Борисов иска единство и смяна на тона: Чакат ни разговори

Лидерът на ГЕРБ иска да се състави стабилно правителство
16 мар 2017 13:07,
179
Борисов иска единство и смяна на тона: Чакат ни разговори
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова нацията и политиците да се консолидират заради напрегната обстановка в Европа. Той поиска опонентите му да смекчат тона, защото след изборите ще трябва да се водят важни разговори, касаещи всеки българин.

"Призовавам колегите малко да се намали агресията, защото 26-и ще мине, ще се наложи да говорим за парламент и за решения, касаещи всеки българин. И ако се продължи с тоя тон, просто няма да има разговори", каза Борисов на кръгла маса по правосъдието, посветена на програмата на ГЕРБ в сектора.

Още по темата

Бившият премиер отново обяви, че по-важни са не самите избори, а дните след тях: "26-и е една обикновена дата. 27-и и 28-и са ключовите за България дати, за да може да се сформира стабилно правителство".

Борисов пак припомни напрегнатата обстановка в Европа и на Балканите. Той наблегна на натиска на Турция върху едни от най-богатите държави и на заплахата да прекрати споразумението за мигрантите.

"Никога за България не е било по-важно народът и политиците да бъдат по-единни", каза лидерът на ГЕРБ. Той допълни, че на страната е необходима абсолютна консолидация и припомни, че в македонския парламент са влезли три албански партии и веднага са поставили въпроса за албанския език.

"На мен не ми е смешно, защото, когато мечката играе в двора на комшията, обикновено идва и в твоя двор. А на мен България ми е мила и не искам да станем беззащитни. Едно служебно правителство няма силата да отстоява позиции", каза още Борисов.

На кръглата маса той припомни приоритетите на ГЕРБ в правосъдието и се зарече, че ако ГЕРБ отново управлява, ще се конфискува имущество с недоказан произход и без наказателно производство.

"Ще се борим неотстъпно за антикорупционния орган", зарече се още Борисов.

Той напомни и цифрите за свитата контрабнда и обеща борба срещу фалшивите болнични и инвалидни пенсии.

Пред форума лидерът на ГЕРБ прочете писмо от канадския премиер към българите да не се страхуват от споразумението между ЕС и Канада за свободна търговия СЕТА.

То е атакувано от социалистите с мотива, че с него в страната ни ще влязат некачествени продукти, а бизнесът ни ще бъде подложен на нелоялна конкуренция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб е най лошото случило се нещо в България,след турците и комунизма,няма такава балъшка държава,квартал на един мегаполис,примерно !!!!Скоро гледах едно предаване за България,че може да стане Швейцария на балканите,само че "братята" от европата и америката не са съгласни с тази идея,какво нямаме???? Топ локация,топ климат..море,планина,ИСТОРИЯ...пълни мишки сме,че от хилядолетия се съобразяваме с някой...нямаме автономия,примерно като гърците,правят си пас на всичко и на всеки,и си праят на всички,не допускат някой да им се прай...мъжкари,не като наште,америка ли..европа ли...русия ли...ту
13
2
 
38
 
! Отговори
Niki преди 7 години
Махнете го този *** от монитора ми.......Колко години го гледаме и слушаме този неграмотен ***?
12
1
 
32
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
Не мога да разбера как не ги е срам тези хора да се полазват? Малко ли ни крадоха 28г? То не бяха социалисти, комунисти, демократи... разлика не съм видял! При всички се краде, а ако се строи нещо, например при Боко, се прави некачествено и само се въртят едни милиони!!! Искам да гласувам, но не знам вече за кой... Всички са едни и същи, пият си ракията заедно и делят баницата, а за нас само празната тава от баницата....
11
2
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
стабилно правителство,САМО ЧЕ БЕЗ ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ,КОЙТО на 2 два пъти избяга и подава оставки и доказа че освен СЕЛСКИ И МАХЛЕНСКИ ПРИКАЗКИ,за друго не става.
10
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗБОРИ 2009 - ГЕРБ 119 депутати, 2013 - 952014 - 84 2017 - 50
9
3
 
40
 
! Отговори
Васил преди 7 години
АМИ ДА ДАДЕ ПРИМЕР И СЕ ИЗВИНИ ПОНЕ НА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА!
8
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тонът май той го налага. Като си спомням, с каква злоба и омраза плюеше по Елена Йончева / не съм привърженик на БСП , но едва ли някой е направил толкова, колкото тя като журналист/ без да е убеден в това което говори е признак на слабост. А сега е впрегнал най-големите ***, гравитиращи около него, за да получат кокал, да излизат с какви ли не коментари против Йончева./дори и Бареков/. така , че по - умните /ако има такива/ около ББ да го спрят малко. Всяка негова реч е пълна с глупости.
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига глупости ве,герб отново на власт,не ми се вярва !!!!
6
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздрав за борисоф с песента..милионерче...
5
2
 
10
 
! Отговори
Solidarnost преди 7 години
Parvo belgiiski i luxemburgski zaplati za bulgarite...nali sme edno europeisko semeistvo, djanim?! Hem sme i christiani, s edna religia?!Stom slujebniat bg premier moje da slaga bulgarski komissar na eu christianskia ep, znachi toi moje na napravi i belgiiski, luksemburgski zaplati na christianite bulgari...Posle europeisko edinstvo, posle bulgarsko majoritarno glasuvane...ili sme bulgarska isliamska darjava?!
4
4
 
55
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Абе махнете го този селянин бе, той ви обижда всичките обикновени работници. IT специалистите ги праща да пасат овце, овчарите ги праща на сметището. Пенсионирайте най-после тази пожаро-охранителна мутра, забогатяла от нищо. Как от пожарникар и бодигард се става такъв крупен милиардер и премиер? Той е натрупал пачките на гърба на всички. Лошото е, че не само той краде, а дава и на своите приближени и министри и те да крадат.
3
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единство с бандитите от ГЕРБ?????
2
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв патриот, какво чудо и той се замислил за България. Паталогичен лъжец.
1
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айдеееее, "единство"????? С ***????? По добре смърт!

Спонсорирани публикации