На семейни начала... Отживелица ли е бракът?

Културист, журналист и певец разсъждават на тема "развод"
19 апр 2018 20:30, Надежда Йосифова
39

България е на второ място в ЕС по дял на родени извънбрачно деца според броя на населението. Отживелица ли е бракът и защо все повече двойки желаят да живеят на семейни начала, коментират в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR певецът Пламен де ла Бона, журналистът Биляна Запрянова и културиста Геогри Георгиев.

"Бракът не е отживелица. Хората предпочитат да живеят на семейни начала, защото е по-лесно да си хванеш багажчето и да си тръгнеш", сподели Боряна Запрянова.

Коментарът на културиста Георги Георгиев в студиото е, че когато двама души се намерят и могат да крачат в една посока, бракът би бил глазурата на тортата и ще даде последния щрих в хармонията.

Още разсъждения по въпросите - убива ли подписът брака и спасява ли отношенията, когато семейството се разпадат, както и има ли значение хвърчащият лист, и кога подписът се превръща в истинска обвързаност с взаимност и уважение, се разискват в студиото на предаването.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Препатила жена до 36 преди 3 години
Напротив, като не ви е писано и той те зареже с децата след развод имаш право на издръжка (и ти и деца ти). Като сте на семейни начала ходи го търси и го съди! За това има толкова много самотни майки, просто защото като на пишман бащата му писне и реши да ходи по чуждо без подпис е много по-лесно да я зареже пък голяма работа, че била майка на детето му. В голямата си част за това сте си само вие виновни. По-добре сама от колкото самотна майка.
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Била съм омъжена и да ви кажа НИКОГА няма да направя тази глупост отново!!! В 21 век да се жениш сама заради едната рокля и еднаквата фамилия е просто смешно. Извинявам се, но и двамата сме независими хора и няма смисъл никой да дава фамилията си на другия или пък да прави панаир за родата, защото "така ило редно"! Ако се обичаме-ще сме заедно и без подпис, ако не върви-и 100 подписа и церемонии няма да ни направят щастливи. Пък който иска да се жени, ама после адвокати, разправии...
34
2
 
4
 
! Отговори
Препатила жена преди 3 години
до Препатил мъжНе съм съгласна с Вас. След като си наясно, че не си моногамен тип и никога един партньор няма да ти е достатъчен просто не се жениш и не започваш връзка. Брака означава точно това, че си склонен да се съгласиш гласно на тази моногамия. Считам далеч за по-добре да кажеш директно на партньора си, че няма как да си с един човек цял живот и той сам да прецени дали е съгласен със ситуацията. Повечето жени обаче не са - за това отново - брак!
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което коментираме тук е една от сериозните стъпки към затриването на така наречения цивилизован свят. Във всички други части на света браковете не са отживелица и там хората ще оцелеят.
32
3
 
3
 
! Отговори
ПРЕПАТИЛ МЪЖ преди 3 години
ДО ПРЕПАТИЛА ЖЕНАГОСПОЖО,ВСИЧКО Е ДО ЧОВЕКА....БИЛ ТОЙ МЪЖ ИЛИ ЖЕНА....КОГАТО ИМА ОБИЧ И УВАЖЕНИЕ МЕЖДУ ДВАМАТА БРАКА Е САМО ФОРМАЛНОСТ,ЕДИН ПОДПИС....ВАЖНО Е РАЗБИРАТЕЛСТВОТО ПОМЕЖДУ ИМ...ПЪК И КАКВОТО И ДА КОМЕНТИРАМЕ ТУК ДА ЗНАЕТЕ,ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ...ТОВА Е...
31
5
 
17
 
! Отговори
Препатила жена преди 3 години
Всяка уважаваща себе си жена ще иска брак. Проблема е, че много мъже се изтарикатиха да искат тая простотия на семейни начала и жена му след като роди 1-2 деца и той се уплаши от отговорностите или му се прииска чуждо (изненада) е много по-лесно да я напусне. За това сега вече много трудно може да се срещне мъж, който да иска брак. Причината много деца да са извънбрачни - и на таткото утре като му писне шут в задника на мама и на детето и при любовницата. Никога на семейни начала - брак трябва!
30
1
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
ДО АНОНИМЕН 14ТИ НАИСТИНА СИ МНОГО Т**ЧОВЕКА ОТ WIND OF CHANGE ИСКАШЕ ДА КАЖЕ,ЧЕ ПО-ДОБРЕ Е ДА НЕ СЕ СКЛЮЧВА БРАК И ВСЕКИ ДА СИ ЖИВЕЕ СВОБОДНО..ТОВА ИМАШЕ ПРЕДВИД...АМА...АКЪЛ МОРЕ...ГЛАВА ПРАЗНА КОФА..
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До миленаМилена, подкрепям те! Радвам се за тебе и за твоя брак. желая ти само щастие и успехи в твоето семейство! Аз съм ЗА брака! Бракът НЕ е тежест и досада,може да има изпитания,но те са с цел една брачна хетеросексуална двойка( от мъж и жена) да бъдат заедно в добри и трудни дни.
28
0
 
