Първа, втора... БСП ще прави кабинет, отсече Нинова

Соцлидерката отново захапа лидера на ГЕРБ за проваления дебат
7 мар 2017 09:44,
379
Първа, втора... БСП ще прави кабинет, отсече Нинова
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се зарече, че Столетницата ще се опита да направи правителство и в двата варианта – и ако е първа политическа сила, и ако е втора.

"Ще опитаме, защото това е необходимо за България", настоя тя.

"Вярвам, че ще бъдем първа сила. И да - лидерът на първата сила трябва да е кандидатът за премиер", отсече Нинова пред Нова тв.

Още по темата

Партийната лидерка описа и трите стъпки пред БСП.

Първа задача – спечелване на изборите с голяма разлика.

Втора задача – на другия ден след изборите "Позитано" 20 прави спешно проучване в партията с кого да управлява въз основа на резултатите от изборите и от това кой ще влезе в парламента и с колко.

Третата стъпка – БСП започва срещи с партиите, които искат хората, води разговори за програма и чак тогава се обсъждат имена.

Попитана дали БСП би направило отново коалиция с ДПС, тя отсече: "Каквото посочи допитването, това ще се опитаме да изпълним, но на база програма".

Соцлидерката зададе и задочни въпроси към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поиска коментара му на заявеното от шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер намерение за Европа на две скорости. "Ние казваме не, защото не искаме България да е във втория двор на Европа, защото ние сме равноправни", настоя Нинова.

Лидерката на Столетницата за пореден път влезе в задочен спор с експремиера за неосъществения лидерски дебат.

"Бойко Борисов от 15 г. е в политиката – кмет, главен секретар на МВР, два пъти премиер – и нито веднъж в политическата си кариера не се е съгласил да се изправи в дебат човек срещу човек – той просто си е страхлив по природа", каза тя.

Корнелия Нинова разказа и своята версия за това защо не се състоя дебат между нея и Борисов: "Имахме различни условия за тази среща. Той – експертен дебат, за да поемат те отговорност за програмата. Аз – лидерски, защото експертите не могат да носят тази отговорност. Той искаше да е с екипи, отнесе се доста лековато към този дебат, гледа на него като шоу, като на мач – ние да ръкопляскаме отстрани. Не е имало предложение за лидерски дебат, а винаги само с екипи. Не желае човекът да участва в лидерски дебат", настоя тя.

Нинова разказа и за отношенията си с президента Румен Радев в момента и ги описа като "взаимно уважение".

"Вярвам в този човек. Нека го оставим да си върши работата. Три месеца бяхме заедно, той е дисциплиниран, подреден, мислещ човек", описа го тя и бе категорична, че не дава акъл на държавния глава – преценил е и е съставил този кабинет.

Тя обаче го определи по-скоро като кабинет на ГЕРБ и даде пример с конкретни имена на министри и зам.-министри, които са били част от правителството "Борисов", както и на областни управители, шефове на МВР, НАП и митниците.

"Работете си спокойно, щом Радев ви има доверие, трябва да си свършите работата", обърна се обаче Нинова задочно към служебните министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жа Лъжа да направи правителство заедно с другите лъжци и крадци от БКП. УЖАСХора упомнете се и не забравяйте какви ги сътворяват когато са на власт.
60
1
 
11
 
! Отговори
ЛОГИКАТА НА КРАДЕЦА преди 7 години
Защо да ме осъждате, след като аз съм се охранил вече, а след мен ще дойдат по-гладни. ПРОСТО КРАДЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ЛЕЖИ, ако цитираме героя на Висоцки
59
5
 
18
 
! Отговори
ох преди 7 години
Корнелия Нинова вундеркинда от с. КрушовицаРодена 1969- следва да е завършила средно образование 1987 ! (губят ми се 2г.)Дипломира се като юрист 1995 т.с е учила 7г. ? или ...1995-96 юристконсулт в столична община тогава на 26г.1996-97 следовател в столична следствена служба. Март- август 1997 юрист консулт БТК- т.с за 1г. сменя 3 работни места.!!?? И добива огромен опит за(КОЙ?):1997- 2005 изпълнителен директор на Техноимпекс АД при назначаването е на 28години (мечта за
58
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Гледах сутринта интервюто.Това което са ви написали тука е много отбрано.Явно г-да журналистите което са искали за чуете са го написали,което не са искали да чуете са го спестили.Но така е в българската журналистика-интереси,пристрастия,и винаги насочване на читателя в правилната за тях насока.Но то се и знае кой сайт на кого е,така че изненади няма.
57
1
 
