Защо "Обединените патриоти" се разделиха за изборите за ЕП?

Атака направили всичко възможно за запазване на единството
Обновена: 4 апр 2019 22:50 | 4 апр 2019 22:48, Нели Христова
32
Защо "Обединените патриоти" се разделиха за изборите за ЕП?
Снимка: Булфото

След като трите формации в "Обединените патриоти" така и не успяха да се разберат, партиите "Атака", НФСБ И ВМРО ще се явят по отделно на Европейските избори.

Пред Bulgaria ON AIR, депутатът от "Атака" Кристиян Димитров заяви, че Волен Сидеров е положил големи усилия за запазване на единството. Лидерът също заявил, че няма претенции към листата. И партията е била готова на компромиси в името на обединението. Въпреки това, НФСБ е имала непреодолими несъгласия с някои от позициите им.

"Нашата теза винаги е била, че това, което ни обединява, трябва да бъдат каузи и идеи и възможната работа, която трябва да свършим", посочи още той.

Димитров е категоричен, че когато лидерите на партиите са хора с характер, отстояващи позиции, е нормално да има размяна на остри реплики и напрежение.

"Нашата причина да искаме да бъдем заедно е да продължим това, което до сега постигнахме, защото "Обединени патриоти" постигна "Движението за права и свободи" да е извън властта и да извадят от зоната си на стабилност ДПС. Те бяха наложени като един балансьор", разясни депутатът.

Той заяви, че партия "Атака" внася нов момент в политиката със създаването на политическата академия, която ще даде шанс за изява на нови хора, без опит в тази сфера, които да внесат нова енергия. Като пояснение даде, че тези хора ще бъдат представители в евролистата на партията.

Политикът допълни, че това е важен инструмент, чрез който ще се насочи фокуса към политическия процес. Според него това е нужно, тъй като напоследък се обсъждат само теми за корупция и власт, което създава грешно впечатление, че политиката е нещо лошо.

Относно конфликта между България и Турция, Кристиян Димитров заяви, че България ясно е показала, че няма да позволява такива изказвания и за първи път е реагирала адекватно на ситуацията.

Той отбеляза, че "Атака" винаги е била против вмешателството на други държави в нашата политика, като допълни, че смисълът на закона за вероизповеданията е да се спре външното финансиране.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът сподели, че на 20 април ще стане ясно кога ще бъде готова листата на партията, както и кой ще я оглави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
След като има несъответствие по отношение на политиките по различни въпроси би било трудно обединението за европейските избори.Едно е да водиш обща вътрешна или национална политика,друго е да защитаваш интересите на страната пред ЕС и да прокарваш идеи за развитие там.Щом има разединение,ще има и разединение на електората им.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 10 - членството в ЕС допринася с едно-единствено нещо -ЕС регулира в някаква степен нащшите бандите да не крадат прекалено. Ако излезем от ЕС, съвсем ще му отпуснат края. И да - отвреме напреме прокапва някое евро, покрай това че сме в ЕС. но ако искаме да се развиваме, трябва да сменим политическата си класа, и да извършим болезнени реформи.
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атака е всичко друго не не и европейска партия, но е вярно че за ВМРО и Атака си струва да се гласува, а за НФСБ - не, защото Валерката се държи много нагло и посташки.
21
0
 
10
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
Сидеров и Симеонов нямат никакъв шанс за европарламента.А Сидеров няма и за българския парламент.Да изчезва,достатъчно се компроментира.Никой е.Също като Бареков.
20
1
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Щото лидерите им са дребнави и завистливи. Един патриот е комита. Двама са чета, а трима - чета с предател. В случая - с двама предатели.
19
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За патриотите и Атака си струва да гласува човек,това са европейски партии.
18
4
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Мене ми се чини,че сичките тримца са хем русофили хем ромофоби.Няма русофоби.Капиш.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скараха се защото максимумът който могат да постигнат е 1 евродепутат и не могат да се разберат кой да е той. По същият начин ако подхвърлиш един кокал на три кучета които уж са глутница ще се изядат едно друго кое да го докопа. Ей за това се скараха. Ако имаха шанс за трима поне пак щяха да си се гушкат и бъркат по дупките хеле онова хомогномче Гелето дзамбаза.
16
3
 
