Доказано: Египетските пирамиди са построени от хора

При строежа на Хеопсовата пирамида са допуснати грешки
27 яну 2018 13:26, Елка Василева
67
Доказано: Египетските пирамиди са построени от хора
Снимка: архив, Reuters

Учени от изследователската фондация "Глен Даш" със седалище в САЩ установиха, че при построяването на Хеопсовата пирамида в Гиза са допуснати грешки, заради които основата й не е идеален квадрат, съобщи Лента, като цитира СайънсАлърт.

Учените са на мнение, че макар древните египтяни да са имали големи инженерни способности, са се объркали и затова построеното от тях съоръжение не е с еднакви страни.

Въпреки че има научни доказателства, че пирамидите са построени от древните египтяни, съществуват и алтернативни версии. Те гласят, че тези съоръжения са построени с помощта на технологии, които са достъпни единствено за развити цивилизации. Следователно идеалната геометрия на пирамидите е знак за дейността на извънземни.

При опитите си да реконструират външния вид на пирамидите в Гиза, какъвто е бил преди 4500 години, учените открили дефекти. След като били издигнати, пирамидите били облицовани с варовик. През 1168 г. този материал бил използван за построяване на нови домове, след като Кайро бил опожарен от арабите.

Били открити 84 "точки", които съответствали на краищата на облицованата пирамида. Те били подложени на регресионен анализ, за да може учените да изчислят дължината на всяка страна на съоръжението. Оказало се, че западната страна е с около 14 сантиметра по-дълга от източната.

По думите на учените получените данни показват, че древните египтяни са били превъзходни строители и са можели да строят пирамиди, но са допускали грешки.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
простак преди 6 години
До ИЛИЯ ИЛИЕВДай ЛЕСНОТО доказателство!Иначе си е голо твърдение!
57
0
 
1
 
! Отговори
хах преди 6 години
До MiroЗначи извънземните са ги направили с бормашини и циркуляри? Ох...Хората са ги впрягали десетки хиляди да мъкнат и нареждат камъни, не е толкова сложно - проучете малко. Библията и извънземните са ви в главите...тая чалга ни уби тотално бе :)
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами този човешки "крокАдил" е направил много малка грешка за да оцелеят тези пирамиди в Египет до днес......но ако си купиш апартамента на Ивано???!... Господ да ти е на помощ...да не го купиш!!!!!
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами,построили са ги нилските крокЪдайли!
54
2
 
3
 
! Отговори
venix преди 6 години
пълни глупости!
53
1
 
1
 
! Отговори
Вяра преди 6 години
:)))....Ивано, доказваш, че САМО Бог е безгрешен!....добре, че е изпратил Единородния Си Син Исус Христос...да ни оправя човешките грешки.
52
0
 
12
 
! Отговори
Ивано преди 6 години
Купих си апартамент в София ново строителство с цел да поскъпне и да реализирам печалба и едната стая квадратна 4 на 4 по чертеж, след като я премерих 3.60 на 3.90 на 5.80 на 4 и нещо това дори го няма в учебниците такава фигура
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не казвам, че точно Адам направи пирамидите...но някой от неговото потомство ...ще да е!
50
0
 
1
 
! Отговори
Вяра преди 6 години
Ако, някой дръзне да ми опише как е изглеждал човека който Бог сътвори...възможно е на всеки който чете коментарите да му ....светне лампата.
49
3
 
1
 
! Отговори
Вяра преди 6 години
Виждам, че коментарите са тръгнали в много правилна посока....т.е Библията казва, че Бог сътвори ЧОВЕКА по Негов ОБРАЗ и ПОДОБИЕ...какъв хомо сапиенс какви извън земни. Мислещи хора...единствените ...."извън" земни!?....са дявола с неговите ангели измислили множество научни теории за да заблудят търсещи истината....Сега някой да ми каже с ДОКАЗАТЕЛСТВО от Библията....че човека който Бог е създал НЕ Е направил пирамидите.
48
3
 
2
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Такааа, човек за секунда може да се заблуди и да си каже абе карай, кво толкова, тия от Днесa се чудят с какви глупости да си запълнят вестника и затова са пляснали тази глупост за пирамидите. Но ако човек се съсредоточи малко (и особено като види кой е автора на публикацията) , веднага се вижда подмолната й цел - набиване в главите на читателите на атеизъм - един от основните инструменти на радикалните, маниакални глобалисти - сатанисти! Много прозрачно ***....или пък ти само си преписвала?!
47
2
 
4
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Въпреки че има научни доказателства, че пирамидите са построени от древните египтяни, съществуват и алтернативни версии.====Ха! Какви са, excuse me, тези научни (с ударение на а) доказателства и от кои учЕни идват?! Приличат на ония доказателства, според които Хилъри Клинтън водеше Доналд Тръмп с 42% преднина само три дни преди изборите...както и на доказателствата на Нюзуик, които в нощта след изборите отпечатаха заглавна страница с лика на Хилари и надпис Congrats, Ms. President!
46
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме нормални хора а ГЕРБ са трансджендъри
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполага се че дотук са писали ...българи, мъже или жени които нямат нищо общо с джендарите и търсят истината кой как и защо е построил пирамидите...ако на някой не му харесват ДОКАЗАТЕЛСТВАТА за това...да се обижда от истината.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Илия не си запознат добре. Чел си нещо но не си дочел. Циментови са само и единствено външните блокове на пирамидата. Всички вътрешни включително и тези по 70 тона са от камък.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е обида към македонците и техните наследници(турците)
42
3
 
1
 
! Отговори
Вяра преди 6 години
И аз благодаря на хора като ИЛИЯ ИЛИЕВ и Miro!
41
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
Уау, 46 коментара под статия за пирамидите? Има надежда за тоз народ,има...
40
9
 
5
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Циментът е бил открит хиляди години преди нас!! По една причина- лесно откриване!Цимент ще получите натурално така! Слагате варовик камък около гнището. От високата температура камъкът става негасена вар! Хвърляте остатъците от огнището в органични наноси в блато или река! И знаете ли какво остава!! Това е цемент! Разбирате ,че циментът е открит лесно ,защото е естествен остатъчен продукт! А ,че са циментови блоковете на пираминдите -лесно се доказва! Но за простаците е това!!
39
3
 
8
 
! Отговори
Miro преди 6 години
Palni glyposti. Dnes amerikantzite ne mogat da gi postroiat, da ne govorim za 20 godini.A kakvo ostava za primitivnite egiptiani predi 4500 godini. Odven tova ima sledi po kamanite ot instrymenti kato bormashina i tzirkoliar.Ama te si imali horata i tok i atomni tzentrani, i helikopteri podvodnitzi i kakvo li oshye ne.Aide stiga glyposti, piramidite sa na poveche ot 12500 godini i ne sa postroeni ot homosapies.

Спонсорирани публикации