Внимание! Часовете за тишина през лятото в Гърция са…

Вдигаш ли шум, идва полиция, вика свидетели и следва глоба
10 апр 2018 08:20,
8
Внимание! Часовете за тишина през лятото в Гърция са…
Снимка: flickr

От неделя 1 април 2018 г. до неделя 30 септември 2018 г. се прилагат часовете за тишина през летния сезон в Гърция.

Според разпореждане на полицията часовете на дневно и нощно спокойствие са от 15:00 до 17:30 и от 23:00 до 07:00 сутринта.

През зимата (от 1 октомври до 31 март) часовете за почивка се определят от 15:30 до 17:30 часа и от 22:00 до 07:30 часа.

По време на часовете на дневна и нощна тишина е забранено: Работа или други дейности, които генерират шум. В изключителни случаи на извънредни ситуации, които не могат да бъдат отложени със специално мотивирано разрешение на шефа на съответното полицейско управление може да бъде разрешено. Свирене на музикален инструмент или радио устройство, магнетофон или телевизия с висока сила на звука, шумни танци и всякакви други шумни събития у дома или други частни места, дискусии по висок тон.

Гражданите, които се чувстват обидени, може да се свържат с полицията за потвърждение на нарушението и да представят обвинителни актове срещу нарушителите.

Към момента няма яснота колко ще са глобите, налагани за вдигане на шум.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свирене на музикален инструмент или радио устройство, магнетофон или телевизия с висока сила на звука, шумни танци и всякакви други шумни събития у дома или други частни места, дискусии по висок тон.ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - И "У ДОМА". А тук Бай *** си въобразил, че щом е зад вратата на апартамента му може денонощно да побърква всички околни. А полицията - еххххххх - да почакаме да им вдигнат още заплатите ли ?????????????????????
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е нищо ново,те така си спят винаги следобеда от край време,заради горещините.Спомням си като дете,че и в България беше така от 14 до 16 часа.
6
1
 
28
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До АнонименНе пич, никой не мрази България. Просто черноморието ни е завзето от мутри, които вместо да правят туристически бизнес превърнаха морето в клоака и изнудват туристите с всякакви измишлиотини.
5
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално, Гърция особено северната част, е място за почивка на хора с деца и възрастни.. Млад човек, който иска да се забавлява няма място там! Партитата са в Испания и разбира се при нас, но българинът нали си мрази България по приумция, та да не е луд да ходи на Черно море...
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е до шума, а до налагането на елементарен ред и наличието на авторитет в органите- тук народа се е разпищолил, тъне в хаос и плаче за налагане на правила, но няма кой.
3
9
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 6 години
снощи бях на таверна. отидохме в 8.30 и бяхме първи, викам си - яко ги е ударило кризата тия! само че от 10 до 10.30 кръчмата се напълни фул. музиката - чорбаджията и двамата му сина - жестока, една стара китара и малко малко акустично бозуки и много големи сърца. свириха на всяка маса по 5-6 парчета. към полунощ си тръгнахме, казаха че работят до два и по-късно ако има клиенти. та изобщо не ги мислете! а.п. пол. управление е на 200м. елате на закинтос да проверите!
2
16
 
6
 
! Отговори
Иван преди 6 години
от 15 до 17 30, сиреч нормално работно време в цяла Европа.. без Испанците :) И после се чудим защо тези *** с финансова инжекция колкото 3-пъти годишният бюджет на българия ... още са пред фалит ....
1
1
 
29
 
! Отговори
София-северъ преди 6 години
Това е добре! Ще имаме пълноценна и спокойна почивка, а не като на нашето ***...

Спонсорирани публикации