидерката на Столетницата за пореден път влезе в задочен спор с експремиера за неосъществения лидерски дебат.

"Бойко Борисов от 15 г. е в политиката – кмет, главен секретар на МВР, два пъти премиер – и нито веднъж в политическата си кариера не се е съгласил да се изправи в дебат човек срещу човек – той просто си е страхлив по природа", каза тя.

Корнелия Нинова разказа и своята версия за това защо не се състоя дебат между нея и Борисов: "Имахме различни условия за тази среща. Той – експертен дебат, за да поемат те отговорност за програмата. Аз – лидерски, защото експертите не могат да носят тази отговорност. Той искаше да е с екипи, отнесе се доста лековато към този дебат, гледа на него като шоу, като на мач – ние да ръкопляскаме отстрани. Не е имало предложение за лидерски дебат, а винаги само с екипи. Не желае човекът да участва в лидерски дебат", настоя тя.

Нинова разказа и за отношенията си с президента Румен Радев в момента и ги описа като "взаимно уважение".

"Вярвам в този човек. Нека го оставим да си върши работата. Три месеца бяхме заедно, той е дисциплиниран, подреден, мислещ човек", описа го тя и бе категорична, че не дава акъл на държавния глава – преценил е и е съставил този кабинет.

Тя обаче го определи по-скоро като кабинет на ГЕРБ и даде пример с конкретни имена на министри и зам.-министри, които са били част от правителството "Борисов", както и на областни управители, шефове на МВР, НАП и митниците.

"Работете си спокойно, щом Радев ви има доверие, трябва да си свършите работата", обърна се обаче Нинова задочно към служебните министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
13
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Много ще ми е забавно като вземат петнайсетина процента накрая какви ще ги дрънка другарката Нинова
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 109Такива като теб които живеят в коментарите и броят кой колко лайка има сте ми много смешни :)
79
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука двама трима герберастина-*** пишар пост след пост с различни Никове, за да правят впечатление, че са много а почерка им на простотията е един и същ!
78
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма значение кой ще управляваважното е да изритаме мошеника
77
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз милата ако знае само какво я чака ако направи кабинет...
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен" я ми кажи какво пише на шлема на ПЪРВИЯ КОСМОНАВТ! "Ех ако не е да лежите на стара слава не знам какво щяхте да правите.. нещо ново така да се направили?
75
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом герберастията така вие и реве по форумите, значи България е влязла в правия път!
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България всеки се занимава с неща от които нищо не разбира ! - икономистите са тотални бездарници,политолозите са с умствени отклонения,бизнесмените вчера са слезли от дърветата и не могат да си напишат правилно името а Елена Поптодорова ще се връща в българската политика защото била ИЗКЮЧИТЕЛЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ ??????Е как България да бъде добре ? - ЦЯЛО ЧУДО Е ЧЕ ОЩЕ Я ИМА !!!
73
15
 
13
 
! Отговори
КОРНЕЛИЯ преди 7 години
наистина ще му даде на ТИКВАТА един ПОздрав на изборите. ТИКВАТА даже не си представя какво бъдеще го чака на 2 етаж на Централния софийски затвор. Пък нека тия от Сороските агитки от Хелзинки да приказват за правото на Човека / от Банкя /
72
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е така си е , БОКО се уплаши от една другарка приличащана детсска учителка, хахахах баси лидера на ГЕРБ хахахах
71
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г- жа Наглост!
70
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Цонко 74Вай, вай, вай.....СССР бил "догонвал"!!!! Ха-ха-ха.....абе, "умнико", я ми кажи какво пише на шлема на ПЪРВИЯ КОСМОНАВТ! СССР!!!!!!!!!! И на обшивката на ПЪРВИЯ СПЪТНИК!!!! И на шлема на ПЪРВАТА ЖЕНА-КОСМОНАВТ, И НА ПЪРВИЯ ИЗЛЯЗЪЛ В КОСМОСА! И НА ПЪРВИЯ ЛУНОХОД!!!! НА ВСИЧКИ ПИШЕ СССР!!!!! И краварчетата ВСЕ ОЩЕ летят С РУСКИ ДВИГАТЕЛИ и ще продължават до посиняване! А за терора - ти ми кажи Вертоломеевата нощ къде е била, кой "измисли" гилотината, Инквизицията и т.н.П.р.о.й.д.о.х.а
69
4
 
8
 
! Отговори
курнелиус тиквунов преди 7 години
До Анонимен 70И едните,и другите не предлагат нищо,червени ми приятелю партийносекретарски!И Герб,и Бсп са гола вода,и то така,че като махнеш водата остава само голотия!Сложи си очила,ще звучиш по-авторитетно!!
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадливото Ленче е подходяща за министър
67
5
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ и ИСТИНА преди 7 години
по-*** виц не бях чувал
66
9
 
5
 
! Отговори
СТРОИМ ЗА ГЕРБ преди 7 години
вече не е модерно. Ще си го кажем направо КРАДЕМ ЗА ГЕРБ. А както е казал НЮТОН, всяко действие има противодействие - в случая от ПРОКУРАТУРАТА. Естествено след като я изметат от такива целувачи на *** като бившия зам. Кокинов....
65
5
 
12
 
! Отговори
Въпрос? преди 7 години
Някой да ми каже един случай когато БСП е управлява и не е фалирала България?
64
7
 
7
 
! Отговори
Кирчо много спиш преди 7 години
къде беше до сега да браниш вожда от Банкя
63
6
 
13
 
! Отговори
Ало другарите преди 7 години
Миналия ден *** питаше за 16 милиарда дълг,днес питаше за 10 милиарда дълг.Понамалила е малко.Другарката не прави разлика между цифрите.Пак излъга.Значи такъв заем от 16 милиарда не е взет.За Енергетиката излъга,за фонд Наука излъга,за държавните поръчки излъга.Длугарко Лъжа,ако Борисов го беше страх от БСП,той нямаше да си подаде оставка и да му правят ревизия на кабинета,а щеше да си управлява до края на мандата му.Коя си ти *** милата милиардерка приватизаторка и милиардерите от БСП?
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 64Нищо не разбирам! КТБ се разрастна като гъба именно по времето на герберчетата. Онзи ден, в интервюто си Симеон Дянков е предупредил, че не е хубаво в една банка толкова много държавни пари и е извадил част от тях. А всъщност това го знае ВСЕКИ нормален икономист - за кошницата и яйцата. ЗНАЧИ СЕ Е ГОТВЕЛО ДАЛАВЕРАТА!!!! А там паричките на Костов, Вежди Рашидов и т.н и т.н......Така, че както и да искате, не можете да припишете това на БСП!