8
 
! Отговори
McFlurry преди 5 години
До Факт: Аз не познавам "Българи" напуснали поради етнически проблем в страната. Всички напускат поради ниските материални възможности, това е факт. Нито пък поради същата причина има наплив от бедстващи имигранти. Дори и да се отвори широко границата с Турция примерно, не ми се вярва да има много желаещи да дойдат точно в БГ, понеже Турция вече предлага доста по висок стандарт на живот и възможности от БГ.
15
1
 
12
 
! Отговори
McFlurry преди 5 години
До ФактРеално не мисля че има друг алтернатив за БГ освен пътят към ЕС. Населението намалява понеже не се предлагат условия. Това е най важният момент! Как да се спре този процес и привлекат обратно? Етнически проблем реално няма, и не се усеща масово в ежедневието. А дори и да има, как в държави като САЩ под един покрив живеят бели, черни, китайци, мюсюлмани и всички са "Американци". Най важното е населението да живее добре материално, останалото не е толкова съществено.
14
5
 
9
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До McFlurryЖизненият стандарт може и да се подобрява,но много по-бавно отколкото трябва и НЕ води до каквото и да било възстановяване на БЪЛГАРСКОТО население!Напротив то продължава стремително да намалява!В един момент името България ще бъде напълно изпразнено от съдържание,поради изчезване на държавотворната нация!За решаването на тоя проблем са необходими драстични мерки,повечето от които са ЗАБРАНЕНИ от ЕС!Виждаме на какви атаки е подложен Орбан,заради действията си за запазване на Унгария
13
6
 
10
 
! Отговори
McFlurry преди 5 години
До 11:Как членството да не допринася,ЕС налива милиарди в евро фондове с които се строят пътища,градски транспорт и директно се създава заетост на голяма част от населението.Това подобрява жизнения стандарт на населението. Друг е въпроса как се усвояват тези фондове и всъщност какво достига до "крайния потребител", за което е от централно значение да има независима и прозрачна съдебна система! Какво значи "българско население"?Всеки роден в страната или с БГ гражданство е "Българин" по дефиниция
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Обединените патриоти" - Орел, Рак и Щука = Русофил, Русофоб и Ромофоб !
11
2
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
тези освен в интриги има ли за нещо друго за което да се каже че са свършили или са се откроили един пси.хо.пат един падар и един пишман воевода на народната хранилкаами да ги хранят техните избиратели на чието ниво са те защо аз да ги храня ако те не допринасят с нищо подобряване качеството ми на животдори сеирите им са ниско ниво и безинтересни
10
6
 
8
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До McFlurryЧленството в ЕС само по себе си с НИЩО не допринася за оцеляването на държавата България с БЪЛГАРСКО население.Даже в някои отношения вреди.
9
3
 
10
 
! Отговори
политолог преди 5 години
много добре да ги видим кой колко тежи щото много лажат за килограмите
8
2
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Причината е елементарна-заедно Патриотите имаха минимален шанс за само един евродепутат(това са 6% от гласовете).Е как да си го поделят???И затова подходиха по соломоновски-никой няма да има депутат,но поне ще проверят електоралната си тежест за следващите национални избори.То и там нещата са зле-я преминат бариерата(заедно),я не.
7
4
 
9
 
! Отговори
McFlurry преди 5 години
В последните 30 г., около 30-40% от населението в най активна възраст напуснаха България и просто няма място за национализъм и патриотизъм, освен ако не става въпрос да се играе хоро, пие ракия и яде лютеница. Това са хубави неща! Останалия "policy making" трябва да се диктува от Брюксел за да останат хора все пак, и да се върнат обратно напусналите нацията. Нека да се започне с реформа в съдебната система!
6
1
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Народът му писна да ги залъгват...дребни партийни феодалчета.Дали ще са...обединени,или не,все тая.Айде в...канала на историята и да пускаме...водата.
5
10
 
7
 
! Отговори
Само преди 5 години
ВМРО заслужава моя глас. Единствено Красимир защити пребития войник, модернизира стара техникана на армията и предлага план за справяне с наглите роми. Не бих гласувал за ВМРО, само ако плана му остане празни приказки и не го гласува в парламента.

Спонсорирани публикации