Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път

Промени ще има след третия мандат, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 19:21 | 19 мар 2017 18:52, Веселина Йорданова
506
Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път
Снимка: БТА

Ако ГЕРБ сформира правителство след предсрочните избори на 26 март, Бойко Борисов отново ще е премиер. Това даде да се разбере Борисов в предаването "120 минути" по bTV.

На въпрос дали би направил премиер Томислав Дончев, Борисов коментира, че ще направи промени след третия мандат и "все още си има министър-председател".

Дончев, който също бе в студиото, се усмихна и каза: "Това е весело".

Бившият премиер коментира, че е важно партията му да бъде първа убедително, за да направи стабилно правителство, каквото не се е получило преди. 

Няма да направим коалиция с ДОСТ и ДПС, декларира Борисов. 

Той каза, че доходите му са от заплата и сподели, че смята да санира къщата си, защото в нея духало много. "Като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя", каза лидерът на ГЕРБ.

В отговор на думи на лидера на БСП Корнелия Нинова, че управлява с eсемеси, Борисов каза, че не е пращал такива и не се занимава с игрички. "Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен", коментира лидерът на ГЕРБ по повод освобождаването на Иван Гарелов.

По-рано днес във Велико Търново той заяви, че трябва да сме по-обединени от всякога като нация, защото атаките, които заплашват Европа, не са измислица. Той даде пример с ожесточените конфликти в Крим и в Косово и с напрегнатата ситуация в Гърция, Румъния и Македония, предаде БТА.

Борисов обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. "Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре", каза той. 
 
Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. "Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно", посочи той. 
 
"Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани", заяви още председателят на ГЕРБ. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква власт искаш бе.Баце.Та нали сам си подаде оставката без никой да ти я иска,а сега пак се натискаш.Това да не ти е селски хоремаг.Днес не ми се работи,утре пък отново ни се е доработило.Това е държава.Не можеш постоянно да разиграваш народа с твоите тука има,тука нема и заради прищевките ти да си играем на избори в сряда и петък.Я марш в Банкя да си гледаш магнолиите.
6
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце, излагаш се вече, и бабите ти се смеят. Нервите щом не си удържаш... не са добре нещата. Да, България ако прокара съдебната реформа ще видите зор.
5
91
 
56
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Остава една седмица до победата на Бойко Борисов над гадните кoмунизи! Треперите ли комунисти? Усещате ли как краят ви наближава? Нямам търпение да идват пустите му избори, за да ви чета злостните коментари, след като ГЕРБ смачкат конкуренцията!
4
9
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие се майтапите! Биби никога повече няма да е начело на държавата. Два пъти беше и к'во? Едно голямо нищо. Последни , повтарям ПОСЛЕДНИ!
3
5
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАК ли са го показвали?? Борисов не разбра ли, че колкото повече кисне по телевизиите, толкова по- противен става.
2
5
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че ГЕРБ няма да направи кабинет след вота,защото г-н Мутра ще загуби катастрофално.
1
4
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че ГЕРБ няма да направи кабинет след вота,защото г-н Мутра ще загуби катастрофално.

Спонсорирани публикации