»де€: "√ражданска отговорност" поскъпва до 200% догодина

«а уставните шофьори пък застраховката ще поевтинее до 50%
11 окт 2017 12:10,
145
»де€: "√ражданска отговорност" поскъпва до 200% догодина
—нимка: Ѕулфото, архив

ќт началото на 2018 г. застраховките "√ражданска отговорност" ще се определ€т индивидуално за всеки шофьор на база нарушени€та, които е правил на път€. ѕодготв€хме се дълго за въвеждането на тази система. “ова за€ви зам.-председател€т на  омиси€та за финансов надзор ( ‘Ќ) –алица јгайн пред BTV.

»де€та е шофьорите без нарушение да плащат по-ниска цена от базовата, ко€то се плаща в момента, а хората с нарушени€ – по-висока. «а най-недисциплинираните шофьори цената може да скочи до 200% спр€мо базовата, за изр€дните намалението е около 50%, уточни јгайн.

≈дна от важните стъпки за въвеждането на системата "бонус – малус" е била да се свържат информационните системи на застрахователите с тези на ћ¬–. ѕри определ€нето на цената ще се взимат предвид всички регистрирани нарушени€ и влезлите в сила наказателни постановлени€.

—ъс сигурност ще се санкционира шофирането с превишена скорост, защото това нарушение най-често води до инциденти на път€, об€ви зам.-председател€т на  ‘Ќ.

“€ уточни, че новата система може и да не влезе в сила от 1 €нуари следващата година, но със сигурност ще бъде въведена в началото на 2018 г.

÷елта не са по-високи приходи за застрахователите, категорична е –алица јгайн. 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


145
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
54
11
 
1
 
! ќтговори
јз разбирам преди 6 години
до "Ќещо не разбирам" (ком. 53) регистрирай на когото си искаш. ўом си зад волана, ще се види тво€та истори€ и дали си платил щом караш. јко не си... и караш, бих ти отнел кижката доживот или с право на връщане след поне 10 г.. —ега разбираш ли?
53
1
 
17
 
! ќтговори
—теф преди 6 години
''÷елта не са по-високи приходи за застрахователите, категорична е –алица јгайн.''-ƒјЋ»?
52
0
 
12
 
! ќтговори
÷иповщина преди 6 години
ƒо »ван ѕешевƒа прав си от година на сам чиновниците и ћ¬– прав€т опит да направ€т 'държава' в държавата чрез отнемане на вс€какви права и вмен€ване на тежки задължени€,а те стават недосегаеми!
51
1
 
11
 
! ќтговори
ƒо канадец преди 6 години
ўо говориш глупости от 17 години живе€ в —јў имам транспортна фирма застраховката за 1 камион е 290$ в  анада за месец за кола пълно каско 100$ на месец √ражданската е към 40$
50
0
 
16
 
! ќтговори
Ѕългарина преди 6 години
¬иждам че има хора във форума които злорадства за нарушителите. —амо че не осъзнават че за ненарушителери н€ма да има стимул от сегашните ценови нива, което е дискриминаци€. ÷елта е само и единствено повече приходи без никакъв друг ефект легален рекет. «ащо шофьор без произшестви€ за 5 г назад не му падне застраховката на половина? «ащо не стимулираме изр€дните? “е са само безропотни плащачи по закон
49
0
 
6
 
! ќтговори
ћaйћyнaтa преди 6 години
ƒо »ван ѕешев¬икаш да им теглиме ли шалтера, та да се запозна€т с харти€та пак?
48
3
 
19
 
! ќтговори
Ќещо не разбирам преди 6 години
√ќ се прави на база автомобил » шофьор - да!¬ такъв случай - регистрирам автомобила на баба ми, или на майка ми ко€то »ћј книжка, ама не кара - дамек н€ма нарушени€... а пък аз нека съм си 10 фиша и 5 акта....
47
1
 
21
 
! ќтговори
»ван ѕешев преди 6 години
«абел€звате ли тенденци€ как те си консолидират системите и имат повече имформаци€ за нас като в същото време ние имаме все по-малко надеждна информаци€ за т€х.
46
1
 
16
 
! ќтговори
’асан от мааалата преди 6 години
Ќай - после ще спра да плащам гражданска отговорност. ƒа плащат, тези дето имат книжки.
45
6
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
Ѕраво тук в —јў е така ако се правиш на мъж и караш с превишена застраховката скача за период 2 години така че не се притесн€вайте ще скочи само ако се правите на *** на път€
44
3
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
Ќе е ли това пак нов вид рекет за частните застрахователи / а кои са застрахователите е отдавна €сно и чии пари са там / с държавна помощ и с помоща на ћ¬–.
43
1
 
9
 
! ќтговори
онбаши€та преди 6 години
ƒо јнонимен 35още има тотално откъснати от реала хора дето в€рват че на запад всички са милионери, моите при€тели в канада всички вземат по-малко от мене в бг. а човека ти говори за над 40 пъти разлика, 40 пъти! слезте на зем€та най-накра€, ако на запад б€ха толкова богати, банките щ€ха да фалират, щото всеки щеше да си купува къща кеш, а не да плаща 30 години ипотека.
42
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
“о по тази логика аз съм без нито едно нарушение и подлежа на 50% намаление, защото още н€мам книжка :)
41
0
 
11
 
! ќтговори
ћaйћyнaтa преди 6 години
ѕреди 20 години, застрахователните агенти ходеха от врата на врата, където има паркирана кола!!» предлагаха един от друг по-ниска застраховка, по домовете.ј сега, с толкова тенекета дето се влачат от ≈вропа, се разглезиха и ще искат баба си!!
40
1
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
јз нали ви казах че тиквената фалирала неработеща държава тр€бва отн€къде да събере готови пари за увеличените харчове на милици€та..безплатното лекуване на инди€нците..заплатите на чиновниците..самолетите и т.н.!ѕари откъде да дойдат иначе?
39
2
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
"ще се определ€т индивидуално за всеки шофьор на база нарушени€та, които е правил на път€" ак точно ще вземете повече пари от собственика на колата, който н€ма нито едно нарушение, като хванете да € кара шофьор с много нарушени€? Ќещо не ви виждам връзката нарушение - гражданска отговорност, щом като € плаща собственика, а не шофьора.
38
1
 
15
 
! ќтговори
извод преди 6 години
Ѕеквокалите на Ѕорисов и ÷въ атакуват зверски в полза на престъпни групировки!
37
1
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ƒо канадец ак 400$ на месец ве?ћного!јз в √ермани€ плащам пълно каско 750 евро на година. Ќа година, а не на месец.¬€рно, че съм в най добрата категори€ шофьор със стаж над 20 г., възраст между 40 и 50 г. без нито едно нарушение. “а тези пари, които плащаш ми се струват доста. “олкова плащат немските джигити с много нарушени€ и пон€кога дори не им разрешават да сключат застраховка, защото са в най-рисковата група.  акто и да е бг застрахователите пак схема за пари са измислили.
36
0
 
7
 
! ќтговори
√ќ преди 6 години
ƒо 123÷ената ще се определи на базата на този с най многото нарушени€.Ќ€ма да има значение и факта че ¬ие сте го уволнили на следващи€ ден.
35
0
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
Ќали застрахователите работ€т на свободен пазар?  ато искат да си заведат каквито им харесва критерии, всеки ще се застрахова където иска. «ащо тр€бва държавата да им гарантира по-високите приходи в подобни решени€?