Три епохи и куп актьори в комедийната постановка ''Зверското синьо''

Премиерните представления са на 8 и 9 февруари на сцената на НАТФИЗ
7 фев 2019 17:07, Анисия Иванова
0
Три епохи и куп актьори в комедийната постановка ''Зверското синьо''
Bulgaria ON AIR

23-ма актьори пресъздават сложния сблъсък на три епохи в премиерен спектакъл на сцената на Театър НАТФИЗ. Комедията ''Зверското синьо'' обещава да спре дъха на зрителите на 8 и 9 февруари. За премиерните спектакли на тези дати всички места са изкупени. Следващото представление ще се играе на 26 февруари.

Режисьорът на постановката Сава Драгунчев посочи пред Bulgaria ON AIR, че персонажите са 18, а ''Зверското синьо'' е написана миналата година от един от най-известните английски драматурзи.

"Много са и персонажите, и актьорите, но това е част от предизвикателството. До мен пиесата стигна през един английски режисьор. Преведох я, тя е идеална за тези млади хора. Събрахме доста голям екип. Бяхме длъжни да създадем спектакъл, който хем да е кино, хем да е театър. Пиесата е комедия и казва сериозни неща. В 15 епизода се преплитат 3 основни сюжетни линии", повдигна завесата Драгунчев.

"Тази пиеса е преплела много интересни сюжети и случки. Задачата ни въобще не беше лесна. Продължаваме да откриваме нови неща за ролите си. Каквото и да се случва, взаимоотношенията тогава и сега са едни и същи", сподели актрисата Пепа Николова.

Актьорът Явор Вълканов пък разкри в "България сутрин", че режисьорът ги е карал да четат за всяка една епоха по нещо и да отиват на репетиции подготвени с факти.

"Пиесата проследява, че каквото и време да минава, в която и епоха да живеем, едни хора остават същите", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации