Монолози в черно: Слави тръгна в последната минута

Възможно е да се видим утре отново, заяви Трифонов
29 мар 2017 09:00, Александър Попов
212
Монолози в черно: Слави тръгна в последната минута
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След свалено предаване и извънредна пресконференция срещу цензурата, "Шоуто на Слави Трифонов" все пак се появи в ефира на bTV.

Водещият не прочете писмото си, което се превърна в раздор между него и ръководството на телевизията. В него той настоява новоизбраният парламент да започне до две седмици работа по референдума, организиран от него. В противен случай ще протестира като гражданин пред Народното събрание.

Вместо това той събра сценаристите си на една маса. Облечени в черно, те коментираха свободата на словото в България или по-точно нейната липса. И дадоха примери с нападки срещу СЕМ, с цитати от известни личности, статистиката, която ни отрежда 113-то място в света и последно в ЕС.

Предаването бе направено на запис и на няколко пъти всички изразиха съмнение дали ще видят ефир. Ръководството пък взе в последния момент решение то да се появи.

Още по темата

"Спирали са ни преди 20 години по времето на Жан Виденов, както и преди 19 години по времето на Иван Костов. Непонятно ми е как може това да се случи сега, през 2017 година", заяви в началото Слави.

Той и сценаристите му изразиха позицията си, че спирането на "Шоуто на Слави" е цензура.

Иван Кулеков дори на няколко пъти изрази съмнение, че това ще бъде последното му публично изказване, при което Трифонов го сряза и заяви твърдо, че независимо от развитието на ситуацията ще имат ефир.

"Ние правим телевизия и от това разбираме", категоричен бе шоуменът.

Той се бе заканил, че и ако снощи бъдат спрени неговият адвокат ще се занимава с казуса и не изключи вариант да прекрати договора си с bTV. По време на монолозите в черно, Слави на няколко пъти уточни, че те са партньори на телевизията, не служители. И не приемат тезата, че изразяването на гражданска позиция трябва да се случва само в публицистичните предавания.

"Защо, когато казват времето има смешки? Това прави ли го информационно-развлекателно предаване", запита Сиромахов.

"Уважаеми зрители, възможно е да се видим утре", заяви на финал Слави Трифонов.

Междувременно в социалните мрежи хиляди изразиха подкрепата си за Трифонов и се изказаха против цензурата в родните телевизии.

Само в един от постовете съотношението подкрепа срещу нехаресване на действията на Слави Трифонов бе 50 000 към 3000. И всичките гласове бяха събрани по-малко за час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: bTVСлави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
9
 
16
 
! Отговори
Бай, бай... преди 7 години
надявам се скоро да ги изритат от бтв... изчерпани са тотално и от години са жалки. А Слави, щом е толкова обичан, за къф чeп се движи с 30 човека охрана, от кого се пази?
41
8
 
10
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
Пълана некомпетентност от страна на БТВ!!! Медия, която излиза с правописни грешки в надписите в централните новини!!!
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да видите умни и нителигенти хора, до тогава докато вие самите не станете такива.Ясно е защо харесвате Трифонов за водач, това което говори го знае всеки, но същите вие не бихте припознали и превъзнасяли един писател, оперен певец или художник , ако отправи такива искания.А те го правят непрекъснато, но вие не можете да ги чуете.И второ, което всъщност е причинина да се пръкне спасител Слави, е че посочените не са БЛАГОСЛОВЕНИ с такава медиина популярност.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При мажоритарна система в два тура, всякакви изненади са изключени.Дори, например, на първи тур кандидатът на ГЕРБ да е само на второ място, на втори тур се купуват повечко гласове и хоп! - вече е на първо.Идеална система за корекция на разни опити за промяна.
38
5
 
8
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
И смисълат на журналистиката като цяло е КОРЕКТИВ на управлението! Това е 4-та власт дефакто! Което значи, непрекъснато да е срещу грешките на властта! БТВ по този начин потъпква СМИСЪЛА НА СОБСТВЕНОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ!!! Едно всекидневно шоу е пълно със скечове срещу грешки на властта и това правелния коректив! Еми да не правят грешки и няма да ги нападат! ТОВА НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКО МНЕНИЕ, А ОБЩЕСТВЕНО!!! В крайна сметка това е журналистиката, ако не са го разбрали БТВ "медия"
37
10
 
