Рецептата Dnes: Смучещи бонбони с карамел

Домашното е по-вкусно
14 май 2019 09:02, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Смучещи бонбони с карамел
Снимка: iStock

Продукти:

2 чаши бяла захар
1 чаша кафява захар
1 чаша царевичен сироп
1 чаша кондензирано мляко
500 мл сладкарска сметана
1 чаша масло
1 и ¼ чаена лъжица ванилия
 
Приготвяне:
 
В тенджера смесете двата вида захар, царевичния сироп, кондензираното мляко, сметаната и маслото. Когато започне да бълбука, свалете от котлона. Най-добре е да следите температурата с термометър за готвене. Сместа трябва да достигне 120 градуса отвътре, преди да се свали от огъня.
 
Добавете ванилията. Разбъркайте. Прехвърлете сместа върху предварително намазнена тава за печене. Излейте сместа вътре. Охладете в хладилник за няколко часа. Нарежете на малки кубчета и поднесете бонбоните, увити в станиол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации