Гори, ледници, морета – НАСА показа как те изчезват заради човека

Ще вземем ли мерки?
30 мар 2019 21:40, Нели Христова
46

Ледниците Муир в Аляска, САЩ, от август 1941 г. (ляво) и август 2004 г. (дясно).

Снимка: НАСА

Нищо не може да ни накара да вземе мерки срещу глобалното затопляне така, както биха го направили снимки, които ни показват колко лошо сме сорили на планетата. За това от NASA публикуват сателитни кадри на Земята и ефекта, който човечеството има върху нея в последните десетилетия.

Всяка година човешкият вид лишава планетата от над 70 милиона декара гори. Площи с размерите на 27 футболни игрища биват изсичани всяка минута, а вековните ледници в най-студените точки на Земята се топят с рекордни темпове под напора на покачващите се температури. Често говорим за подобни статистики, но е трудно да си ги визуализираме в реални картини, най-вече заради невероятните мащаби, за които става дума.

Гори, морета и ледници - всичко се стопява благодарение на немърливостта на човечеството.

От 1880 г. досега средната световна температура се е повишила с около 1 градус. Според учените от НАСА основна причина за затоплянето на планетата са емисиите от въглероден двуокис и други парникови газове в атмосферата, причинени от човешката дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
тте преди 5 години
Много умело успяват да предизвикат чувство на вина у обикновеният човек,без той да участва в опитите за контрол върху климата,т.е. изкуственото предизвикване на природни бедствия и без да може по някакъв начин да влияе върху активността на Слънцето.Изключително лошо е ,че много хора не правят разлика между изпускането на въглероден диоксид и това на най-различни химикали,*** и пушаци,които унищожават природата.Хората обаче не мислят и с радост прегръщат идеята за своята вина.
35
1
 
0
 
! Отговори
GreenPeace преди 5 години
Изяж бобър - спаси дърво!Използвай екотехнологии и накарай производителите на материали за тях да плащат за замърсяване на околната среда!
34
0
 
6
 
! Отговори
тези след нас преди 5 години
Някой са много сигурни ,че няма как да изчезнем--откакто свят съществува има очевидни механизми който държат популациите в граници всичко е балансирано--малко нахитряхме ,но май излъгахме себе си ! Дори само за резистентните бактерии като си помисли човек какво се задава и му стига---и глобалното затопляне ще отшуми ОБАЧЕ когато си свърши работата--сега е епохата на консуматорите -после ще са плащащите ,оцелелите ще са умните и така нататък хиляди години след нас...
33
1
 
4
 
! Отговори
тези след нас.... преди 5 години
До 50 г населението ще се увеличи почти двойно--как мислите ,че ще се изхранва и какво мислят тези който са с парите и управляват света-- до 50 г космоса няма да е колонизиран а положението тук отдавна ще е излязло от контрол за да не бъде допуснато това начините не са много едното са различни пандемии другото е война естествено трябва да е многократно по обезлюдяваща от втората световна---започнат ли разни тундри да изпускат метан поради затоплянето в Сибир и другаде всичко са замръзнали блата
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До DjonЕдинствения начин човека да изчезне е да се случи някаква колосална космическа катастрофа от рода на близка среща с черна дупка, избухване на супернова и т.н. Останалото са мозъчни хипи-секта промивки.
31
1
 
4
 
! Отговори
защо ли е така преди 5 години
... благодарение на "немЪрливостта" ...
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По плашещо е, че със всяка изминала година потреблението на петролни продукти расте.
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как бе човека е виновен и по-специално лошия бял мъж, който имаше наглостта да измисли технологии, наука и въобще европейската цивилизация. Сега задача 1 е да се унищожи белия мъж и с него европейската цивилизация - трябва да признаем че резултатите са обнадеждаващи, да благодарим на секта-хипи либерастите.
28
2
 
12
 
! Отговори
про.ст народ преди 5 години
Коментарите са нещо страшно!!! То не са аерозоли, не са Harpove, плоска Земя... Както са казали - про.ст народ слаба държава!
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно НАСА ни тровят
26
3
 
14
 
! Отговори
дървар преди 5 години
Значи тия гадове дето вземат решенията ти показват едни снимчици и прехвтрлят вината на тебе. Е нема да стане
25
11
 
11
 
! Отговори
Краваре преди 5 години
Изчезват не заради "човека,"а заради долните кравари,които непрекъснато пръскат аерозоли във въздуха, въобразявайки си,че така ще предизвикат природни бедствия,чрез които ще инищожат само Русия.
24
14
 
5
 
! Отговори
простьо до НАСА преди 5 години
Аз само да питам..Да предположим ,че от утре изчезнат всички хора на планетата и съответно няма да има производство, ,коли,пластмаса,горива изобщо никаква човешка дейности. Това за няколко години как ще се отрази на климата???Ще започне да се захлажда и ще се появят ледници??Нищо няма да стане нито захлаждане нито затопляне??Или ще продължи глобалното затопляне ,но с по бавни темпове??
23
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой вярва на тия *** от НАСА???Трябва да се вярва само на Руската академия на науките, от НАСА дори излагаха, че са били американците на Луната!!!
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5Произведената от Аралско море сол е пълна с химикали.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен бок-луците,като прибавим и електромагнитните вълни,унищожаването на природата и водата,не върви на добре.Оказа се,че залесяването с еднородни дръвчета,изтощава почвата и вреди на биоразнообразието,изчезват растения и животни!
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опазването на околната среда е световен проблем номер едно,дори водата не е чиста,защото се натрупват химикали,които изполваме и изхвърляме еждневно,освен сметта и пестицидите в големи количества!Преди години беше забранено да се използват и изхвърлят ***,веро,лекарства,прах за пране в планинските рекички.
19
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
проблема си е реален, но с такива фейк новини давете храна на ....., тоест на тия дето го отричат .... половината снимки нямат общо с глобалното затопляне..
18
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-просто казано, планетата ще се преобърне. И може само да се гадае къде ще се окаже Северният полюс.Последните урагани, торнада, цунами, наводнения, суши, порои, стихии и въобще десетки природни катаклизми се обясняват с използването на геофизическото оръжие. Това не е случайно. от момента, когато започнаха електромагнитни експерименти в тази област, природата като че ли полудя.https://strogosekretno/index.php?p=issue&id=268&aid=1
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е известно, заедно с озоновия слой, йоносферата защитава Земята от смъртоносните космически лъчи. Под въздействието на системата HAARP йоносферата ще бъде повредена, а космическата радиация ще достига пряко до Земята. Активното възбуждане на йоносферата може да доведе до освобождаване на огромни маси свободни електрони, така наречените електронни порои. От своя страна, това може да доведе до изменения на електрическия потенциал на полюсите и изместване на магнитния полюс на Земята. По-просто казано, планетата ще се преобърне. И може само да се гадае къде ще се окаже Север

Спонсорирани публикации