Борисов прогнозира: След вота в неделя - разединен народ

За Турция, той коментира: При мен това нямаше да се случи
Обновена: 25 мар 2017 06:25 | 24 мар 2017 09:31, Петя Славова
477
Борисов прогнозира: След вота в неделя - разединен народ
Снимка: архив, Булфото

"След вота в неделя ще получим тежко разединен народ в момент, в който съединението трябва да направи силата”, заяви бившият премиер Бойко Борисов.

"БСП обиждат всички милиони избиратели на ГЕРБ с всички тези квалификации и неверни твърдения. Бих отговорил много остро на Корнелия Нинова, но зад нея стои друг милион хора. Имам много приятели от БСП. Ако започна да говоря така за тях, ние ще счупим по средата отношенията си като хора”, коментира той пред Нова тв.

Борисов категорично отрече да е изпращал SMS на Огнян Герджиков, за да уволни Иван Гарелов и заяви, че ГЕРБ нито е назначила, нито управлява служебното правителство.

Още по темата

"Категорично с ДОСТ нямаме нито уговорки, нито смятаме да управляваме заедно”, каза още той и добави, че ГЕРБ са предизвикали изборите, за да успокоят държавата. По думите му се е усещало напрежение в страната.

Борисов коментира малката прогнозна разлика на социологическите агенция между ГЕРБ и БСП с думите, че в България обикновено след управление "всичко живо се срива”.

За намесата на Турция в изборите у нас, той отсече: "Просто това при мен нямаше да се случи. Те имаха респект. Отказвал съм категорично разговори с турските лидери, ако те не си променят тона”.

"Турският президент Реджеп Ердоган всеки ден заплашва Европейския съюз, включително и България. Аз знам колко твърди и внимателни трябва да сме с този човек”, допълни той.

По думите му, БСП винаги се възползвали на изборите от това, че техният електорат е проруски. "По същия начин тази тема бе експлоатирана от тях и по време на президентските избори. Тогава ГЕРБ имаше много твърда позиция спрямо Русия заради анексията на Крим. Винаги съм настоявал, включително и в Брюксел, за спазване от страна на Русия на Минските споразумения. Но в същото време виждате какво става в Турция”, посочи Борисов.

"Единственият ни шанс при тази ескалация на напрежението е чрез ЕС и НАТО да се справим с предизвикателства, включително и като това с мигрантите. Виждате, че по мое време нямаше проблем с тях”, каза Борисов.

За делото срещу Нинова, той  отбеляза: "Без да вдигам много шум заведох дело срещу Корнелия Нинова. Когато бях 4-и клас, се качих на джанка, но дойде собственикът, след което толкова бой изядох от баща си. Оттогава не съм помислил и да открадна нещо. Защитих Делян Добрев, може би не трябваше да го правя толкова гласно, но ще се видим в съда и там всичко ще се реши".

За взаимоотношенията си с Елена Йончева той каза, че са се разбирали, но сега тя била напрегната заради изгонването й от Президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


477
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
27
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
БорисОFF май не вдява ,че всяка негова дума е загубен глас хайде за него знаем колко си може ,но къде са му съветниците поне те да му го кажат!?!?!?
32
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДНЕС.БГ, защо скрихте статията за Борисов със същото заглавие от преди няколко минути.Може би не ви хареса на вас и на работодателите ви, че любимият пръв държавен и партиен ръководител събра над 100 отрицателни коментара само за десетина минути.Това ли ви е свободата на словото ?Или и вие се подготвяте да участвата в новите честни избори на Цветанов ?Само че този път номерът ви с фалшификациите няма да мине. ГЕРБ са пътници.Търсете си нов спонсор !
31
4
 
32
 
! Отговори
До Борисов преди 7 години
Кажи какво ще направиш за доходите бре! Пак разтяга некви магистрали, зали, как играел тенис, футбол, как ял джанки!П.ростак!!!!!!!!
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щеше да ходи при Меркел! А-ха да стъпи на самолета и го привикаха от Анкара! Остави Меркелица за утре и се изтрепа да търчи към Анадола за инструктаж! Не бе много отдавна! Респект! Да!
29
6
 
29
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Приказки от изплашен крадлив наглец
28
2
 
23
 
! Отговори
--- преди 7 години
Още ли се чуди някой що сме на сто и не знам си кое място относно свободата на словото...:))))))))
27
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 100- тен път се уверявам, че този човек има психически проблеми!
26
2
 
31
 
! Отговори
Цитирам преди 7 години
Защо, когато си купувате билетчета за тия лотарии, никой не ви издава касови бележки? И, защо всичко знаят за това, че тия билетчета се продават извън закона, но никой не прави нищо?!Да не би, щото от тях печелят Черепа, Дебелян и Боко?!
25
16
 
8
 
! Отговори
Циганчето преди 7 години
Ако Бойко Борисов ми даде 50 лева ще гласувам за ГЕРБ, иначе гласът ми отива за ДОСТ. Самите ДОСТ плащат по 40 лева на глас.
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не мога да смятам! Прогнозират, че Герб няма да загуби от предния вот, БСП ще спечели почти двойно повече, всички познати влизат, има и нови, а броят е едва пак 240! ? Как става тая работа!? Ето защо не искат 120, че няма да ги поеме всичките.
23
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах интервюто, голяма излагация! Толкова рядко *** човек едва ли има в България!И е голям локумджия!
22
3
 
30
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ха-ха пуснахте наново статията къде са коментарите бяха над 100 или понеже не ви уйдисват на опорните точки ги заметохте под килима ха-ха-ха-ха.
21
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа е още по-разединен след мандатите ви г-н Борисов - това е вашето наследство! Видяхме, колко струвате цялата ви структура. Би трябвало да се замислите, защо масово хората се насочват към БСП и патриоти. На приказки големи, на действия при първия натиск и айде разсърден и оставка, един, два пъти, n-пъти. Аз лично нямам нужда от обдикиращ управляващ при такива ситуации - вие сте негоден и е време да си ходите!
20
3
 
43
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Патологичен лъжец, бай *** и ***! Пак започна с локумите " как едно време като бил малък...." ! Пак говори на диалект, на наречие, и мисли, че пак ще му се върже Народа!Толкова беше смешен, изложи се както винаги!
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз честно казано се надявам БСП да спечели защото цирка след това ще влезе в учебниците по история :). То е пределно ясно, че няма никакво значение кой ще е на власт ама поне да се посмеем на простотиите им.
18
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Психически неуравновесен човек . Паталогичен лъжец и демагог . Тойи сега е разделен - на Гербаджии келеперджии и обикновен народ .
17
40
 
4
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 7 години
Обичаме те Бойко, имаш ги 30% от нас. Много сме, не съм само аз. Гласуваме за теб, защото не искаме БСП и ДПС да ни турцизират.
16
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхлива лъжлива мишка си ти,Агент Буда! Щеше да ближеш *** на Ердоган!
15
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Публикувате статията на ново с контролирано коментиране? Браво, това се казва герберска-демокрация
14
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив ти с твоето поведение на дашна мома и слугиня пред Ердоган ни постави в това положение. Имали респект поредните глупости които дрънкаш