Борисов прогнозира: След вота в неделя - разединен народ

За Турция, той коментира: При мен това нямаше да се случи
Обновена: 25 мар 2017 06:25 | 24 мар 2017 09:31, Петя Славова
477
Борисов прогнозира: След вота в неделя - разединен народ
Снимка: архив, Булфото

"След вота в неделя ще получим тежко разединен народ в момент, в който съединението трябва да направи силата”, заяви бившият премиер Бойко Борисов.

"БСП обиждат всички милиони избиратели на ГЕРБ с всички тези квалификации и неверни твърдения. Бих отговорил много остро на Корнелия Нинова, но зад нея стои друг милион хора. Имам много приятели от БСП. Ако започна да говоря така за тях, ние ще счупим по средата отношенията си като хора”, коментира той пред Нова тв.

Борисов категорично отрече да е изпращал SMS на Огнян Герджиков, за да уволни Иван Гарелов и заяви, че ГЕРБ нито е назначила, нито управлява служебното правителство.

Още по темата

"Категорично с ДОСТ нямаме нито уговорки, нито смятаме да управляваме заедно”, каза още той и добави, че ГЕРБ са предизвикали изборите, за да успокоят държавата. По думите му се е усещало напрежение в страната.

Борисов коментира малката прогнозна разлика на социологическите агенция между ГЕРБ и БСП с думите, че в България обикновено след управление "всичко живо се срива”.

За намесата на Турция в изборите у нас, той отсече: "Просто това при мен нямаше да се случи. Те имаха респект. Отказвал съм категорично разговори с турските лидери, ако те не си променят тона”.

"Турският президент Реджеп Ердоган всеки ден заплашва Европейския съюз, включително и България. Аз знам колко твърди и внимателни трябва да сме с този човек”, допълни той.

По думите му, БСП винаги се възползвали на изборите от това, че техният електорат е проруски. "По същия начин тази тема бе експлоатирана от тях и по време на президентските избори. Тогава ГЕРБ имаше много твърда позиция спрямо Русия заради анексията на Крим. Винаги съм настоявал, включително и в Брюксел, за спазване от страна на Русия на Минските споразумения. Но в същото време виждате какво става в Турция”, посочи Борисов.

"Единственият ни шанс при тази ескалация на напрежението е чрез ЕС и НАТО да се справим с предизвикателства, включително и като това с мигрантите. Виждате, че по мое време нямаше проблем с тях”, каза Борисов.

За делото срещу Нинова, той  отбеляза: "Без да вдигам много шум заведох дело срещу Корнелия Нинова. Когато бях 4-и клас, се качих на джанка, но дойде собственикът, след което толкова бой изядох от баща си. Оттогава не съм помислил и да открадна нещо. Защитих Делян Добрев, може би не трябваше да го правя толкова гласно, но ще се видим в съда и там всичко ще се реши".

За взаимоотношенията си с Елена Йончева той каза, че са се разбирали, но сега тя била напрегната заради изгонването й от Президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


477
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
33
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Борисов успя да загуби едни почти спечелени президентски избори!Това му постижение се дължи на инат, заслепяване и отказ да чуе предупрежденията и съветите.Сега никой не му е виновен,че народът бил "разединен". Ми не е разединен, а РАЗКОЛЕБАН, понеже хората не са сигурни, че нема да измисли некоя нова глупост, кат номинирането на Цецка Цачева. И това беше поредната .Не Корнелия и БСП са станали по- силни, а ГЕРБ сътвориха сума глупости за последната година!
12
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 26 имаме възможност да се спасим от престъпната шайка БСП
11
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма значение кой ще дойде на власт :) с токова глупав народ никога няма да се оправим :)
10
1
 
28
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Не си правя труда да чета статиите, ама правилно е Народ не "Нация"........Как да е разединена като тя не е била единна от сиг 100тина години.Вчера като им слушах интервютата...голям страх да споменат съдебна система и съдии и тн. Така де безнаказаността ще си продължава. Няма нация = няма проблем. Ако някой е забравил осъдиха за 3но убииство на пътя келешчето на 4години и никой не протестира. Полицай удари шамар на рим и 1000 рима излязаха на протест...
9
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BURZUMА пък вас като ви гледам сте всичките все с някакви психични проблеми на които трябва скоро да обърнете внимание защото започвате да губите връзка с реалноста.Сега като дойдат БСП на власт и като се прегърнем с русия ама ще се върне ЦоциализЪма от едно време и ще потече мед и масло нали бе :)
8
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП излъчват много, много агресия, а за седесарката не искам да коментирам - "Хитлер в пола".Не виждам бсп да са първи. ако залагам, бих заложил на сигурно, което вече го познавам
7
4
 
49
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Крадец и лъжец....социопат и умствено ограничен ...като електората си....
6
46
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Троловете на БСП са в пълна атака виждам :) пълна пародия сте :)
5
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе ПРАСЕШКИ СТРАХЛИВЦИ - защо свалихте статията за шефа ви Борисов.Защото видяхте голямата народна любов под нея, нали.За 10 минути над 100 коментара и всичките отрицателни.
4
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българинТо ако вие сте "народа" жална ни майка тогава. В този сайт 90% от коментиращите са със сериозни психични проблеми.
3
1
 
46
 
! Отговори
тя преди 7 години
Ми то вие политиците ни разделяте с посланията си!
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо само след вота.
1
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се обединим около Мен!

Спонсорирани публикации