Либерален ли е светът и къде е забранено да си гей?

Бруней не е единствената държава, която наказва...
Обновена: 4 апр 2019 22:21 | 4 апр 2019 21:30, Нели Христова
46
Либерален ли е светът и къде е забранено да си гей?
Снимка: Pixabay

Екзекуция, чрез пребиване с камъни. Така правителството в Бруней реши да наказва всеки, който има сексуален контакт с човек от същия пол. И въпреки че целият свят беше против тази ужасяваща присъда, преди дни тя влезе в сила.

Но Бруней не е единствената държава, която забранява хомосексуалността и я наказва. Според асоцияцията ILGA, светът далеч не е толкова либерален, колкото изглежда. Страните, в които е въведено смъртно наказание за хората, правили секс с човек от същия пол, до сега са били 6. Бруней се нарежда под номер 7 в списъка. Всички тези държави са членки на ООН. Притеснително е, че се очаква още 5 държави, които да въведат смъртното наказание, като причината за това е крайно тълкуване на Шариата.

Още по темата

Сексът между двама възрастни от един и същи пол е криминализиран в още 70 държави членки на ООН. В 26 от тях наказанието е между 10 години и доживотен затвор.

Хомосексуализмът е нелегален най-вече в Северна и Южна Америка и Африка. Сред страните, които са опасни за гей двойките са Барбадос, Доминикана, Ямайка, Египет, Етиопия, Мароко, Либия, Судан, Танзания, Соломонските острови, Тонга и много други. В повечето от тях, наказанието е затвор за повече от 14 години.

Закони срещу хомосексуализма има и в държавите от Близкия Изток, като там списъкът включва Саудитска Арабия, Катар, Йемен, Палестина, Кувейт, Иран, Обединените Арабски Емирства и други.

И докато Япония маха забраните над еднополовите връзки още преди 140 години, а Южна Корея и Филипините никога не са имали рестрикции, други страни в Азия далеч не процедират така. Закони срещу гей двойките има в Сингапур, Малдивите, Шри Ланка, Малайзия, Индонезия и други.

В Европа закони срещу хомосексуализма няма. Единственият проблем на нашия континет е Русия, която въведе "анти-гей" закони през 2013 г. Подобни рестрикции има и в Беларус, Латвия, Молдова и Украйна.


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
До марги преди 2 години
Хич не си европеика.
Купи си бурка.
32
3
 
1
 
! Отговори
марги преди 2 години
До "Не"! Другарю, за какъв шериат ми говориш, тук сме Православна държава! Никого не трепем, нито бичуваме, а само отстояваме правото си на борба с извращенията и духовната СМРАД!
31
1
 
1
 
! Отговори
марги преди 2 години
СВИКВАЙТЕ! това е "НОВОТО НОРМАЛНО"! Гледайте какво се лее по БТВ! Личният проблем на някои хора, се издига и превъзнася като нова религия и който не и се покланя и не и пее хвалебствени химни, ще бъде заклеймен, а и осъден!
30
4
 
1
 
! Отговори
Присмехулник преди 2 години
но гледайки света през очите на една друга новина бих казал, че либералният свят не може да шофира и тепа ората по улиците наред... и да, не е смешно, защото точно онези типеси и типове, които са длъжни да ни опазват и получават невероятни суми за тази си дейност ни продават за едни нови кецове и това не е виц, а самата действителност, заради която получавам минуси от "либералните", като привет от юдея на мюсулманите! :-)))
29
4
 
