Монолози в черно: Слави тръгна в последната минута

Възможно е да се видим утре отново, заяви Трифонов
29 мар 2017 09:00, Александър Попов
212
Монолози в черно: Слави тръгна в последната минута
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След свалено предаване и извънредна пресконференция срещу цензурата, "Шоуто на Слави Трифонов" все пак се появи в ефира на bTV.

Водещият не прочете писмото си, което се превърна в раздор между него и ръководството на телевизията. В него той настоява новоизбраният парламент да започне до две седмици работа по референдума, организиран от него. В противен случай ще протестира като гражданин пред Народното събрание.

Вместо това той събра сценаристите си на една маса. Облечени в черно, те коментираха свободата на словото в България или по-точно нейната липса. И дадоха примери с нападки срещу СЕМ, с цитати от известни личности, статистиката, която ни отрежда 113-то място в света и последно в ЕС.

Предаването бе направено на запис и на няколко пъти всички изразиха съмнение дали ще видят ефир. Ръководството пък взе в последния момент решение то да се появи.

Още по темата

"Спирали са ни преди 20 години по времето на Жан Виденов, както и преди 19 години по времето на Иван Костов. Непонятно ми е как може това да се случи сега, през 2017 година", заяви в началото Слави.

Той и сценаристите му изразиха позицията си, че спирането на "Шоуто на Слави" е цензура.

Иван Кулеков дори на няколко пъти изрази съмнение, че това ще бъде последното му публично изказване, при което Трифонов го сряза и заяви твърдо, че независимо от развитието на ситуацията ще имат ефир.

"Ние правим телевизия и от това разбираме", категоричен бе шоуменът.

Той се бе заканил, че и ако снощи бъдат спрени неговият адвокат ще се занимава с казуса и не изключи вариант да прекрати договора си с bTV. По време на монолозите в черно, Слави на няколко пъти уточни, че те са партньори на телевизията, не служители. И не приемат тезата, че изразяването на гражданска позиция трябва да се случва само в публицистичните предавания.

"Защо, когато казват времето има смешки? Това прави ли го информационно-развлекателно предаване", запита Сиромахов.

"Уважаеми зрители, възможно е да се видим утре", заяви на финал Слави Трифонов.

Междувременно в социалните мрежи хиляди изразиха подкрепата си за Трифонов и се изказаха против цензурата в родните телевизии.

Само в един от постовете съотношението подкрепа срещу нехаресване на действията на Слави Трифонов бе 50 000 към 3000. И всичките гласове бяха събрани по-малко за час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: bTVСлави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затвор за Станислав Трифонов- чалгаря!
141
3
 
8
 
! Отговори
GolemPraz преди 7 години
До Киро кофражистаТо и той не може да пее. Макар че чалгата се изпълнява масово от неможещи без никакви гласови данни.
140
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в един от постовете съотношението подкрепа срещу нехаресване на действията на Слави Трифонов бе 50 000 към 3000.. -------------------------------Не е вярно! Всяко второ мнение(коментар) само в тази статия е против действията на Трифонов . Защото хората у нас нас се чувстват свободни да изразяват позицията си само анонимно, а във фейсбук и другите социални няма бутон дизлайк и второ, ако на сайта на предаването човек изразява неодобрение към Трифонов, или го трият или го обявяват за ***.Понеже у нас е прието говоренето на истината да се заклеймява като тролене или хейтърство
139
2
 
22
 
! Отговори
th преди 7 години
Въпреки, че предаването понякога прекалява, то си изпълнява основната функция - развлечение и осмиване на политиците, които иначе са недосегаеми. Ако го няма това предаване, къде ще видите някой да имитира и иронизира Борисов, Местан, Плевнелиев или друг? Проблемът им е, че са се затворили в колектива си и не възприемат останалия свят. Мислят, че тяхното мнение е меродавно, което невинаги е така. Росен Петров нали бе депутат в 43 НС, вие да сте го видели да излезе един път поне на трибуната?
138
2
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
Защо всички си мислят, че ГЕРБ имат изгода от мажоритарни избори? Вижте Цецка, Цветан Цветанов, за който казаха че е водач на листа. А Станишев не беше ли водач А Бъчварова . Преференциите действа като мажоритарен вот. Наивно е да мислите, че 10/10; 11/11; и т.н. са случайни просто хората се крият защото са против водачите, но ги е страх, което е разбираемо.
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ви спрат телевизията нито ще знаете, че се давите, нито ще знаете към спасител да крещите. Това една буричка и липсата на ток за ден-два, би затрила и революция, защото няма от къде пророците ви да ви напътстват.D
136
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ АКО СЪМ РЕКЛАМОДАТЕЛ НЯМА ДА РЕКЛАМИРАМ В ТАЗИ АНТИБЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ БТВ КЛОЗЕТ!
135
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БТВ ПУБЛИЧНО ОБЯВИХА, ЧЕ СА СЛУГИНСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ НА ГРАБ! А НАРОДА КУЧАТА ГО ЯЛИ ВАЖНОТО Е БТВ ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА ОТ ГРАБ!!!!ЩО НЕУГОДНИ ЗА ГРАБ НОВИНИ СПРЯ БТВ КАТО ИЗКАЗВАНЕТО НА БУДА , ЧЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ БИЛИ ИЗЯЛИ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ ТОВА БТВ НЕ ГО ИЗЛЪЧИ!!!
134
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонимен Не ти решаваш кой какво да гледа ако искаш гледай ако искаш не, но не говори от мое име.
133
4
 
9
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
И последно, не харесвам Слави, нооще по-малко харесвам непрофесионалното отношение на телевизия като БТВ!Мирише яко на цензура и това трябва да стане обществен въпрос, ВЕДНАФГА!!!Медиите са 4-тата власт!!!
132
0
 
6
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
до 147Не конкретно ГЕРБ! Даже ГЕРБ имат интерес от мажорирани избори. Защитават интереси на хора, които си плащат! Днес е един, а утре друг, това е :)
131
0
 
6
 
! Отговори
Тодор Живков преди 7 години
Абе тоя от Плевен за какъв се има че да рипа срещу партията майка на всички партийки, политици, социолози и т. нт. търтeи и народни изeдници? Той май е повярвал че през 1989 се е сменила власта и е дошла някаква демокрация или как му викате там? Ми той може и в Дядо Мраз да вярва все още... Слушай момченце... Съжалявам, но вече да знаеш че няма Дядо Мраз, а има Дядо Коледа!!!
130
1
 
5
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
до 142Айде кажи ми какви дела ги грози :))))) Та договори се размятат по телевизията всеки ден!!! Договори в журналистиката, навсякъде!Или си обективна медия или не си! Излизаш и казваш, Трифонов наруши тази и тази точка от договора ни, а ние искаме комедийно шоу! Иначе увисваш и правиш ЦЕНЗУРА!!! Те го знаят, но нямаше как да реагират веднага през деня :))) Моля ти се мисли! Не всичко е информация, по-важното е логиката на събитията!!! :)
129
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В МОМЕНТА НЕ Е ВАЖЕН СЛАВИ!!! ТОЙ ПОЧТИ ВЪВ ВСЯКО ПРЕДАВАНЕ Е НА ПОЛИТИЧЕСКА ОСНОВА :D А НЕЩАСТНИЦИТЕ ОТ БТВ ОБЯВИХА, ЧЕ ГО СВАЛЯТ ЗАЩОТО Е НА ПОЛИТИЧЕСКА ОСНОВА БИЛО ПРЕДАВАНЕТО МУ :DИ ГО СВАЛЯТ ТОЧНО КОГАТО ЗАЩИТАВА ВОЛЯТА НА НАРОДА ЗА РЕФЕРЕНДУМА!АМА АЗ ОТДАВНА ЗНАЕХ, ЧЕ БТВ ПРИСЛУЖВА НА ГРАБ!!! КАТО ИЗЛЕЗНА ЦВЕТАНОВ ДА ГОВОРИ, ЧЕ ГРАБ НЯМАЛА НИЩО ОБЩО С ДПС МУ ПУСНАХА ИЗКАЗВАНЕТО И ТАМЪН ИЗЛЕЗНА ОПОНЕНТА ДА ГО ОПРОВЕРГАЕ И ОТ БТВ ГО СПРЯХА :D МИЗЕРНИЦИТЕ ОТ БТВ :D
128
3
 
6
 
! Отговори
пффф преди 7 години
Прилича на грозния дебелак Фънки. Не е лесно да си измисляш проблеми цял живот, за които проблеми на никой не му пука, за да си интересен. Много достойна цел на живота, няма що.
127
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До 22 докато изчезнат троловете като тебе.
126
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БТВ РАБОТИ ЗА ГЕРБ ТОВА ПО-УМНАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ ГО ЗНАЕ!!!УЧУДВАЩО Е, ЧЕ СЛАВИ НЕ ГО СПРЯХА ПО-РАНО!!!НО БТВ ЩЕ СИ ИЗПАТИ ЖЕСТОКО ЩОТО СЛАВИ ТРИФОНОВ РАЗКРИ ЗОЛУМИТЕ НА ГРУПА КАФЕ ОТ КОЕТО ТЯ СЕ РАЗПАДНА!!!СЕГА АЛЧНИТЕ ОТ БТВ ТАКЪВ ЩЕ ГО ЯДАТ, ЧЕ НЕ Е ИСТИНА!!!БТВ ВЕЧЕ Е ОБЯВЕНА ЗА АНТИНАЦИОНАЛНА ПАРТИЯ ИСКАМ ДА КАЖА ТЕЛЕВИЗИЯ СЛУГУВАЩА НА ГРАБ :D
125
1
 
8
 
! Отговори
Пампум преди 7 години
до 136Ама ти какво обясняваш, неща които всички знаем. Каква е тая обща информация.Въпросът е дли има или няма право. И да коментар 141 е прав!Вучков, Карбовки, Диков, Сидеров по Алфа имат право да дават мнения, да придизвикват протести и то политически. А Слави няма право за референдум, което не е много политическа страна. СЕМ няма право да го спре! И да Слави е водещ, ако не знаеш хахаха Просто БТВ да си изяснят договорните отношения и да ги представят точка по точка на обществеността!!!
124
2
 
1
 
! Отговори
До 132 преди 7 години
От БТВ не говорят за договора си щото ги грози сериозна опасност от дела и неустойки ако разгласят договора си. Това е едната причина. А другата е чисто етична. Кой работодател ще те вземе на работа при положение, че вижда как разгласяваш информация за предишния си такъв. Това е близко до акъла... Никой нищо няма да разгласи.
123
0
 
8
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
до 127Аааа разбрах Вучков, Диков и Карбовски били водещи, а не журналисти и имали право да изкават собствено мнение, а Слави не бил водещ... затоива ли :)))))))))Пий си хапчетата пич! Доста ти куца логиката! Аз ти я оборих точка по точка, а ти продължаваш да бълваш общи приказаки :) Сори :)

Спонсорирани публикации