Гори, ледници, морета – НАСА показа как те изчезват заради човека

Ще вземем ли мерки?
30 мар 2019 21:40, Нели Христова
46

Аралско море в централна Азия е останало почти без вода от 2000 г. (ляво) до 2014 г. (дясно).

Снимка: НАСА

Нищо не може да ни накара да вземе мерки срещу глобалното затопляне така, както биха го направили снимки, които ни показват колко лошо сме сорили на планетата. За това от NASA публикуват сателитни кадри на Земята и ефекта, който човечеството има върху нея в последните десетилетия.

Всяка година човешкият вид лишава планетата от над 70 милиона декара гори. Площи с размерите на 27 футболни игрища биват изсичани всяка минута, а вековните ледници в най-студените точки на Земята се топят с рекордни темпове под напора на покачващите се температури. Често говорим за подобни статистики, но е трудно да си ги визуализираме в реални картини, най-вече заради невероятните мащаби, за които става дума.

Гори, морета и ледници - всичко се стопява благодарение на немърливостта на човечеството.

От 1880 г. досега средната световна температура се е повишила с около 1 градус. Според учените от НАСА основна причина за затоплянето на планетата са емисиите от въглероден двуокис и други парникови газове в атмосферата, причинени от човешката дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възбуденият от HAARP слой на йоносферата влияе върху радиоелектронното оборудване на военната техника, системите за насочване, коригиране, управление, навигация и т.н. В резултат, самолетът или ракетата, излизат от строя. Ако HAARP бъде сравнена с ядрено оръжие, тя многократно го превишава със своята мощност. А ако си насочи лъча например върху Англия, той може да я унищожи за няколко секунди.Най-страшното е, че даже разработчиците не могат да кажат какво ще стане с планетата, как ще реагира йоносферата на удара на тези лъчи, ако системата бъде пусната на максимум. Както е изве
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гордостта е смъртен грях. Да си мисли човек, че може да навреди на природата и да унищожава ледници е гордост. Природата няма нужда от НАСА и от екофашистите да я защитават. Природата може сама зз секунди да помете човекът като глухарче от ураган.
14
6
 
3
 
! Отговори
Радио Ереван преди 5 години
До Роб на влаЗтаКола не е само дизел моята е с нов двигател 2017 година последно поколение отделя по малко вредни емисии от тъщата ти...
13
10
 
4
 
! Отговори
Касап Онур преди 5 години
Ванга го е казала в следствие на влошената екологя ще се умножат болестите-нима вече не сме много по-болни от другите поколения?Вода затворена в пластмаса,месо -*** от чужбина,бракувани дизели пръскъщи финни частици които се натрупват в кръва и причиняват смъртоносни болести.....В Пирогов по време са Софийски смог инфаркти и инсулти са в пъти повече ....
12
4
 
9
 
! Отговори
Дарвин философ преди 5 години
Земята си я има от 5 милярда години ще я има и след човека.Човеците-творци ,поети ,философи.... са малко предимно са вида човек-плебес неразличим в основните си качества от животински вид.
11
1
 
20
 
! Отговори
Север преди 5 години
......, саможертвата от вас- дървените философи! Или проблема не е пренаселването, а тоталното опростяване на населението и най- вече на елита.
10
5
 
8
 
! Отговори
Север преди 5 години
До този с теориятя,че максимум 2 мрд човека трябва да бъдем: подкрепям те силно, ако с твоите приятели ви трябва въже- така по-бързо ще станем 2 мрд и ще се оправим климата
9
6
 
0
 
! Отговори
преди 5 години
На снимка номер шест в какво се състоят загубите ?
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре ,че е НАСА ! Ако не е НАСА ??? Лелий!
7
8
 
13
 
! Отговори
Пепи преди 5 години
А тези ледници кой ги е създал ???? Нали е имало момент когато ги е нямало.
6
7
 
9
 
! Отговори
а преди 5 години
Имам една такава теория, че за това е виновно производството на пластмаса и пластмасови изделия (главно от Китай). Погледнете исторически - преди няма и 30 години, такива неща бяха крайна малко, сега са навсякъде.
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще е докато мн Бойко Борисов е на власт!!
4
7
 
24
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Само не разбрах каква е пряката връзка с човека. Просто машина за пари, която продължава да капитализира. Както преди е имало ледников период, така има и период на затопляне. Човека има принос, но климатичния цикъл не е подвластен на него.
3
2
 
20
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Еми това е действителният проблем, за който има само една тема. А ни отвличат вниманието с блудкави мелодрами, регионални конфликти и фалшиви реалитита. Земята не може да "диша" и ще си вземе своя дан!
2
6
 
11
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Всеки гражданин да има -вредни емисии ...примерно -10кг.и когато ги изхабиш не караш кола а ако искаш да караш си закопуваш ваучер от някой с колело.
1
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинската причина за земния проблем е пренаселването, всичко друго са манипулации и начин за изкарване на пари. Населението на земята не трябва да надвишава 2 милиарда за да се живее нормално. Колкото по малко хора , по малко е влиянието на шепа хора управляващи света днес.