Северна Корея има сериозен военен потенциал

Пхенян не е сателит на Китай, смята експерт пред Bloomberg TV Bulgaria
10 апр 2017 13:37, Екип на Bloomberg
45
Северна Корея има сериозен военен потенциал
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вече е безспорно, че Северна Корея има ядрено оръжие, а с опитите, които проведоха в последно време е ясно, че имат и носители. Те твърдят, че могат да достигат не само Аляска, но и вътрешността на САЩ. КНДР разви сериозен военен потенциал. Това каза по Bloomberg TV Bulgaria проф. Нако Стефанов, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски". 

"В никакъв случай не може да се каже, че Пхенян е сателит на Пекин. Северна Корея води една самостоятелна политика, която не съвпада с много от нещата, които иска Пекин. Китай не е доволен от обострянето на напрежението, което доведе до разполагането на системата за противоракетна отбрана. Руската федерация също изказа недоволство по този повод".

САЩ заяви във връзка с ядрените опити, че е възможно на Южна Корея и на Япония да се дадат ядрени оръжия и Русия реагира остро, защото е против да се разпространява ядреното въоръжение отвъд сегашното положение, обясни гостът. По думите му туширането на напрежението минава през ново разгръщане на т.нар. шестстранен контакт - "КНДР и Република Корея, от друга страна са Руската федерация и Китайската народна република и третата САЩ и Япония".

"Този шестстранен формат трябва чрез преговори и компромиси да върви към решаване на въпросите, защото става дума за ядрени страни. Едва ли може по някакъв друг начин да се случат нещата, за да се гарантира мира, целостта и независимостта на всяка една от участващите страни", отбеляза той. 

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
31
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Прощавай ама при комунизма нямаше клошари и бездомници и ябълки,зеле и пр. не се внасяха. Асортимент липсваше, наистина, но никой не гладуваше. Да не говорим и че на ония години нямаше гмо, мсджи, а всичко за ядене беше всъщност направено от натурални хранителни продукти.
12
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 11И защото всичко обработват за това 3 000 000 умряха от глад.
11
30
 
4
 
! Отговори
да преди 7 години
Това са пълни глупости. Няма как една страна, в която работниците нямат мотивация, да произвежда качествени стоки, вкл. оръжия. Казано накратко, Северна Корея има ядрени бойни глави, но няма качествени двигатели, с които да ги задвижва. Бракът в инженерното производство на тази страна е изключително висок като процент, съществува и проблемът на всички диктатори - армиите им не желаят да умират за тях. още е жив примера с иракската войска, която дори не се опита да воюва срещу САЩ.
10
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнете територията на КНДР. Едно местенце няма пустеещо. Всичко се обработва. После погледнете нашата и тогава коментарите.
9
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeus:))) " стари но тихи подводници" :))) Нещо като дървено желязо.......
8
2
 
28
 
! Отговори
маке преди 7 години
на светлинни години са пред нас ние не моем 500 човека да найдем границата да ни пазят
7
1
 
37
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
И все пак Сев Корея са много по симпатични и проемливи от ИДИЛ. Не съм чул кореец да се е самовзривил нейде по света. И точно тсм няма джихад. Не за друго ами щото си нямат тарамбуки
6
25
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 7 години
ТРЪМП Е РЕШИЛ ДА ВЛЕЗЕ В АМЕТИКАНСКАТА ИСТОРИЯ, В МОМЕНТА ИМА ДОСТА ДОБРИ ОРЪЖИЯ В СРАВНЕНИЕ С АНТИЧНИТЕ СЕВЕРНОКОРЕЙСКИ, ЩЕ ПРЕВЗЕМЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ ЗА 3 СЕДМИЦИ :))))))ТОМАХАВКИ, ДРОНИ, ЛАЗЕРИ, ЕСКАЛИБУРИ,ЩЕ РАЗЧЕКНАТ КИМ ЗА 2-3 ДЕНА :)))))
5
9
 
19
 
! Отговори
zeus преди 7 години
С. Корея все още няма с какво да достави ядрено оръжие до САЩ, но е удобно да се твърди, че могат, та САЩ да се оправдаят за какво ги нападат. С. Корея обаче има огромен флот от стари, но тихи дизелови подводници, ще е интересно да видим колко американски самолетоносача ще стигнат дъното :)
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доооооообре.........нако! ще му кажа на оранжевия. :))))) Боже прибери си вересиите!
3
24
 
8
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 7 години
ДА НЕ СЕ УПЛАШИХА ОТ БЛУМБЪРГ ?????ТРЪМП НЕ ГО Е СТРАХ ОТ НИЩО, ЩЕ БОМБАРДИРА СЕВЕРНА КОРЕЯ,НЯМА ДА МУ МИГНЕ ОКОТО :)))))А ВИЕ САМО ЩЕ ГЛЕДАТЕ, И ЩЕ СЕ ВАЙКАТЕ
2
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блумберг са рубладжии! В Северна Корея е комунизъм, при комунизма хората гладуват както ние гладувахме 45 години при комунизма под съветска окпупация, нямат никакъв военен потенциал.
1
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северна Корея са въоръжени до зъби и американците ги е страх от тях.

Спонсорирани публикации