"Ахат": Рокът в България има нужда от свежи парчета

Групата тръгва на турне в страната с Джо Лин Търнър
9 ное 2017 12:05, Анисия Иванова
19

Eдна от легендарните български рок групи - "Ахат", тръгва на турне.

"Идеята беше да съберем групата, за да работим. В продължение на 3 години почти не сме се виждали. Аз никога не съм оставал без работа, но специално за "Ахат" не трябва да се оставят така нещата", посочи рок певецът Звездомир Керемидчиев в "България сутрин".

Джо Лин Търнър ще бъде специален гост на турнето и на всеки концерт ще пее шест песни заедно с групата, съобщи Керемидчиев.

"На 10 ноември ще сме в Благоевград, залата е "продадена". На 11 сме в Пловдив, след това на 13 в Бургас, на 14 във Варна. На 16 сме в Русе и на 17 турнето завършва във Велико Търново. След това подхващаме работа по нови парчета", сподели пред Bulgaria ON AIR певецът.

По думите му групата "Ахат" има верни фенове - постоянен "електорат", но в последно време се забелязват и млади лица в публиката.

"Пропиляхме време, но сега започваме да работим за нова музика. Рокът в България има нужда от свежи парчета. Новите неща звучат като класически "Ахат", уверява още музикантът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помнители една актуална песен която важи с пълна сила в днешно време? А аз пак си избрах тази съдба вечната черна овца! Това е част от припева на песента. Песента е създадена ако не се лъжа в краят на 80-те години. По актуално парче едвали някоя група може да измисли в сегашно време а и няма кой да им разреши да пеят такива не демократични песни.
15
2
 
5
 
! Отговори
Jack The Rocker преди 6 години
Гиганти! Рок от световна величина!
14
2
 
6
 
! Отговори
The Mastodont преди 6 години
Шоуто ще е машина на времето. Ще бъдем телепортирани в 1987, че и по-отдавна дори. Много ще е яко! Old scull forewer!
13
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
А в София кога?!
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалки напъни. Тотална липса на творчески ентусиазъм и идеи.
11
1
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Прекаленият американизъм, изяде главата на Ахатаджиите. Албума им "Походът" 1989 г., е велик и е на световно ниво като идеи и звучене, но с един албум не става. Трябва си творческо вдъхновение и нов бунт. Без бунт нема рок. Ако оближете топките на Ванката Тотев в Пловдив, вие не сте Метъл. Метълът е Бунт - *** the system!
10
1
 
6
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Има много съвременна качествена рок музика в екстремните разновидности, макар и със специфични звучене на китарите и техники на пеене. От 16 до 18 в Румъния ще има страхотен фестивал със стойностни творци от екстремната сцена.
9
2
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
хаха, кви са тия групи дето си изписал. музика ли правят?
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рокът не загина само време мина дявол да го вземе станахме големиХей знай някой денвсичко се обръща но тогава младостасамо рок енд ролът връща
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По цял свят рока е в застой. Единствено групите с много голям авторитет издадоха нещо хубаво - Канзас-2016 и Дийп Пърпъл тази година през пролетта, много качествени албуми. За тази мъгла която е обхванала рока, това са чудесни албуми.А българският рок си е нашенски, харесваме си го, квото такова. За прогресив рок няма какво да говорим. Нашите групи са на светлинни години от групи като САГА, Ейша, Тото, Канзас и т.н.
6
2
 
11
 
! Отговори
Mastervoice преди 6 години
Хайде, хайде. Ахат и производните Аналгин никога, ама никога не са били култови групи. Впрочем, то такива български няма. И ако преди 30 години обвинявахме системата, то сега, всеки има целия свят в краката си! Просто трябва да е талантлив и упорит.Та едни Nightwish са тръгнали от училищна група! Впрочем, първият им учител по музика е българин.
5
1
 
34
 
! Отговори
Davigo преди 6 години
Преди трисет години слушах песанта за черната овца, 2017 още се пее на всеки техен концерт нищо ново тъпчат на едно и също место...
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента рок музика няма. Има алтърнатив музика. Така е дори и в Сащ. В американския чарт Билборд Хот 100 е много трудно да се вкара рок песен. Има известни нови групи, като Twenty One Pilots, Imagine dragons, но в класацията Хот 100 няма много рок песни В България нямаме офицялна музикална класация но от последните години нямаме рок песен която да е направила много гледания в Ютюб и хората да и се кефят.
3
27
 
9
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
къв рок бе 2017 година сме това да не са ви 80-те на миналия век!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помня как Кеворкян попиля Денис Ризов, при гостуване в смешното му шоу. Много истини му каза тогава, има го в ютуб...
1
0
 
16
 
! Отговори
Иван преди 6 години
И кой ще ги пише? Божо Главев окачи китарата на пирона отдавна.

Спонсорирани публикации