12
 
! Отговори
Присмехулник преди 2 години
дали един свят е либерален се определо от това дали хомосексуалните имат свободата да налагат на другите нездравото си състояние, като основна ценност. като се знае процентът на хомосексуалните управители в ес не е чудно, че "либерализмът" им се е превърнал в диктатура за мнозинството. и тогава трябва да се запитаме, тогава що за либерализъм е този, който бива налаган на сила на мнозинството от кресливото малцинство? въпрос е и към цензурата по медиите.
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е хубава рестрикция, но в държавите където най-много се ограбва обществото не може да има дискриминирани или недоволни.
27
4
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Какъв празник на независимост честваме тук като сме превърнати в колония от средновековието? Западът ни нарежда приемайте еднополовите връзки за нормални, приемайте ислямисти, толерирайте ромите да вършат безчинства дори и убийства без да ги пращате в затвора, унищожете цялата си икономика и внасяйте нашите ***, яжте ГМО продукти, купувайте от нас шистов газ а не от Русия, давайте ни пушечно месо за участие във военни мисии по света , но за българска сметка, толерирайте наркобароните и т.н.
26
4
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
От статийката може да се направи извод,че за да прогресира една държава ,то трябва да се напълни с мендерасти,ерго мендерастите са креативни и носители на прогреса и иновациите.Остава въпоса как ще се размножават ,но проучванията продължават,като за сега ще се задоволят с отнемане на децата от нормални ,подчертавам за неразбралите от нормални семейни двойки и да ги превърнат в бъдещи мендерасти. Много е противно,отвратително
25
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България трябва да е първата страна в Европа,която да вкара закони против хомосексуализма!
24
11
 
12
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Мдаа, Бай Ганьо балкански (разбирай ориенталски) рамо до рамо с третия свят. Примитивен, злобен и оскотял, това е днешния българин за съжаление.
ПП. Нека само да Ви припомня, че в по-голямата част от изброените държави, ако пиете ракйя най-малко ще ви бичуват... Ганьо, приемаш ли шариата и исляма, Ганьо?!?!
23
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се отвори Белене и цялата сороскагендария там до живот на хляб и вода
22
3
 
4
 
! Отговори
Алеко Калеко преди 2 години
До Браво

Да бе, да бе, ние сме номер 1, тия изостаналите в Западна Европа и САЩ да се оправят. ИЗостанала работа, нали?
21
15
 
9
 
! Отговори
Панталей Пътник преди 2 години
Всички държави на опашката на света + Русия :))) Хахахахаха, давайте , давайте, обяснете пак за Гейропа и за "джендърите"? Наистина, бил съм на всички контитенти, но толкова т ъп, пр оклет, и изостанал народ като българския никъде не съм виждал.
20
1
 
11
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Много хубава пpoпагaнда!
19
12
 
10
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Другари, четете ли - 'третият свят" другари, "третият свят". Вие се нареждате рамо до рамо с арабите и Африка. толкова ви е развитието, толкова са ви разбиранията и културата. Иначе сте големи в приказките за изостаналите араби, за Анадола, за Шериата, и т.н. Ама разбиранията са ви същите. Усещате ли се или се все още се мислите за велики арийци и се чудите защо не ви искат в Европа?
18
20
 
8
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 2 години
Ми от такиваслабо развити държави, като изредените, друго не можеш да очакваш. Мисля обаче, че при нас е крайно време да приемем закони, с които правата на хомосексуалистите, а и на хората от третия пол да бъдат защитени. Спокоен съм, че ако наште управляващи не се сетят сами, от ЕС ще го наложат.
17
6
 
22
 
! Отговори
Стига вече! преди 2 години
Всеки ден ли ще четем новини за обратни?? Нямам нищо против различните, но не желая да ми се натрапва!
16
6
 
7
 
! Отговори
Хохохо преди 2 години
Всички путреоти в Бруней!
15
4
 
19
 
! Отговори
евро-жендер преди 2 години
в Брюксел не е забранено, всъщност там е задължително и дръжността характеристика!!
14
4
 
9
 
! Отговори
Зъл преди 2 години
Работилата по текста, прочети 7 пъти текста:
"ЕДИНСТВЕНИЯТ проблем на нашия континет е Русия, която въведе "анти-гей" закони през 2013 г. Подобни рестрикции има и в Беларус, Латвия, Молдова и Украйна."
Сега поразсъждавай, ако си способна на този подвиг! Става дума за нашия КОНТИНЕТ!
Аман!

Спонсорирани публикации