Кои са най-скъпите коли, купувани от българи?

В списъка обаче са само модели, продавани от официални вносители
18
Кои са най-скъпите коли, купувани от българи?
Снимка: Automedia

Кои са най-скъпите автомобили, които се предлагат на българския пазар? Трябва да се уточни, че в списъка попадат само модели, продавани от официални вносители или дилъри на съответната марка. Затова и сред тях няма модели на производители като Rolls-Royce, Bentley, Aston Martin, Ferrari, Lamborghini. Тези брандове нямат официални представителства в България.

Същото важи и за Tesla, чиито Model S и Model X в топ-нива на оборудване излизат доста скъпо. В списъка моделите са подредени по цената базов вариант, тоест те могат да поскъпнат с добавката на допълнителни опции и съответно да прескочат някой от тези през тях.

1. BMW i8 Roadster
Откритата версия на хибридно i8 струва 310 150 лв. с ДДС. За тези пари клиентът получава роудстър с 374 к.с., който се задвижва от комбинация от 1,5-литров бензинов двигател с 3 цилиндъра и електромотор. Комбинираният разход на гориво е 2,2 л/100 км. Същите показатели има и купето BMW i8, което е малко по-евтино - 279 950 лв.

2. Mercedes Maybach S-Class
Тази лимузина е оценена на 286 850 лв. Оборудвана е с най-модерните системи за безопасност и асистенти на водача. Скоростната кутия е 9-степенен G-Tronic, който е комбиниран със система за задвижване на четирите колела. Цената е за варианта с 4,0-литров V8 двигател, развиващ 469 к.с. Версията с W12 с 630 коня струва 399 975 лв.

3. Mercedes-AMG GT Roadster

И тук версията "роудстър" на модела е най-скъпа - 263 815 лв. За тази сума получавате спортен автомобил, който можете да карате без покрив. Двигателят е 4,0-литров битурбо V8 с мощност 567 к.с. Той позволява развиване на максимална скорост от 316 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди.

Кои са останалите вижте в Automedia

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17Кадърните и свестни хора не си купуват от долуспоменатите коли. Аз досега хирург, астрофизик, нобелов лаурет с такава кола не съм видял или чул.
16
5
 
9
 
! Отговори
До Пенко преди 5 години
Пенко вече в България има доста свестни и кадърни хора с коли за такива пари. Знам че всички мразим богатите, но не всички хора с пари са крадци и измамници. Грозен ми е малко коментара ти защото всеки сам си носи кръста, не е хубаво да убождаш някой без да го познаваш само защото има скъпа кола. Парите не носят щастие и много често доста по-бедни хора са по-щастливи от тия с коли за 200 000лв. Гледайте си живота и му се радвайте
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ръка на сърце, какъв е смисъла на на кола като Mercedes Maybach S-Class или BMW i8 Roadster в Българиа, като се има на предвид какви са ни пътищата и улиците. По добре нещо като Сеат, Хонда, Шкода отколкото тупалка която нещо въобще не пасва на разбития Български пейзаж. Смешно е.
14
6
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НА ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧИТЕ НА "СУПЕРАВТОМОБИЛИТЕ" ... ВСЯКА ЕДНА ПТИЦА Е ПОВЕЧЕ ОТ ВАС И ВСЕКИ ЕДИН ТЕЖЪК АВТОМОБИЛ СЪЩО -ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЗАВОИ И ДЪРВЕТА ... И ЗА МОТО-ДЕЛТА ПЛАНЕРИ И ЗА ДЕЦАТА С ТРОТИНЕТКИ ... ЕХ ВИЕ РОБИ НА РЕКЛАМИТЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ЛУКСОЗНИ СТОКИ- НАРЕЧЕНИ: "НЕ КАТАСТРОФИРАЙ"!!!
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Апартаментите
12
2
 
8
 
! Отговори
Natris преди 5 години
Тази Камелия е неграмотна.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8Жалкото е, че не са "само" спестени. Жив съм дружества, в които заплата е била около 4 процента от целия разход, като заплатите и бонусите на висшият изпълнителен състав ги броим отделно. След таксите печалбата е почти 80 стотинки, за всеки вложен лев. Загубите по некадърност свършена работа (поради меладърно заплащане) с поне 10 стотинки, на всеки вложен лев. Могат да удвоят заплатите, и ще са НА ПО-ГОЛЯМА печалба, ама е много мислене....
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mercedes !
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1"Както винаги нищо интересно във БГ вкуса!"дурго си е да имаше на първо място да беше "маруся F2" , a ? дип че фалираха ...
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя е най скъпата жена, купувана в БГ?
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пенсионерБратко, батко, шуреяи баджамака ;)
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Баш.скапанкте пътищ са смисъла. Да, колата ще се смапр з 3-4 години, ама ако си такъв, дето фърля по 250 бона за возила, ко ти пука? Важен е комфорта.
5
1
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Я да разгледаме как беше при соца.Бил съм 5 г. студент при соца и София беше пълна с западни коли. Как ставаше това с 200 % мито ? Още не мога да си отговоря.
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е сериозно да оставяте жена да пише статии за коли.От първото изречение лъха на непрофесионализъм, дори на аматьорство.В сайта на BMW например, 760Li струва 339 000 лв. базова цена, а с тия седмици вече е пълно по улиците.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жребе
2
3
 
12
 
! Отговори
Уникална държава преди 5 години
Ами вижте пътищата, дупките, "легналите полицаи" и си помислете какъв е смисълът от нова кола в Бг, че и много скъпа на всичкото отгоре???
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги нищо интересно във БГ вкуса!

Спонсорирани публикации