Монолози в черно: Слави тръгна в последната минута

Възможно е да се видим утре отново, заяви Трифонов
29 мар 2017 09:00, Александър Попов
212
Монолози в черно: Слави тръгна в последната минута
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След свалено предаване и извънредна пресконференция срещу цензурата, "Шоуто на Слави Трифонов" все пак се появи в ефира на bTV.

Водещият не прочете писмото си, което се превърна в раздор между него и ръководството на телевизията. В него той настоява новоизбраният парламент да започне до две седмици работа по референдума, организиран от него. В противен случай ще протестира като гражданин пред Народното събрание.

Вместо това той събра сценаристите си на една маса. Облечени в черно, те коментираха свободата на словото в България или по-точно нейната липса. И дадоха примери с нападки срещу СЕМ, с цитати от известни личности, статистиката, която ни отрежда 113-то място в света и последно в ЕС.

Предаването бе направено на запис и на няколко пъти всички изразиха съмнение дали ще видят ефир. Ръководството пък взе в последния момент решение то да се появи.

Още по темата

"Спирали са ни преди 20 години по времето на Жан Виденов, както и преди 19 години по времето на Иван Костов. Непонятно ми е как може това да се случи сега, през 2017 година", заяви в началото Слави.

Той и сценаристите му изразиха позицията си, че спирането на "Шоуто на Слави" е цензура.

Иван Кулеков дори на няколко пъти изрази съмнение, че това ще бъде последното му публично изказване, при което Трифонов го сряза и заяви твърдо, че независимо от развитието на ситуацията ще имат ефир.

"Ние правим телевизия и от това разбираме", категоричен бе шоуменът.

Той се бе заканил, че и ако снощи бъдат спрени неговият адвокат ще се занимава с казуса и не изключи вариант да прекрати договора си с bTV. По време на монолозите в черно, Слави на няколко пъти уточни, че те са партньори на телевизията, не служители. И не приемат тезата, че изразяването на гражданска позиция трябва да се случва само в публицистичните предавания.

"Защо, когато казват времето има смешки? Това прави ли го информационно-развлекателно предаване", запита Сиромахов.

"Уважаеми зрители, възможно е да се видим утре", заяви на финал Слави Трифонов.

Междувременно в социалните мрежи хиляди изразиха подкрепата си за Трифонов и се изказаха против цензурата в родните телевизии.

Само в един от постовете съотношението подкрепа срещу нехаресване на действията на Слави Трифонов бе 50 000 към 3000. И всичките гласове бяха събрани по-малко за час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: bTVСлави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви адвокати бе, в тая корумпирана държава с адвокати нищо не става протести до дупка пред парламента стягайте се ще хвърчат глави и павета защо е тоя драматизъм .
21
12
 
27
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Напълно подкрепям Трифонов и екипа му.В нашата държава върви страшна цензура и се следи точно като през комунизма кой какво говори. Когато не е в интерес на властта - направо се наказва... Но какво се учудвам, като днешните демократи са пребоядисани червени.
20
7
 
15
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Клекна им Слави.Не прочете писмото си както се зарече на пресконференцията от вчера.Може би от страх че ще си загуби договора с БТВ.
19
6
 
10
 
! Отговори
POL преди 7 години
При нас всичко е на обратно и всички блюдолизци си харесват управлението. А истината за това е че само фирмите и хората които изнасят и носят валута на държавата , само те и никой друг реално носят държавата на плещите си ! Всички други лапат от изработеното ! ЗАТОВА И МАЖОРИТАРНИЯ ИЗБОР ЗА МОМЕНТА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ВАРИЯНТ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ И СЛАВИ ТРИФОНОВ МОЖЕ И СЕЛЯНИНА ,МОЖЕ И ЧАЛГАРЯ Е ЕДИНСТВЕНИЯ КОЙТО ОТКРИТО СЕ ОПЪЛЧВА НА ВСИЧКИ КРАДЦИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА !
18
6
 
