Първанов обеща: Няма да влизаме в режима на скандали

Основната цел на "Коалиция за България“ е да ражда идеи
30 мар 2019 16:30, Нели Христова
64
Първанов обеща: Няма да влизаме в режима на скандали
Снимка: Булфото

"Няма да влизаме в режима на скандали, каквито виждаме между двете основите партии и някои други парламентарни формации", това обеща Георги Първанов, президент на България в периода от 2002 до 2012 г. и основател на ПП АБВ по време на пресконференция, съобщава Агенция "Фокус".

Неговата партия е част от "Коалиция за България“

"Поздравявам колегите за подписването на споразумението и създаването на коалицията с ясните програмни управленски ангажименти и разбира се за избраното име. В момента, в който се появи името на новата коалиция в публичното пространство, прочетох различни реплики и закачки“, коментира той.

"За нас тримата (с Румен Петков и Ивайло Калфин) това е сантимент. Преди 20 години ние с г-н Петков, заедно с проф. Кръстьо Петков, Николай Камов, Александър Радославов сме създавали една коалиция, която постави в основите си истински работещи ценности, както социални, така и национални“, каза Първанов. 

Според него обаче днес в българската политика има две тенденции при сформиране на коалиция - едната е на изолационизма и монопола, а другата е на работещите и равнопоставени.

"Ние ще бъдем източник на много идеи, на един същностен идеен дебат. Няма да влизаме в режима на скандали, каквито виждаме между двете основите партии и някои други парламентарни формации. Нашата нисша е друга, ние ще раждаме идеи, ще отстояваме идеи, защото българската политика има нужда от това“, изтъкна бившият президент.

Според Първанов моделът на управление в страната трябва да се смени. "Ние сме алтернатива на двуполюсния модел на българската политика“, посочи още Първанов. По думите му политиците в страната не се ангажират с това да създават идеи, а скандали. Той отбеляза, че "Коалиция за България" остава отворена за включването и на други политически партии в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама тая партия ще спечели първо място по интриги, долнопробни простотии и некадърно месене в БСПто "им" (с пратеник йона) Ама Нинова нали е услужлива за Парванов. Или йона е удобно услужлив и за двама им?
40
0
 
1
 
! Отговори
Liar преди 5 години
Parvanov, what are you trying to do?
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С това име, Пръванката прободе Корнела в д......
38
4
 
2
 
! Отговори
има напредък преди 5 години
Малко си е изкривил душата, но има добро пожелание. Дано увлече и други.Моето виждане е че благодарение на ГЕРБ българския народ имаше време да поеме въздух. Някои от "старите политици" да освободят терена и да видим нови лица необременени от социализъм.Бавно и полека се ражда една нова България с по-образовани, по-отговорни членове на обществото. Става все по-видима изкривената гримаса на социалистите и техните злокачествени разсейки. Злия дух на Империята на Злото напуща българското съзнан
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нашата нисша е друга" Пише се НИША!
36
5
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Първанка, вземи колкото можеш повече гласове от БСП!
35
3
 
13
 
! Отговори
ХМ! преди 5 години
АМИ ВИЕ ВЕЧЕ ВЛЯЗАХТЕ Г-Н ПЪРВАНОВ - ЗАЩО НЕ СЛОЖИХТЕ ДРУГО ИМЕ А ХИТРУВАТЕ СМЯТАТАЕ ЧЕ ТАКА ЩЕ ЗАБЛУДИТЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ- НА ТОВА КАКВО ЩЕ МУ КАЖЕТЕ????? СТАНАХТЕ ПО НАГЛИ ОТ НАГЛИТЕ
34
10
 
7
 
! Отговори
La France преди 5 години
Браво на Гoце, нека продължава да разцепва комунистите.
33
4
 
18
 
! Отговори
a преди 5 години
"За нас тримата (с Румен Петков и Ивайло Калфин)" E дотука бехме.
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то се влиза, ако си чист, а човек срещу когото могат да се извадят много неща, напр. за колко купи мезонет с гараж, че нещо забравих
31
3
 
