Митове за метаболизма, които пречат на отслабването

Мит №2 – Слабите хора имат по-бърз метаболизъм от пълните
28 мар 2019 07:42, Михаела Лазарова
12
Митове за метаболизма, които пречат на отслабването
Снимка: Istock

Чудите се как е възможно най-добрата ви приятелка да си хапва по нещо сладко всеки ден и да е слаба, докато вие се държите настрана от всичко, което съдържа захар, а не успявате да мръднете и с килограм надолу? Всичко е въпрос на метаболизъм.

Обмяната на веществата е сложна система, която включва стотици, дори хиляди процеси, включващи хормони, ензими, клетки на имунната система, баланс в чревната флора и още редица други фактори, които влияят на тази крехка система с още по-крехък баланс.

Много хора смятат, че щом са с наднормено тегло, значи метаболизмът им е бавен и не могат да направят нищо, за да противодействат на това.

Ето 3 от най-разпространените митове, в които да не вярвате и които ви спират по пътя към достигане на желаното тегло.

Мит №1 – Няма какво да направите, за да промените метаболизма си

Това твърдение не е вярно. Вярно е само това, че срещу генетичните особености и хроничните заболявания се противодейства изключително трудно, но не е невъзможно. Правилното хранене и упражненията играят съществена роля в изгарянето на калории. Ако включите достатъчно упражнения в ежедневния си режим, те ще ви помогнат да изгорите допълнителни 30% от калориите.

Храната, която консумирате, трябва да е богата на протеини и полезни мазнини, както и здравословни натурални въглехидрати (плодове и зеленчуци).

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Метъполизъм преди 5 години
Както е показано на снимката - за бърз метаболизъм трябва да консумирате цитрусови плодове и метални детайли.
7
3
 
8
 
! Отговори
До Фалшива новина 2, преди 5 години
"Двама души се движат по приблизително еднакъв начин, по-пълният яде два пъти по-малко от по-слабия, като ядат приблизително едно и също. Какъв е метаболизма при двамата?"Ами тук ти казват, че дебелият има по-бърз "метаболизъм", каквото и да означава това според автора/преводача на тая смешка. Понеже бил обработвал повече калории или както там беше наивистичното обяснение. Скодоумието бележи нови висоти!
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
истината е колкото и да я заобикаляме е че трябва да се яде по малко и това трябва да стане начин на живот а положителните резултати сами ще доидат иначе това с диетите си е жив мазохизъм добре отслабнал си с 5 кг при диета и следващият месец пак си качил никаква фаида няма просто се отчаиваш и продължаваш да се тъпчеш
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рядко на друго място има толкова глупости на камара, колкото тук. Неизчерпаем източник на хумор сте. Затова когато почивам понякога ви чета - много сте забавни.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига, метаболизъм, шитаболизъм... и аз си мислех, че имам бърз метаболизъм, а се оказа че просто не ям достатъчно.+19кг първата година правилно хранене и спане.+14кг втората година правилно хранене и спане.Сега съм 105 кг мускули. И като чуя някой, да ми каже "Аз не ям и дебелея" направо ми призлява. Казвам им да си записват какво ядат всеки ден и след 1 седмица да си сметнат по колко калории са яли дневно. Като видиш цифрите е страшно! Мацка яде по 2700 ккал и реве че е 60кг и качва.
3
2
 
9
 
! Отговори
Мпже би съм тъп? преди 5 години
Така и не разбрах защо хем с повече движение се свалят килограми,хем слабите,които не се лишават остават слаби без много,много да се движат.
2
1
 
9
 
! Отговори
Фалшива новина преди 5 години
Двама души се движат по приблизително еднакъв начин, по-пълният яде два пъти по-малко от по-слабия, като ядат приблизително едно и също. Какъв е метаболизма при двамата?
1
6
 
2
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
До 2Ма ния верно много cмъpдимe

Спонсорирани публикации