17
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
Не съм фен на Слави Трифонов и предаванету ми минава границата ми на добрия вкус! Но свободата на словото е изключително важна в една съвременна държава!!! И трябва да се излезне официално със становище по въпроса на ЕКСПЕРТИ и то пред цялата общественост по този случай!!! Иначе се превръщаме в бананова република!!! Ако не го направят, горко ни... Точка по точка трабва да цитират договора БТВ, а не да ми говорят общи приказки!!!!!!!!!!!!!!!СРАМ
17
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този чалгажия отдавна не е никакъв журналист, а и никога не е бил. Предаването му отдавна не е "забавно-развлекателно шоу" , а смесица от политическа помия, халтура и чалга. Да го свалят час по-скоро, няма да липсва на никого
16
12
 
15
 
! Отговори
Въпросче преди 7 години
Значи на Слави му е удобно че сме членове на ЕС и НАТО, за да се чуди как може да има цензура, а иначе в скечовете плюят Европа и са първи русофили....що не ходи в Русия и там да инициира референдум по телевизията за правата на гражданите ?
15
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави може да всякакъв,но изгерберастелите крадливи некадърници и жълтозъбите им компредци, минават всякакви граници. Явно кротко, не ще се случат нещата, в този ченгесарски развъдник на ***. Хубавото е че тези, които останаха,тоест непрогонени от милиционерската дс пасмина, просто не им пука. И много скоро ще се случат нещата,една искрица трябва.
14
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както казах - да го пусне в youtub, ама там парите са други и я го гледат 10 хиляди, я не.Телевизията свободно може да си избира програмата, това за цензурата е оправдание на един ***.Само като им гледам мутрите и все едно виждам биячите от околовръстното.
13
15
 
17
 
! Отговори
Гошо тъпотоРеволюция преди 7 години
Новия Бареков...
12
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време беше да го махнат тоя ***.
11
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прилича ми на волен Сидеров и атакистите в черните дрешки. и защо си мисли,че като са му дали ефирно време за развлечение си въобразява,че може да ползва ТВ като сцена за агитация?
10
4
 
6
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
Това може да е цензура от държавата притискайки БТВ, цензура само от БТВ, неразбиране на договора и той да превръща комедийно шоу в политическа програма с забележете, ЛИЧНОИ ЦЕЛИ! Има абсолютна всички тези възможности и за да се разбере си трябва АДВОКАТ!.......Аз лично смятам, че е цензура, защото иначе той си води комедийното шоу и от какво да се дразнят те, като човекът даже така им вдига рейтинга и гледаемостта. Но това трябва да е описано в договора! Има или няма право, пак казвам!
9
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво става с референдума защо не се провежда туй ни интересува, кажете къде се събираме и кога ще изколим всички и ще ги заровим в масови гробове, както във Франция при падането на Бастилията.
8
8
 
33
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Само за плюещите - какво неправилно е казал Слави? Оставям настрана рейтинга (той няма отношение тук). С кое не сте съгласни? Намаляване на депутатите, намаляване на субсидията, електронно гласуване?Ако е мажоритарния вот -в Младост се видя -един обикновен човек може да смаже всички системни партии. Какво е лошото на това освен че ще се разбият част от сегашните кръгове и обръчи от фирми.Ако влезе в политиката -имате право да гласувате за него или за всеки друг. Къде е проблема?
7
11
 
18
 
! Отговори
Пеефф преди 7 години
Ако Делян тропне по-силно с копито, Слави няма да помирише никога повече ефир...
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че те са партньори на телевизията, не служители............????????????????? той акционер ли е там? с право на глас ?
5
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави пални само искрата, да се надигнем и да ги изколим като в Румъния през революцията
4
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое от това, което казаха като факти не е вярно?Не сте съгласни, че сме 113-ти по свобода на словото?Че има сервилност?Извадете си главите от пясъка. Защото иначе сте точно като политици - за вас нямат значение посланията, а това кой ги казва. Ако е наш човек - квото и да каже, е ОК. Така разсъждавате. Тук има много аристократи, обиждащи на "чалгар", а не осъзнават стратегическите проблеми с медиите в България.Мани я чалгата, мани го Слави.. вижте проблемите за които говори!
3
25
 
14
 
! Отговори
Бай Миле от Драгоман преди 7 години
Нямаш никакъв шанс момчето ми. Щом ти изиграха с референдума - откажи се. Дай си паричките за по-подходяща песен, подобна на Няма такава държава .

Спонсорирани публикации