22
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Калфин пропиля живота на хиляди възрастни хора в предпенсионна възраст и е цинично да се натиска отново във властта.
30
8
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИМА 2 НАЧИНА ДА СПЕЧЕЛИШ В ЕДНО СЪСТЕЗАНИЕЕДИНЯ Е ДА ИГРАЕШ ЧЕСТНО А ДРУГИЯ Е ДА САБОТИРАШ ОПОНЕНТА :DНА ИЗМИСЛЕНОТО АБВ НЯМАШЕ ДА ХВАНЕ И 2% И ТО КАТО СБОРИЩЕ ОТ МНОГО ПАРТИИ!!НО СЕГА КОГАТО ОТКРАДНАХА ОРИГИНАЛНОТО ИМЕ НА ПАРТИЯТА НА СТАНИШЕВ ТУКУ ПРИБЕРАТ ПОЛОВИНАТА ГЛАСОВЕ НА БСП !!!ЕЛЕКТОРАТА НА БСП НЕ Е МНОГО УМЕН ГАРАНТИРАМ, ЧЕ ДОСТА ЩЕ СЕ ПОДЛЪЖАТ ПО ИМЕТО: КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ КОЕТО ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ И ПРИ СТАНИШЕВ И ПРИ ОРЕШАРСКИ С ТОВА ИМЕ!
29
8
 
19
 
! Отговори
Гоце-предателят преди 5 години
БСП мрази АБВ , както се мрази предател. Веднъж предател , винаги предател, така мислят обикновените членове на БСП. Затова коалиция между двете партии е невъзможна.
28
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тия с това име съсипаха БСП
27
10
 
8
 
! Отговори
Ццдхйг преди 5 години
Чудя сена тия, които въобще гласуват!!! Не се ли разбра, че всеки резултат от избори р манипулиран! Никой ли не се запитва защо Тръмп спечели, след като Хилари имаше мн повече гласове!?
26
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕЗИ ТАРИКАТЛЪЦИ НЯМА ДА ППОМОГНАТ НА ПЪРВАНОВ. ХОРАТА НЕ СА ЗАБРАВИЛИ, ЧЕ И ТОЙ, И КАЛФИН БЯХА ПЪРВИ ПО-ДЛОГИ НА ГЕРБ.
25
16
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЦЯЛАТА ВИНА Е НА НИНОВА!ТЯ МОЖЕШЕ ДА КРЪСТИ ПАРТИЯТА СИ : БСП КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ!! И ПЕЧЕЛЕШЕ ДВОЙНО!СЕГА Е МАЗАЛО!!ЕЛЕКТОРАТА НА БСП ИЗОБЩО НЕ Е ОТ УМНИТЕ А Е И СЪС СТАРЧЕСКА ДЕМЕНЦИЯ ВЕЧЕ !! НИЩО ЧУДНО ДА ПОМНИ, ЧЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ И ДА ГО СТОРИ ПАК!!АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ЩОТО ПЪРВАНОВ Е ПРЕДАТЕЛ НО 100-ЦИ ХИЛЯДИ ЗА МЕН ЩЕ СЕ ИЗЛЪЖАТ ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА НИНОВА!НИНОВА ПРИКЛЮЧИ!
24
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те вече влязоха в режима на скандалите - опитват се да привлекат вота на тези, които ще сгрешат, мислейки че с бюлетината на "Коалиция за България" гласуват за БСП. Толкова е прозрачно и е недостоен начин за получаване на гласове, но в политиката всичко мръсно е позволено.
23
17
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЕЛЕКТОРАТА НА НИНОВА СМЯТА, ЧЕ ТЯ Е НАЧЕЛО НА ---КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ--- ЗАТОВА ПРИ МИКОВ ИМАШЕ ТАКЪВ СПАД ЩОТО ХОРАТА НЕ МОЖАХА ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ!!!!БРАВО НА ПЪРВАНОВ , ЧЕ СЪСИПА НИНОВА!!
22
5
 
16
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Ще вземете 0.1%.

Спонсорирани публикации