Зелена вълна: Автобусите от Турция – без забавяне към урните!

Анкара ни уверила, че ще гарантира спокойно протичане на изборите у нас
Обновена: 15 мар 2017 15:03 | 15 мар 2017 14:45, Веселина Йорданова
184
Зелена вълна: Автобусите от Турция – без забавяне към урните!
Снимка: архив Булфото

Взети са мерки за възможното струпване на превозни средства по границата ни с Турция с желаещи да гласуват на изборите на 26 март. В това увери вицепремиерът Стефан Янев, който отговаря за подготовката и провеждането на вота.

Мерки са предвидени и във връзка с възможен бежански натиск по границата по същото време. Янев заяви, че би било нарушение на закона да се отговори на призивите на различни политици у нас секциите в съседката ни да се намалят и границата да се затвори.

"Това, което ще бъде направено, е всичко да работи нормално", посочи той. Все пак Янев уточни, че не е възможно например отварянето на допълнителни коридори за преминаване, където няма техническа възможност за това.

Още по темата

Както МВР, така и Министерството на отбраната, ангажирани по охраната на границата, обаче имали готовност да поемат допълнителни задачи, ако се наложи.

Янев припомни и възникналото напрежение с турската страна след призиви на турски политици да се гласува за определена партия у нас, след което в МВнР беше извикан посланик Сюлейман Гьокче.

По думите на вицепремиера разговорите са били в рамките на добрия дипломатически тон, а случаят на практика не се е повторил.

"Имаме уверението на турската страна, че ще бъдат спазени необходимите условия за спокойно протичане на изборния процес", коментира той.

Стефан Янев призова "да не смесваме политическото говорене с реалната обстановка на границата".

"Всички политически действия и коментари се следят, прави се анализ, в момента не е необходимо нещо повече от това", посочи той във връзка с напрежението между Турция и ЕС, което възникна по повод предстоящия референдум и забраната за митинги и агитация в европейски страни.

"Както ние сме в предизборна ситуация, така и в много държави в Европа, така и в Турция са в предизборна ситуация", припомни вицепремиерът. Според него по тази причина има "свръхактивност" на определени нива, но това не бива да ни притеснява.

За вота в чужбина заявленията за гласуване са повече, отколкото за президентските избори и е възможно да има опашки и напрежение, съобщи Янев, като посочи конкретно Турция, Лондон и евентуално Германия.

По тази причина е възможно гласуването на места да се удължи и при необходимост ще бъдат командировани допълнителни служители от МВнР.

По думите му подготовката на изборите върви по план. Той увери и че се работи по всички сигнали за опити за търговия с гласове. Янев не уточни колко на брой са те, като заяви, че са "относително по-малко, отколкото преди други избори".
 
Вицепремиерът каза още, че са предприети мерки и срещу евентуални хакерски атаки, каквито вече имаше на предишни избори срещу сайтове на институции. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
9
 
! Отговори
Пойрязов преди 7 години
И ние трябва да агитираме да се гласува за ДОСТ. Така ще се отслаби ДПС което не е по-малкото зло. Просот Доган е много хитър за да прави явна про турска политика а и не обича някой да има над него, а не че е завладян от патриотични чуватва.
21
2
 
11
 
! Отговори
Велемир преди 7 години
До Хитър Петър--няма накъде ПЕТРЕ щом имате управляващи от бунището на Б--------Я
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още една причина да минираме всички пътища до Турция.
19
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това вече е смешно, ако не е жалко. Стига с тия екскурзии. Ще ми идват от майната си някакъв друг етнос, да влияят на държавата ни. Това е абсурдно.
18
8
 
18
 
! Отговори
Поздрави от Германия преди 7 години
Обяснявам на немците с които общувам,приятели,съседи и колеги и те не вярват за какво става въпрос.Изборна кампания подкрепяща определена партия в България,безплатни автобуси и отпуски за тези които гласуват за партията подкрепяна от Турция,агитация на чужд за България език по време на избори.Четете днешния брой на Билд цайтунга.И на немците вече им писна от Турските номера.Осведомявайте всеки западняк,повярвайте има значение.Ние сме над 1 000 000 в чужбина ако всеки сподели какво се случва.
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има лесно.Който няма постоянен адрес в България да няма право да гласува.Ама не го правят ,нали има лапачка
16
6
 
31
 
! Отговори
българина преди 7 години
Кървава вълна към България. Хората на дост и бойко който ги регистрира. Дали холандия швеция или германия ще допуснат да им карат тюрбани през границата организирано!? Герджиков и Радев спите и двамата но народа не. Ще има сблъсъци на границата, турски крак няма да стъпи тука!
15
10
 
7
 
! Отговори
Куриоз преди 7 години
То май излиза ,че най-добре е да се гласува за ДПС
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турците да си правят съюз с Ислямска държава и Саудитска Арабия. Българите с ЕС и Русия. Всяка жаба да си знае гьола.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че нали по удобен повод от това автобусно цунами за прекарване на нелегални мигранти през границата скоро няма да има! Проверките трябва да са много стриктни!
12
1
 
30
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Всичко смърди на договорена поза "партер". Няма ли достойни хора в България?
11
0
 
8
 
! Отговори
Dessi преди 7 години
Boli, boli, boli....
10
18
 
5
 
! Отговори
yasa преди 7 години
ERDOAN NOMER 1
9
4
 
32
 
! Отговори
... преди 7 години
В псевдодържавата Псевдобългария, псевдоправителството и псевдовластите разрешават на реалната държава Турция да прави РЕАЛНА политика. Пет века робство не им бяха достатъчни на българите. Преди 140 години едни хора им дадоха държава, която сега българските псевдополитици искат да харижат на онези, които ни газиха 5 века... защото политиците ни, драги съфорумци, се водят "българи" по документи, ама са с акъла и образованието на анадолски селяни. Бог да пази България от властниците й. Амин.
8
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
samo DOST
7
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да си гласуват в Турция, тук не! забрадки миризливи...
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стефан Янев призова "да не смесваме политическото говорене с реалната обстановка на границата".Бойко чу ли? Това за теб се отнася! От сутринта ръсиш страхотии, за да забравим какви ги натроши вчера и онзи ден! А ако виждаш някъде да се задава война - скачай на магарето и право там! Риза-***, потник - ***, кърпа - *** ...ти си знаеш!
5
8
 
3
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 7 години
айде ПАК идват 876765 Автобуса и ПАК ДПС ще има 55 депутата Баси кефааааа
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ako balgarsko pravitelstvo ne sluscha erdogan schte napali bg s vsakavi migranti toi taka plaschi i bg sluschat i papkat turskite bokluzi i drehi
3
5
 
38
 
! Отговори
Ей Народе преди 7 години
ДО КЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ! МЕСТАН И ЕРДОГАН(ДОСТ) ще ни превземат на 26!! Спите ли?! ГЕРБ си имат нова патерица - ДОСТ! И никой нищо не прави! Най-парадоксалното е , че на ДОСТ се опълчиха само ДПС!!!

Спонсорирани публикации