Монолози в черно: Слави тръгна в последната минута

Възможно е да се видим утре отново, заяви Трифонов
29 мар 2017 09:00, Александър Попов
212
Монолози в черно: Слави тръгна в последната минута
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След свалено предаване и извънредна пресконференция срещу цензурата, "Шоуто на Слави Трифонов" все пак се появи в ефира на bTV.

Водещият не прочете писмото си, което се превърна в раздор между него и ръководството на телевизията. В него той настоява новоизбраният парламент да започне до две седмици работа по референдума, организиран от него. В противен случай ще протестира като гражданин пред Народното събрание.

Вместо това той събра сценаристите си на една маса. Облечени в черно, те коментираха свободата на словото в България или по-точно нейната липса. И дадоха примери с нападки срещу СЕМ, с цитати от известни личности, статистиката, която ни отрежда 113-то място в света и последно в ЕС.

Предаването бе направено на запис и на няколко пъти всички изразиха съмнение дали ще видят ефир. Ръководството пък взе в последния момент решение то да се появи.

Още по темата

"Спирали са ни преди 20 години по времето на Жан Виденов, както и преди 19 години по времето на Иван Костов. Непонятно ми е как може това да се случи сега, през 2017 година", заяви в началото Слави.

Той и сценаристите му изразиха позицията си, че спирането на "Шоуто на Слави" е цензура.

Иван Кулеков дори на няколко пъти изрази съмнение, че това ще бъде последното му публично изказване, при което Трифонов го сряза и заяви твърдо, че независимо от развитието на ситуацията ще имат ефир.

"Ние правим телевизия и от това разбираме", категоричен бе шоуменът.

Той се бе заканил, че и ако снощи бъдат спрени неговият адвокат ще се занимава с казуса и не изключи вариант да прекрати договора си с bTV. По време на монолозите в черно, Слави на няколко пъти уточни, че те са партньори на телевизията, не служители. И не приемат тезата, че изразяването на гражданска позиция трябва да се случва само в публицистичните предавания.

"Защо, когато казват времето има смешки? Това прави ли го информационно-развлекателно предаване", запита Сиромахов.

"Уважаеми зрители, възможно е да се видим утре", заяви на финал Слави Трифонов.

Междувременно в социалните мрежи хиляди изразиха подкрепата си за Трифонов и се изказаха против цензурата в родните телевизии.

Само в един от постовете съотношението подкрепа срещу нехаресване на действията на Слави Трифонов бе 50 000 към 3000. И всичките гласове бяха събрани по-малко за час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: bTVСлави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
13
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
Aз лично не харесвам Слави Трифонов като личност!Но просто БТВ ми олекнаха вчера! Не цитираха конкретната точка от договора, а говориха общи приказки! Пълно разчарование!!!!!!!!!!!!!!!!! А СЕМ що не са спрели Алфа, Диков, Вучков досега? Май са нямали право?Спомняте ли си какво каза Ани Салич и др. напускайки по остта БТВ-НОВА!Има цензура!!! Те си го казаха директно!Спомняте ли си как най-известните журналити напускайки БТВ към НОВА казаха защо са го направили! Казаха си го директно, че
121
6
 
2
 
! Отговори
Сорос преди 7 години
Абе като сте толкова големи акъллии, къде са ви парите?
120
3
 
7
 
! Отговори
АЗ Слави преди 7 години
До майорскиСлави да излезне и да каже кой му плаща за тази дандания !!!!Не мога, братска тайна, скрита през 32 планини в 33-а, от 32 ковчега в 33 -и.
119
6
 
11
 
! Отговори
22 преди 7 години
докога ще давате мнението на този изчерпен чалгар
118
3
 
6
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
Проблемът е... не на СЕМ не в журналистиката, мнеието, усмиването дали има или няма право да го прав! Не в това да агитира, да буди протести... ТОЧНО ТОВА Е СВОБОДАТА НА СЛОВОТО!!! Стига да не обижда някого!Проблемът е в договорните отношения на Трифонов и БТВ!!! Сега предполагам разбра!?А БТВ, ако беше коректна към зрителите си, трябваше да цитира точка по точка къде нарушава доровора им!!! И увиснаха така!!!
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до ДемокрацияЧовек остави ги, няма смисъл, те са платени от статуквото, да бълват жлъч срещу промяната. От девет извора вода ще ти донесът, неразбирайки , че личността на Слави няма отношение към прилагане на резултата от референдума. На площада ще се преброим.
116
0
 
9
 
! Отговори
Дерзайте Друзя преди 7 години
С постоянство и упоритост всичко се постига. След още 27 години може да успеете да накарате сегашните партиии да управляват както ви се иска сега.
115
2
 
