Рецептата Dnes: Задушен лук с бяло вино, сметана и магданоз

Гарнитура за разнообрази ястия
14 май 2018 08:00, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Задушен лук с бяло вино, сметана и магданоз
Снимка: pixabay

Продукти:

1 кг кромид лук
50-60 г масло
150 мл пилешки бульон
200 мл бяло вино
3-4 супени лъжици течна сметана за готвене
2-3 стръка пресен магданоз (може и сушен)
Сол на вкус
 
Приготвяне:
 
Обелете и нарежете лука на полумесеци. Разтопете маслото на средна температура и запържете лука в него.
 
Добавете бульона и виното. Похлупете с капак и задушете лука за около 15 минути.
 
Подправете със солта и сметаната. Накрая поръсете с магданоз и сервирайте като гарнитура.

1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
Тея преди 5 месеца
Прочетох рецептата и брутално изпръсках белия трон! Нямахте право да напишете такова нещо рано сутринта. Мъжът ми е съсипан, защото влезе в тоалетната след мен :(

Спонсорирани публикации