"Песни от сърце" възраждат забравения български фолклор

Димитър Аргиров и Соня Чакърова разказват за проекта в "Околосветско"
1 юни 2018 15:40, Анисия Иванова
0

Напоследък все повече се забелязва завръщане към българските корени, народните мотиви и фолклорната музика. Стана модерно да си "ретро", появиха се различни дрехи със стилизирани български шевици, а в музикален план все повече български, а и световни музиканти използват части от родния фолклор.

За да представят новия проект Димитър Аргиров, наследник на великия Илия Аргиров, и народната певица Соня Чакърова, гостуваха в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR.

"Песни от сърце" от Пиринския край ще звучат на 3 юни в столичен клуб. Музиката е вдъхновена от наследството на големия Илия Аргиров и цели да докоснат публиката.

"Баща ми обичаше да казва, че народна песен без сърце не става. Колкото повече сърце се влага, толкова по-силно успяваш да докоснеш хората", коментира Димитър Аргиров.

Дуетът е заедно от две години и планира още съвместна музика, която ще достигне до българската публика през есента.

"Това, на което залагаме, не са песните, които всички знаят. Пеем много стар, малко позабравен фолклор, който искаме да възродим“, споделиха музикантите Димитър Аргиров и Соня Чакърова.

По думите им напоследък се забелязва едно завръщане към българския фолклор. Много млади хора търсят тази музика.

"Постоянно ни пишат, обаждат ни се. Станали са много взискателни и искат да чуят автентичната народна песен на първо място", коментира Димитър Аргиров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации