Рецептата Dnes: Хрупкави панирани гъби с кашкавал

Страхотно предястие
6 окт 2017 08:36, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Хрупкави панирани гъби с кашкавал
Снимка: maxpixel

 Продукти:

600 г гъби
4 яйца
1 чаша царевично брашно
1 щипка бакпулвер
150 г кашкавал
2 чаши олио
черен пипер
сол
 
Приготвяне:
 
Измийте гъбите и ги бланширайте в подсолена вода. Извадете ги след няколко секунди и ги изплакнете със студена вода. Настържете кашкавала. Смесете го с царевичното брашно, предварително пресято с бакпулвера, солта и пипера. Оваляйте гъбите в сместа. Пържете на маслена баня в сгорещеното олио до златиста коричка. Преди да сервирате, отцедете гъбите върху кухненска хартия.

3
Още по темата: рецептагъбипанирано
Още от
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен
Омлет :-))
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво да правим с яйцата?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе хора, това с миенето на гъбите от 20 години не се прилага... особено ако иската да ги панирате и да са хрупкави. Гъбите се БЕЛЯТ! Структурата им е лакмусува и ако ги измиете попиват вода... аман от сайтаджийчета дето се правят на журналисти...