25
 
! Отговори
saki преди 7 години
Тия като се облекат с тия кожени якета и видя остарелите им лица , все едно гледам Непобедимите 3 . И там са същите застарели гротески ,с множество пластични операции бивши екшън герои,на които времето им отдавна е отминало.
36
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това шоу отдавна не е шоу
35
14
 
12
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
Реално той коментира обществени въпроси, което е и смисъла на шоуто му донякъде. Освен това, той не защитава политическа партия, за да се казва, че изразявал лично политически пристрастия. ТОВА Е ГЛУПОСТ, което казаха БТВ!!! Той защитава обществения интерес, от референдум!!! Това не е ПОЛИТИЧЕСКО ПРИСТРАСТИЕ, а интерес на обществото!!! Мирише ми на яка цензира, колкото и да не ми е любимец Слави...
34
9
 
31
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Не ми е приятно да гледам това озверяло лице всяка вечер. Борец за човешките права, който се предвижва с по-голяма охрана от Президента. Борец за правата на народа, живеещ в палат и с въоръжена охрана. Благодаря, не искам такива да се грижат правата ми.
33
5
 
26
 
! Отговори
не МУ вярвам преди 7 години
Не вярвам на Слави Трифонов. Вярвам на сълзите му при *** на мафиотския бос- Илия Павлов. Вярвам , че искрено желае да унижава хората използвайки факта ,че е на екран и никой не може да му опонира. Вярвам, че е голям мъж, след като заби шамар на репертерка, която се осмели да го иринизира. ЍКакто и че не си плаща сметките в заведения. Както мафиота Борисов - не може да направи правова държава, така и ниското човече инужаващо хората не може да направи нещо за същите тези хора.
32
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави Трифонов ще е естественият завършек на политическата система на прехода. Просто, след царя, Станишев, Орешарски, Борисов и Плевнелиев политическата ни система няма как да не завърши и със Слави Трифонов. Той ще угаси лампите. А защо не и с концерт пред НС?
31
12
 
28
 
! Отговори
Антиславист преди 7 години
Слави, защо не си направиш телевизия и там ти и твойте шутове/които не можаха да формулират разбираемо и ясно въпросите на референдума от "кадърност"/ да си бръщолевите по 24 часа? Да се лее чалга по 24 часа! Актьорите ти, иначе талантливи /с изключение на новия / да представят отдавна изтърканите персонажи! Така най-после ще ни лишиш от двадесет годишното си натрапване от екрана. Стига вече!
30
14
 
23
 
! Отговори
БТВ преди 7 години
*** народ, в конституцията ясно е написано какво е цензура и какво не е. Вземете я прочете и престанете да ръсите глупости. Слави ви манипулира , ама като сте ***-- вЕрвайте му.
29
2
 
17
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
Пак казвам, да се излезне с ТОЧНО СТАНОВИЩЕ!! В момента БТВ мотае и говори общи приказки. Ако е казал обидни реплики по време на предаването минаващи границата на доброто възпитание е едно. Но за политически цели и политически възгледи както казва БТВ, не ми стои сериозно като оправдание, освен ако не е по договор!!! Защото адвокатите могат да докажат, че това е лично мнение или в интерес на обществото, а не лични цели! В крайна сметака предаването му е с обществени!
28
7
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Не е важно дали харесвам Учиндолеца или не ...Не е важно дали харесвам песните му...Важното е ,че в България има цензура и това може да се случи на мен ,на теб ,на него...
27
1
 
20
 
! Отговори
Българка преди 7 години
до 23След като толкова държите на мажоритарния избор я обяснете кой очаквате да спечели - честният патриот или човекът с много пари .
26
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ние правим телевизия и от това разбираме", категоричен бе шоуменът.Правилно!От политика не разбирате и по-добре не се опитвайте да правите.
25
15
 
4
 
! Отговори
Селски неволи преди 7 години
Искам Слави - Президент, Тошко Кичето - Мин Председател !!!
24
7
 
20
 
! Отговори
egati преди 7 години
Това ако не е плосък ПР за не дотам умните..
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
излизайте да ги колим че пак вдигат всичко с по 20-30 процента - без клане няма да мине

Спонсорирани публикации