7
 
! Отговори
милена преди 3 години
До НякойНе, че ще ти попречи, просто е по-трудно.А каква съм аз, няма как да знаете.Омъжена съм, но бракът за мен и съпругът ми не е начин да се вържем един друг.Бракът е свещен съюз между двама души , които се обичат и искат да прекарат живота си заедно. пред Бога и пред целия свят, те заявяват своята любов. И тя е благословена !
27
6
 
3
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До миленаМиленче, я обясни как точно подписът ще ти попречи да си стегнеш багажа, ако решиш. Явно и ти си от тия женички, за които бракът означава само да вържеш някой мъж ( с идеята, че иначе ще избяга).
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък егати живота е да раждаш деца, за да живееш от помощи. Ако това е връх на сладоледа, много жалко за всички, които имат такива ниски цели.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на соца имаше ергенски данък за хората, които след 22 години не бяха сключили брак и ако до( мисля) 3 години след брака нямаха деца. Това стимулираше към женитба повече от бла-бла глупостите за бялата рокля и т.н. След 1989 г. натискът от страна на държавата изчезна и остана само натискът от страна на роднини и познати младите да се женят. За мене бракът е селска отживелица и манипулация. Той сам по себе си не гарантира любов и разбирателство, ако партньорите са калпави.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С помощи за самотни майки, различни от тези за несамотните, държавните безхаберници поощряват дивотията. Така раждането на деца се превръща в бизнес. Приемната грижа от същите категории - също.И така. Ако всички си гледат децата на равни начала и на майките се плащат помощи за децата в дрехи, лекарства, книги... всичко ще е наред. Да сте видели марсианци да четат книжки? Сорос да плаща на домашните ни любимци...
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и семейни раждат извънтаточно
22
1
 
6
 
! Отговори
ГОШО преди 3 години
ДО WIND OF CHANGEПОЗДРАВЛЕНИЯ...МНОГО ДОБРА ДЕФИНИЦИЯ ЗА БРАКА....И НАИСТИНА...СЛОЖНО НЕЩО СА ЧОВЕШКИТЕ ОТНОШЕНИЯ...ПОНЯКОГА ОЧАКВАЙКИ И ТЪРСЕЙКИ ТОЧНИЯ ЧОВЕК, ,,УМИРАШ "ОТ САМОТА И СКУКА..А ПОНЯКОГА ТЪРПЕЙКИ ЛОШИЯ ....СЪСИПВАШ СИ ЖИВОТА...
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е отживелица, а държавната политика стимулира хората да не се женят. Всички видове помощи и социални придобивки са само за самотни майки.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е отживелица, а държавната политика стимулира хората да не се женят. Всички видове помощи и социални придобивки са само за самотни майки.
19
2
 
6
 
! Отговори
милена преди 3 години
До АнонименКакво общо има бракът, с това кое дете предпочитат? Когато семейството има повече от едно дете, винаги едното е предпочитано, независимо от това, колко ги обичат. Дали техните деца имат брак или нямат, няма общо с това кое дете предпочитат.
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да ви споделя нещо:В едно голямо семейство, родителите предпочитат едното си дете,което има дете и живее на семейни начала, докато за другото,което е с брак-такова не му и обръща внимание. Вие,какво мислите по този въпрос?
17
0
 
8
 
! Отговори
Саня преди 3 години
Понякога съм се замисляла, защо изобщо са сватбите и осъзнах, че не е само, за да се видят жените в рокля и за сигурност все едно другия е завързан вече или заради децата. Истината е, че смисъла е само, че вече ще са с еднаква фамилия иначе е глупаво да прекарат живота си заедно с различни фамилии.

Спонсорирани публикации