Рецептата Dnes: Пълнен шаран с орехи за Никулден

Празнична рецепта
6 дек 2017 08:11, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Пълнен шаран с орехи за Никулден
Снимка и рецепта: Анатолий Попов

 Продукти:

1 шаран (около 800 г)
3 големи глави лук, нарязани на едро
4-5 скилидки чесън на филийки
150 г светли и тъмни стафиди, накиснати в гореща вода
200 г орехи
200 г гъби, нарязани на ситно
4-5 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. вода
олио
девесил
дафинов лист
черен пипер
сол
 
Приготвяне:
 
Почистете добре шарана, посолете го отвътре и отвън и след това го оставете за около час да престои. През това време пригответе плънката, като задушите лука и чесъна с малко олио. Отцедете стафидите и ги добавете при лука и чесъна, заедно с гъбите. След около 5 минути добавете доматеното пюре, дафиновия лист, девесила, черния пипер и солта. Накрая сложете едро счуканите орехи. След 5 минути махнете плънката от котлона. Напълнете шарана и го зашийте. Поставете рибата в тава, а отстрани разпределете останалата плънка и сипете 1 ч. ч. вода. Покрийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 200°C (180 °C с вентилатор). След около 60 минути махнете фолиото и запечете шарана за около още 20 минути.

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
das преди 9 месеца
цял живот сте яли сьомга пффф
2
1
 
0
 
! Отговори
pitanka преди 9 месеца
и щипка канела в плънката, за да не мирише на "блато"
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А нещо по-свежо - ципура, лавраче или сьомга?

Кой яде още шарани?

Спонсорирани публикации