Меркел: Дизеловите коли все още имат бъдеще!

Канцлерът обаче постави условие - да има подобрения
Обновена: 6 окт 2018 19:35 | 6 окт 2018 19:03, Веселина Йорданова
67
Меркел: Дизеловите коли все още имат бъдеще!
Снимка: БТА

За дизеловите автомобили все още има бъдеще при условие, че автомобилостроителите направят някои подобрения. Това заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

Милиони германски шофьори са изправени пред неизвестност, откакто по-рано тази година съдът разреши на градовете да забраняват дизеловите коли в някои зони като мярка срещу замърсяването на въздуха.

Идната седмица правителството ще обяви мерки за намаляване на вредните емисии, като същевременно задържи колите на пътя, каза Меркел в седмичното си обръщение.

"Това ще доведе и до по-добро приемане на дизелите", отбеляза канцлерът, предупреждавайки, че ще бъдат необходими още много години, докато нови автомобилни технологии бъдат въведени изцяло.

Дизеловите автомобили попаднаха в центъра на вниманието през септември 2015 година, когато Фолксваген (Volkswagen) призна, че е инсталирал манипулиращ софтуер на свои дизелови модели, за да фалшифицира резултатите от тестовете за отработени газове.

Скандалът разтърси германското автомобилостроене и нанесе удар върху обществената нагласа спрямо дизела, припомня ДПА. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Звиняайти, амъ...Колите не са основния замърсител, просто са "най-удобния". И трябва да ви става обидно, когато всеки път ви занимават с това. Правят ви зрелища, докато на заден план ви мажат с вазелин и ви ***. Ще забраним дизела! И вие изпадате в потрес. Айде от нас да мине, няма да го забраняваме! Вие си отдъхвате. Ама ще го забраним частично! Вие пак изтръпвате. Ама ще го измислим все пак да си карате колите. Вие пак се успокоявате. А на заден план са ви се изредили поне 578 пъти...
7
5
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Браооо, ше и доде акъла по некое време48448
6
5
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
меркел, ти си едно безмозъчно зло, което се стреми да стане нещо като животът на брайън Брайън: Вижте, всичко сте разбрали грешно! Не ви ТРЯБВА да следвате МЕН, не ви ТРЯБВА да следвате НИКОГО! Трябва да мислите сами за себе си! Вие всички сте индивиди! Тълпата (в унисон): Да! Ние всички сме индивиди! Брайън: Вие всички сте различни! Тълпата (в унисон): Да, ние всички СМЕ различни! Мъж от тълпата: Аз не съм... Тълпата: Шшшш!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 прав си факт е това е част от плана на фащ за икономическо поробване на Европа понеже те са на нацистка Германия на днешната епоха.В действителност дизеловите коли са много по- качествени от бензиновите, а прочутата вреда от СО 2 и до днес не е научно доказана.Напротив изчисленията показват че скоростта на затопляне е по- висока от тази която би предизвикало три пъти по- голямо количество на СО 2 от наличното.Пък това значи че това е естествен процес и със или без дизел не спира.
4
3
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
меркел, зае6и тея тролизми на евреите платили за уахабитите ви по форумите и за цензурата на дойче веле. кажи нещо на което да ти поверва, човек!
3
5
 
24
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Дизел-скандалът всъщност бе американско активно мероприятие за елиминиране на по-качествените европейски автомобили от техният пазар с непазарни методи!И днес още американците нямат читав лек дизел,който поне малко да се доближава до нивото на европейските.Техните коли пушат като печки,но дигат патардия,че немските леко са превишили нормите при някои режими на работа.
2
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дизеловите коли по-малко замърсяват в сравнение с бензиновите. Единственото изключение са азотните оксиди.
1
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен, че пълни Европа с ***, баба Меркел се застъпва и за най-вредната за здравето на европейците автомобилна технология.

Спонсорирани публикации