Алкохолът на Пхенян: Уискито от Северна Корея – най-здравословно!

КНДР е започнала да дистилира собствена марка уиски
28 май 2019 20:05,
21
Алкохолът на Пхенян: Уискито от Северна Корея – най-здравословно!
Снимка: Youg pioneer tours, Facebook

Северна Корея е запчнала производство на собствена марка уиски и планира да го пусне на пазара до края на годината. За първи път Пхенян се впуска в бизнеса с уиски, съобщава южнокорейският "Hankook Ilbo".

Източникът на информацията е китайската туристическа компания "Млад Пионер", която специализира с турове в Северна Корея и други места "от които майка ви би предпочела да стоите настрани", както сами се рекламират.

От туроператора твърдят, че са успели да се снабдят с две бутилки от апокрифния алкохол, за който собствената информационна агенция на Северна Корея все още не е съобщила, пише BBC.

Бутилката на производителя "Самилпо" болезнено напомня познатия дизайн на западното уиски "Johnnie Walker", което според "Млад Пионер" е добре познато и в Северна Корея.

Истинската революция в КНДР – консуматорската култура

Севернокорейските производители дори са създали различни два вида уиски - с червен и черен етикет. Името на уискито идва от името на езеро Самилпо, една от основните туристически дестинации на Северна Корея.

Севернокорейският алкохол – най-здравословният алкохол

Китайският туроператор не само хвали качествата на уискито, но и дори твърди, че алкохолната напитка съдържа 15 аминокиселини, включително осем есенциални аминокиселини, които ще помогнат в "предотвратяването на вредите върху черния дроб и намаляват негативните странични ефекти от злоупотреба с алкохола".

От "Млад пионер" обаче не коментират какъв тип зърнена култура е използвана за създаването на алкохола, или пък колко старо е уискито - все важни въпроси за качеството на напитката.

Това може и да е първия опит на Северна Корея с уиски, но дистилериите в страната доста често приписват на алкохола си какви ли не здравословни качества.

През 2016 г. Северна Корея се похвали, че е създала алкохол, който не причинява махмурлук.

Пивоварната "Тедонганг" дори рекламираше бирата си като "подобряваща здравето и дълголетието на пиещите". Източникът на всички тези благини се оказва водата от река Тедонг, която била изцяло незамърсена.

Бирфест в центъра на Пхенян. С бира Тедонганг!

Новината за севернокорейското уиски доста развълнува потребителите на Reddit, някои от които се запитаха как могат да се сдобият с бутилка и дали алкохолът е качествен. Други с ирония питат кой ли е измислил този невероятен дизайн на бутилката или пък се съмняват за съдържанието на алкохола.

Но може би най-много право имат онези, които критикуват уиски авантюрата на Северна Корея с въпроса - дали всичката тази суровина за създаването на алкохола не би могла да бъде използвана за прехранване на гладуващото население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Най-здравословно е, защото е безалкохолно уиски :)
10
3
 
22
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Някак повече доверие имам на корейци пиещи ментета, отколкото на другите дето отричат алкохола напълно. Това пък за гладуващите е долнопробна пропаганда. И между другото, бутилката в долната част има квадратно сечение, а нагоре преминава в кръгло.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето така се прави държава!Най-накрая започнаха на практика да черпят от челния руски опит.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как уиски бе, аз очаквах да е водка.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уискито от всякъде е здравословно ;)
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марко, но пък твоята мaйka ме направи мъж :) Докато баща ти те изнаcилваше във външния нyжник.
5
6
 
15
 
! Отговори
ДО 5 преди 4 години
Написал си някаква глупост .Марципана беше отделна марка - сега му казват натурален шоколад , Алтая беше с неповторим вкус , кока-кола и пепси има в България от 1965 година .Ако беше отрекъл и Манифестацията за 24 Май , щях да те призная .Или си чул нещо от Телевизията , или си Хейтър .
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И нашите конунисти навремето със СО МАТ и Океански риболов се пробваха с продажба и контрабанда на менте уиски, помня в Италия беше станал голям скандал, естествено за тия неща не се говореше
3
6
 
35
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Не знам колко ще е уиски, но сравнение с ментетата тук може да се окаже наистина здравословно.
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как точно, кръглата бутилка напомня на квадратната на джонито??? Защото се говори за бутилка, а не за етикет...
1
11
 
24
 
! Отговори
Сандокан преди 4 години
Лозунг от СССР болница: "Съветските болни - най-здрави!" - и това горе-долу същата работа...абе...трагедия.