1
 
! Отговори
! преди 7 години
25% на 25% ... скоро всички ще са около 10-ката, тогава да видим коя партия ще има най-голяма лигитимност да излъчи кабинет?
56
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Цонко 47Я стига плещи глупости! Че нали затова и "западното общество" стана такова, защото започна да се конкурира с СССР, където на първо място беше защитата на слабия човек и равния старт на всеки. Затова и "капиталистите"подобриха социалната си система. Ама и те, така я подобриха, че сега издържат всякаква *** със социални, да не говорим за бежанци, които не искат да работят, а само да получават. Така че първо научи материала, а после "коментирай"!
55
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам мутрата на Батко Боце разбирам, отнесъл е плувката. Потъва Батката, няма кой да го спаси. Пак ще вдигне кръвното наблягане, ходжата ще му лее куршум, но това на което си постла на това ще легне. Кой му е виновен? Той в комбина с простотията и лакомията. Не можеш да лъжеш 15 години и да крадеш, да избиваш народа си от бедност и отчаяние и да искаш отново власт. Тези които пишат тук в негова подкрепа да 2-3ма платени. Хората добре разбраха, с този ще сме си бедни и отчаяни завинаги.
54
9
 
13
 
! Отговори
Ало другарите преди 7 години
До ГЕРБЕРЧЕТА МЛАДИ.Разходването на държавните средства ги има на документи,за какво са дадени до лев.Колко милиарда дълг е изплатен от кабинета Борисов заем и задължения от предишни правителства.Батаците,които БСП Тройната коалиция и Орешарски сътвориха,не трябва да се гледат ТАКА ЛИ?Тия задължения от фалити на банки и раздаване на пари на `НАШИ МОМЧЕТА`в куфарчета по сто милиона на човек на ДС агентите и комунистическите мухоморки да ги забравим.България е в това блато от Столетницата БСП.
53
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това сте вие червения електорат мишки.Откраднаха 4 милиарда от КТБ , а вие даже не ги питахте къде са или да искате затвор?Вие винаги сте били мишки страхливи. Много лаете само тук и пред ракията.
52
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май никой не разбра, че следващата коалиция е Герб-БСП ! Те са две ръце на едно и също тяло. Плеснаха и се прегърнаха.
51
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата не е фалирала,а е с най-голям ръст на икономиката в ЕС. Тея измишльотини БСП ли ви ги пише? Да ви напишат къде са 4 те милиарда от КТБ? Че външния дълг и от там се вдигна? Питайте ги къде са толкова пари? Откраднаха и излязаха от властта друг да се оправя?
50
10
 
13
 
! Отговори
gogo преди 7 години
Да припомня само искам как краде Орешарски - поиска от Парламента 1 млрд заем да тегли - герберите ореваха орталъка, после бели автобуси и.т.н.. Боко (Горанов) колко тегли чрез герберите в парламента? А после, ония били крадливи, фалирали държавата .... Санирането - с 2 млрд сигурно всички панелки щяха да са ОК. Ама това не е кражбата не века, както я наричат някои форумци - това е най-малката кражба на герб.
49
9
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Толкова е жалка и фалшива другарката Нинова, че е излишно да се коментира !!!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТА 55Да бе да! КАК ПЪК НЕ! А на бас!!!
47
3
 
10
 
! Отговори
до ЦОНКО преди 7 години
На никой халал 17 МЛРД не съм съгласен да се опрощават. НА НИКОЙ
46
13
 
13
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Държавата я фалира твоят Вожд - Борисов!!!Над 30 милиарда дългове, къде са парите???Така че ще гласувам за БСП !!!!! И тези, които гласуват за БСП не са комунисти а искат един по-добър и спокоен живот!За сведение, аз гласувах 2009 за Борисов и се чувствам виновен , че допринесах за разрухата в България!!!
45
9
 
12
 
! Отговори
КТБ, КТБ, КТБ преди 7 години
Когато погледна БОРИСОВ на челото му пише КТБ. / Ако перефразираме лудия МакКейн/
44
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ДВЕ ТИКВИ СА НИ МНОГО!
43
0
 
11
 
! Отговори
до Цонко преди 7 години
Аз не казвам обратното ,но просто бяхме подведени .Макар в БГ по принцип да няма политика ,какво остава за мислещи политици .Повечето бандити или наследници на БКП.Поздрави ,мислещ човек
42
9
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тая нагла к-о-к-о-ш-к-а, докога ще ни занимава с ББ?! Какво ще и е управлението, кои ще са и министрите, какво ще направи за хората? Ето това да каже, а не да ни занимава с глупости!

Спонсорирани публикации