5
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
до 108Журналистиката има право на мнение, анализ, да осмива, ТУК НЕ СИ ПРАВ!И Карбовски и Вучков и Диков правят анализи, дават собственото си мнение!Това зависи само от договора между тях и телевизията!Затова казвам, че БТВ излизат с несериозно мнение, без да цитират договора, а с общи приказки!!! Просто е смешно! :)По телевизия Алфа се агитира точно за определена партия и за мног опротести!!!СЕМ не са ги спрели!..... Проблемът е....
114
10
 
5
 
! Отговори
майорски преди 7 години
Слави да излезне и да каже кой му плаща за тази дандания !!!!
113
1
 
10
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Референдуми до дупка.С ясни и разбрани въпроси, докато *** натрупа култура около референдумите.
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави е "пропаднал чалгарин", пряката демокрация и референдумът е "зло", а еднокнижникът, дето спечели с ромския вот и управлява теглейки огромни заеми е ок за премиер? Така ли да ви разбираме?
111
4
 
12
 
! Отговори
Сандокан преди 7 години
Според запознати източници Бат'Слави Тъндърлъка гласи репертоар за кючеците (т.е. протеста) пред Парламента. "Френската гимназия", "Горе на черешата" и "Рома рап" ще са сред главните хитове, които ще избръмчи (т.е. изпее на площада).
110
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДемокрацияОт 108Нещо си се филмирал здраво. Взимаш ли някакви хапчета против раздвояване? Или смесването на различни коментари ти е присъщо? Просто ме подразни какво си написал. Независимо, че е формулиразно като отговор към друг коментар. А от постовете ти оставам с впечатление за поредния псевдо "демократ": всичко е демократично ако е по моему, и антидемократично, ако е по другиму...
109
1
 
3
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
до 108 Виждам, че си интелигентен и със сигурност си ме разбрал къде си противоречиш. По-важният въпрос обаче е дали има право да агитира за обществени интереси тип РЕФЕРЕНДУМ! За партия може би няма право. Но Алфа идруги телевизии го правят!СЕМ да са ги спрели???На мен ми намирисва на цензура на самото БТВ, продиктувано от чужди интереси.Или нарушене в точка от договора! Ама е несериозно да излезнеш в централните новини и да не го цитираш! Сещаш ли се? :)
108
4
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Аз не харесвам нито предаването на ****ка Слави, нито чалгата му, нито референдума му, но ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ НЕ ХАРЕСВАМ ЦЕНЗУРАТА И ЩЕ ЗАЩИТАВАМ СЛАВИ ДА СИ ГОВОРИ СЕЛЯНДУРЩИНИТЕ ДО ДУПКА!!!
107
2
 
2
 
! Отговори
Край преди 7 години
Някой пък расъждават на тема "варианти на мажоритарната система" - няма идеална система - резултатите на сегашната ги берем вече 27 /без никой да ни пита когато я въведе/. Всяка нова система за формиране на управлението може да даде по-добри резултати.
106
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Напратив, хората обожават лошите мъже с бръснати глави и намусени лица и това е проблемът!" Аз съм живял дълго в америка. Там също има такива с бръснати глави и намусени лица. Обикновенно са аутсайдери, престъпници и други *** и всички ги избягват. Никой не им се възхищава, никой не ги забръсва. Просто гледат да не се занимават с тях, защото се знае че нямат много акъл. Ама в българия има някакъв изкривен модел за мъжкарство. Може би е наследено от руснаците.
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двама българи са си дали имуществото да се построи Софийския университет? За пари ли са го направили? Това, че ти никога за нищо не си дал, за идея или кауза, не значи че няма хора, които дават. Има хора могат да мотивират, други да плащат, трети да мрънкат!И всякоя възраст, класа, пол, занятьезимаше участье в това предприятье;богатий с парите, сюрмахът с трудътмомите с иглата, учений с умът....
104
8
 
8
 
! Отговори
Край преди 7 години
Не се занимавайте със Слави - не се е кандидатирал за никакъв пост - Защитете Референдума защото промяната на системата започва с промяна на избирателната система. Ако го невдявате продължавайте "Прехода" - партокрацията /политическата класа/ го обожава - ще ви съдере и последната кожичка.
103
3
 
2
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
до 108"Ще ти го повторя пак, дано го осмислиш - медиите информират общество за настъпили събития и факти, те не ги коментират, не ги ОСМИВАТ , не ги критикуват, те информират."Toва са твои думи, а сега ми казваш: "И кой е попречил на Трифонов и компания да си правят шеги ""Това че правиш разследваща журналистика, не означа че можеш да взимаш страна по спор, да изразяваш лично мнение и т.н." А предаването на Карбовски, на Вучков на мног одруги какви са. Журналистиката има право на мнение!

Спонсорирани публикации