Герджиков: Има напрежение с Турция, да не стигаме до крайности!

Премиерът смята, че това не бива да се допуска между съседи
193
Герджиков: Има напрежение с Турция, да не стигаме до крайности!
Снимка: БТА, архив

Служебният премиер Огнян Герджиков заяви, че се надява да не се стига до крайни мерки, като скъсване на дипломатически отношения с Турция.

Той коментира в Русе скандала с предизборния клип на ДОСТ и последвалата реакция на Анкара.

Още по темата
Герджиков посочи, че има известно напрежение в дипломатическите отношения между България и Турция по повод изказванията на турския министър на труда и социалната сигурност Мехмет Мюезиноглу, направени в Истанбул пред изселници от България на 3 и 6 март.

Премиерът припомни, че на 7 март се е състояла среща между заместник-министъра на външните работи Бойко Мирчев с посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче. 
 
По думите на Герджиков България трябва да бъде с Турция в добросъседски отношения и "всякакви подобни опити за не съвсем коректно отношение в предизборния период не са добри".
 
"Силно се надявам да не се стига до крайни мерки, като скъсване на дипломатическите отношения с Турция, това не можем и не бива да допускаме, защото става дума за две съседни страни", каза той.
 
Относно поръчка за закупуване на джипове за МВР, премиерът заяви, че служебното правителство е с кратък времеви хоризонт и прави всичко възможно да няма неща, които да будят подозрение, предаде БТА.
 
По повод на смяна на директори на държавни болници, Герджиков каза, че "няма нищо политическо, тъй като ние не сме политическо правителство, но там, където заварваме недобри неща, се мъчим да намерим по-добрите кадрови решения. Никой не е абониран за директорски постове".
 
 
 

193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
Велемир преди 3 години
До Nadia Nikolova 85 Герджик зн. Украса

ТР БГ
159
4
 
1
 
! Отговори
Април преди 3 години
Русия никога не ни е освобождавала. Идеята и е била България да стане задунайска губерния, но не са успели да се справят в международнатаобстановка. Разходите по войната сме си ги платили до лев. После следва месене във вътрешните ни работи с всички средства, до настоящия момент. Като се добавят и многобройните българи-продажници, ето ти настоящата картинка.
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 165
Аз ако съм никога не бих помагала на БГ, просто ние сме не само неблагодарни ми даже и неглежираме и все едно не е вярно че толкова руски граждани са умрели за освобождението на нашта територия, за кято сега турция даже я нарекоха бивша територия на османската импреия. А сигурно знаете че в такова официално изявление всяка една дума е специално премерена и обмислена и не случайна
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този умник се захвана с външните работи вместо с вътрешните .
156
0
 
9
 
! Отговори
тролове светна ли ви преди 3 години
Първа стратегическа цел: "успешно" се "постигна" влошаване на отношенията с Русия и твърде напарфюмирано, медийно "стопляне" с Турция;
Втората: на тази основа, подклаждане на напрежение, вдигане на мюсюлмански майдани, нарочване на БГ ор соро соидните НПО, ембаргови санкции и прочее
И накрая Третата: Окупация под предтекст за "защита" на нечии "права" или нещо друго обичайно от тоя род!
155
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До :))))))))))ганчооо,нашата армия от какво е,картонената,че тръгне,и не си представяш какво ще стане.
154
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла нощ не можах да спа с мисълта ако ни нападнат българите къде ще се крием.
153
1
 
4
 
! Отговори
:)))))))))))))) преди 3 години
сменихме им имената на "Завоевателите" :))))))))
152
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво се опитва да каже тоя пенционер?
151
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Много от изселилите се в Турция по решение натехните дядовци се мъчат и чакат България да им каже елате чада в Родината си България, елате в нашата си Родина. "

Та ние и без покана си идваме, когато искаме! Кой ти каза, че чакаме покана...нерабрах какво искаш да кажеш...
150
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много от изселилите се в Турция по решение натехните дядовци се мъчат и чакат България да им каже елате чада в Родината си България, елате в нашата си Родина. Ще дочакат ли. Готови ли са те и техните деца. Готови са. А нашите управници какво чакат.
149
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, тур€€€чуля смрадливи, не св правете на много отворени! Ще бъдете бити и разкарани от нашата свещенна земе която мърсите от години. Не сте ли разбрали, никъде по света никой ме ви харесва защото сте диви, грозни - дзурлести, прости, където сте били застой, смърт и разруха. Днес живеете в една Турция която рано или късно ще избухне в гражданска война заради и.д--иота Ердоган. Нито език, традиции, култура някъде се харесват. Имената и религията също. Много сте смели като пишете но сте шубета.
148
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герджиков, Герджиков....Да ти кажа една поговорка, ще ти е от полза: преди да лапнеш кокал премери си го отзад за да не плачеш после.
147
0
 
16
 
! Отговори
и пакет леща преди 3 години
До До 153

всички се надпреварват да обясняват колко незначителни сме, а пък бъка тука от чужди агитации, фондации и агентури да пълнят главите на шараните с антички щуротии и бръмбъри.
146
17
 
13
 
! Отговори
До 153 преди 3 години
Ами скъсайте ги бре, какво чакате. Прекалено незначителни сте за Тюркие. Виж, ако Тюркие скъса отношенията за вас става страшно.
145
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля администратор да изтрие коментари 149, 146 и 135!

Съдържат антибългарски послания и обиди!
144
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за мюсюлманите в България, откъде са, какви са пише Митхат паша,
но на последното преброяване имаме и стотина потомствени марсианеца и един вулканец
143
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вашия гугъл нещо не ви е писал, за турците в България от къде точно са дошли...има източници, където много ясно е обяснено през османско от кои местности от Анадола колко турци и къде се изселили на Балканите...вие правите изводи от някви комунистични източници! Викайте каквото ни искате, Аз и другите турци където сме израстнали на Балканите много добре знаем Кои сме и от Къде сме дошли! Някои твърдят, че "помагачите" са си сменили вярата през османско, но някои историци пък-помака си е ***.
142
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето такива с.ополи ни управляват като Герджиков и си разтварят бузите. Вместо да извика турския посланик и-да му каже Ей р.езняк налягай си феса и нема да-говорите против България, и да-турне визи на-всички гастарбайтери да видим от къде ще минават. Ами ще-ги скъсаме дипломатическите отношения. Що-да нипука-за фесовете.
141
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Благодаря, че спря писането с главни букви. Да те питам нещо - говориш български, живееш в България, пък се считаш за турчин. "

Колега, говоря български защото съм роден и съм учил до известно време...и не съм спирал да поддържам връзка с приятелите си там и не съм го забравил, не живея в България! Живея в Турция от доста време...колега спрямо какъм съм, турчин съм от Кърджали! Провери през османско, турците от Кърджали от къде са дошли на Балканите! От Анадола, също има и в Делиормана и тн..