Бензиновите двигатели са опасни за мъжете?

Те водели до сериозно влошаване на здравето на силния пол
Обновена: 3 фев 2019 14:51 | 3 фев 2019 13:35, Нели Христова
29
Бензиновите двигатели са опасни за мъжете?
Снимка: Pixabay

Ако дизела замърсява въздуха, който дишаме, то учени установиха, че автомобилите с бензинови двигатели са опасни за здравето на мъжете, съобщава Journal of Sexual Medicine, цитиран от БТА

Специалисти от университета в Гуанчжоу, Китай, заключиха, че продължителното въздействие на автомобилните бензинови двигатели върху организма на мъжа може да предизвика бързо развитие на еректилна дисфункция.

Ролята на вредните емисии предстои да бъде изследвана, но експерименти с гризачи позволиха да се направи еднозначен извод - газовете от ауспусите са сред факторите, които отключват сериозно влошаване на здравето на екземплярите от мъжки пол.

В рамките на лабораторни тестове било констатирано, че 4-6-часовото въздействие на газовете от ауспуси върху организма на гризач от мъжки пол предизвиква еректилна дисфунция и проблеми с половите му органи.

Същевременно у гризачите били регистрирани увеличаване на възпаленията на слизестата междуалвеоларна преграда и белодробна фиброза, както и изменения в тъканите на половите органи. Подобни изменения не били открити у плъхове, които не са били подложени на въздействието на газове от ауспуси. По мнението на учените, това свидетелства за вредите за здравето от автомобилите с бензинови двигатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
гост преди 5 години
До zeusЕ+гати бегачката щом не можеш да избягаш от изпаренията на ауспуха.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаех си аз, че Доминик Торето има някакъв сериозен проблем! Както и българските му подражатели с бензин в кръвта.
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слизеста какво трябва да означава?Не трябва ли да превеждате статиите от руски?
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кога бензина стана опасен като от 40 години работя с него. С бензин по бай Тошово време миех частите на камиона. Зила също работеше с бензин 40 литра на 100 км харчеше. Това означаваше че нямаше да имам поколение ли. Имам 3 деца и никога не съм чувствал еректилен дискомфорт. По всяка вероятност този бензин който е в момента не е бензин а Химия. Химията е и в хараните във въздуха и накъдето се обърнете. Света ще го унищожат печалбарите олигарси а овцете блеят и дремят.