Радан Кънев: Дясното сгреши като се разедини... и хвърли оставка

Все пак бил доволен – фактът, че БСП няма да управлява, е добра новина
Обновена: 27 мар 2017 12:52 | 27 мар 2017 12:50, Камелия Цветанова
237
Радан Кънев: Дясното сгреши като се разедини... и хвърли оставка
Снимка: Булфото, архив

Радан Кънев призна загубата на изборите и подаде оставка като лидер на ДСБ, а също и като председател на "Нова република".

Още по темата

Той се извини на 300-те хиляди български избиратели, които няма да са представени в 44-ото НС.

"Сигурно няма да ми простят. И аз не бих простил. Предложих лидерите на десните партии да направим крачка назад, тогава пак нямаше да сме депутати, но 300 хиляди души щяха да имат своето представителство. Язък за амбициите. Вярвам, че отвъд тях обединението предстои", заяви Кънев.

И макар че вече няма да е партиен лидер, той предупреди, че остава в политиката.

Радан Кънев поздрави ГЕРБ за победата и коментира, че "фактът, че БСП няма да управлява, е добра новина за България".

Според него оставката му като партиен лидер е една от нужните стъпки да обединение в дясно, но и всяка формация в дясно трябва да направим своя анализ за отговорността от  резултатите на вота.

"Нашето разделение изпрати десетки хиляди избиратели да гласуват за ГЕРБ, за да спрат комунистите, а ако бяхме заедно щяхме да сме неоспорим фактор в 44-тия парламент. Загубата от това, че не се явихме заедно е огромна, огромна за избавителите, за тези които искат България да се променя, а сега тези, които искаме това ще гледаме сградата, в която се променя България отвън и ако някой си мисли, че пак ще стане с улични парформънси, няма да стане", обобщи Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе, бах ***, нали точно ти си би камшика от останалите. Какво точно очакваше да се случи?
177
5
 
6
 
! Отговори
бояджия преди 7 години
"фактът, че БСП няма да управлява, е добра новина за България". ***, в тебе се кълнях. Най-доброто щеше да бъде ГЕРБ да не управлява, дори и да се коалирате с БСП. Някой трябва да ги спре тия мафиоти, които сега за 3-ти път ще направят правителство! Забрави ли какво говореше по адрес на Боко? Поздравявал го за победата... ай, сиктир...
176
5
 
14
 
! Отговори
Стар Костовист преди 7 години
Не си виновен, Радане. Виновните са Москов, Шарков, Ненчев, Митов и другите алчни бокови ..... Тези хора сложиха кръста на Синята Идея. Не ни карай да се обединяваме с тези продажници! Ти си достоен човек, даже своевременното подаване на оставка показва това.
175
7
 
10
 
! Отговори
ист преди 7 години
Радан постигна целта си - разби и унищожи дясното.Народът унищожи него.Радане, въпреки наглостта че оставаш в политиката, народът няма да те допусне.
174
2
 
8
 
! Отговори
Демос преди 7 години
Трябва нова Кръгла маса и нова конституцията. Съдебна реформа и работещи демократични механизми. Обществен натиск, когато моралът го изисква. Не може повече така!
173
5
 
8
 
! Отговори
дизела преди 7 години
тъпац.и и нещастници. Вашето място е на бунището на историята. На такива като вас им казват бунак и амсалак.На следващите избори ще сте като АБВ и Д21 - около 1% всички накуп!
172
6
 
3
 
! Отговори
И.Динев преди 7 години
Само преди три години и половина народът излезе по улици и площади и месеци наред изразяваше своето справедливо морално недоволство. Имаше протести, имаше представления, а в Софийския университет се установи своеобразна студентска република. И съм сигурен, че все още има хора, способни да повторят събитията от лятото и есента на 2013-та. Трябва само дързост и самоорганизация. Нека им покажем!
171
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма начин, костови каринчета, народът е виновен.за следващите избори си направете още десетина партийки, партийчета и поне пет дърлещи се ентелегентно коалицийки, за награда кака Корни ще ви почерпи с бонбонки на Гергови розички
170
6
 
6
 
! Отговори
Няма да се даваме преди 7 години
Щом народът не предпочете интелигентния избор, значи правете сметка за народа. Но да не оставяме нещата така. И извън парламента можеш да си полезен. Даже сега повече от всякога е необходимо да се покаже, че все пак в България има гражданско общество, макар и неголямо. Но все пак важни неща могат да се постигат и от малко хора, но образовани и успели. Все пак сме в ЕС и НАТО и можем да се ползваме от демократичните механизми на развитите демокрации. Дори и тук.
169
5
 
19
 
! Отговори
пфу преди 7 години
Корнелия да го предложи за орден Червено знаме, за заслуги към партията!
168
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доволен бил, че БСП нямало да управлява?! Да, ама не е негова заслуга. Като се тегли чертата се оказва, че необединилите се разцепници са работили именно в полза на БСП!
167
1
 
10
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Защо бат' Бойко трябва да се чуди дали да прави коалиция с ченгето каракачанов или с руския хрантутник сидеров? Или с варненската мутра?Това ли ни е алтернативата?
166
6
 
4
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Да се маха и да закрива долната си партия!Мръсника Иван Костов с ДСБ разби дясното пространство и вече съм сигурен че това е напълно умишлено!Помогна на БСП да се върне във властта 2005, помогна на първанов да спечели втори мандат президент, 2013 година освен ГЕРБ никоя друга дясна партия не успя да влезе.Защо бе КPETEH??!?!?! Защо вместо да сте трета политическа сила сега всичките десни ще гледат парламента от телевизора?Защо бат' Бойко трябва да се чуди дали да прави коалиция...
165
4
 
8
 
! Отговори
цц преди 7 години
Да гласуваш за царя, тройна коалиция, герб и накрая да ти е виновен Радан. Ей тва си е парадокс.
164
4
 
0
 
! Отговори
11 преди 7 години
радене и ти стана яне, а къде е яне и къде си ти. 2 години се прави на партизанин в парламента и накрая успя...да отидеш в историята. А можеше да е друго РБ+НР си влизат без проблем в парламента.
163
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Разединение, който разцепи РБ и клатеше лодката на правителството толкова, че ядоса ББ и той хвърли оставка, сега отчита като грешка разединението вдясно. Ашколсун, Радане!
162
1
 
2
 
! Отговори
до 173 преди 7 години
Именно, баш.
161
2
 
10
 
! Отговори
След дъжд.. преди 7 години
Че какъв ви беше проблема да се обедините и да си броите влиянието, чрез преференциалното гласуване.
160
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И нови избори да има все тая. Тези последните бяха не почти, ами направо безмислени, да се изхарчат толкова много пари за упражнение за същата конфигурация(или почти същата). Сега вместо РБ има Воля. Туй то. Промени - забравете.
159
1
 
4
 
! Отговори
Казасов преди 7 години
И на тези избори стана това,което трябваше да стане.Както винаги е ставало,както винаги и ще става.Кой каквото щипне-файда.

Спонсорирани публикации