Spring Forward в момента на живо - гледайте!

Един от най-добрите фестивали за съвремен танц и пърформанс
Обновена: 4 апр 2018 12:06 | 24 мар 2018 10:38,
Spring Forward в момента на живо - гледайте!
Източник: Derida Dance Center

От снощи започна значимото за съвременното изкуство събитие в България - фестивалът за съвременен танц на европейската платформа Aerowaves - Spring Forward. В продължение на два дни директори на театри от всички континенти, граждани и гости на София ще имат шанса да видят кои са топ 20-те представления на Европа за последната година, според селекционната комисия на платформата.

Ще бъдат представени хореографи и изпълнители от 15 европейски държави - Норвегия, Франция, Германия, Испания, Белгия, Дания, Финландия, Италия, Гърция, Унгария, Румъния, Португалия, Австрия и България. Платформата съществува от 22 години, а фестивалът се провежда от 2011 г. в различни европейски държави.

За първи път българско представление влиза в престижната класация. F63.9 на хореографа Живко Желязков фокусира вниманието върху любовта като конфликт и поведенческо разстройство. В представлението участват танцьори, завършили обучителната програма Dance PORT Derida на Derida Dance Center, и безспорно завладява с присъствие и движенчески умения. Скоро екипът се завърна от Ванкувър (Канада), а през май, тази година, F63.9 ще бъде представен и на фестивал в Йерусалим и Тел Авив (Израел).

Ето тук може да гледате представленията на живо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации