Какво вреди на връзката? Вечната критика към другия

Навици, които пречат на отношенията
Обновена: 1 юни 2019 19:37 | 1 юни 2019 19:36, Иванка Гъркова
20
Какво вреди на връзката? Вечната критика към другия
Pixabay

Кой не се стреми към изграждането на здрава и хармонична връзка? Каквито и планове да имате, много добре знаете, че невинаги нещата вървят гладко. Винаги ще изникне нещо, за което двамата ще се скарат и няма да си говорят. Важното е как ще преминат през това препятствие.

Мъжете и жените притежават някои вредни навици, които могат да вбесят половинките им и да донесат напрежение в отношенията. Понякога те дори не се усещат, че действията им вредят на връзката. Ако и двамата вземат мерки навреме, няма да се стигне до раздяла. 
 
Ето за какво да внимавате, за да не съсипете връзката си:
 
1. Вечната критика към другия
 
Най-често ние критикуваме доста самите себе си за това как сме постъпили в различни ситуации. Но имаме и способността да си мислим, че всички други си затварят очите за определени нередности и само ние ги виждаме. Честата критика може да промени някои неща в отношенията в положителна насока, но и да ги срине тотално. Не се вторачвайте твърде много в действията на другия. Ако искате да запазите хармонията, бъдете по-склонни да премълчавате за някои работи, които ви дразнят или просто не им обръщайте чак толкова внимание. В противен случай партньорът ви може да се засегне и почувства недооценен.
 
2. Критика към всички наоколо
 
Едно е да критикуваш себе си и половинката, друго е да бъдеш критичен към всички наоколо. Каквото и да си говорим, никой не обича такива хора. Както се казва: „На тях светът им е крив“. Ако усетите, че хората странят от вас или че сте стигнали момент, в който само се карате с обкръжението си, помислете за това каква е нагласата ви. Мислете по-положително и винаги преценявайте какви ще са последствията преди да изречете критика. Ако не се придържате към тези съвети, в един момент и на човека до вас ще му писне да бъдете „на нокти“ с всички.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жените вече били независими.. в някакъв психически смисъл може би да, ама иначе за едно-две десетилетия как си променихте ДНК-то че да не висите по вратовете на мъжете не знам, или да зависите от напътствия, подкрепа.. някои мъже създават цели тунели от победи за дъщерите си където те са разчистили, платили, набили, вредили и т.н дъщеря сиСлед това независима била.. добре пиленце, ще замълчим за да не се тригернеш. Фентъзи тунела си е фентъзи тунел!
12
3
 
11
 
! Отговори
... преди 4 години
До анонимна100% не си омъжена. Само по това което си писала, разбрах що за жена си. И никога няма да се омъжиш. Не си мисли че си велика. И да имаш пари - те са преходни. И да си красива - красотата е временна. След 20 години като си сбръчкана и без пари, тогава ще разбереш с колко грешно мнение си живяла. Не с пари се живее а с човек. Като одъртееш и няма кой чаша вода да ти даде, си обречена. Ти всъщност от сега си обречена, но още не го знаеш.
11
5
 
5
 
! Отговори
Обикновенно момче преди 4 години
КИНТИ ! Дали си дебел , дърт , гаден , противен , гнусен или тлъст смръдльо ! Имаш кеш и те са котенца ! Ако нямаш кеш си вадят жлъчната отрова и си най-лошия и кривия ! А колко щеше да е хубаво да знаеха уважаемите дами че парите са преходни ! Днес имаш утре нямаш! Важно е какъв човек си и колко ти е морала и сърцето ! Другото са глупости !
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10, ти си мислиш, че ти я сползваш, а тя си мисли, че тя те ползва за дънене.
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимна 6к..те само се ползват за дънене
8
6
 
11
 
! Отговори
8212 преди 4 години
До анонимнамного малко са независимите, 99% само се правят на такива, по лесно им е да висят на нечий врат и да се правят на независими ;)
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е приятно когато си в компанията на критикуваш човек.Но на вечния критикуваш/та парньора/ка е свикнал и той не чува нищо просто има шум някакъв,просто адаптация останалите хора не общуват толкова и нямат адаптация.Но вредата е от друго общество вечно критикуващия всъщност е вечно уплашения, просто страха си го проектира в критика.А сраха е голямото зло в връзката и от там идват проблемите, при уверените няма критика и не се усеща че това не се дължи на липсата на критика а на увереността.
6
3
 
11
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
А тези к...и сигурно ходят с марсианци, всички знаем колко много си падате по тях.....
5
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На връзката вреди жената с лошо минало- бивша к....ВА, проститу...ка, наркоманка, алкохоличка,ненормалница,,,,, еми то други в БГ няма, то за това няма и здрави връзки.Като сложиш за капак и някоя луда тъща която цял живот се е стараела да направи дъщеря си платена жрица за да има кинти и ето ти развода
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ем да, ама се случва, понякога, да се оправят и да няма, за ко да ги критикуваш вечи ...
3
12
 
14
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
номер две нещо се заблуждава - нито сме толкова зависими от вас вече, нито умираме от желание да ви слугуваме денонощно както е било винаги досега......
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако се стига до там че трябва да внимавате, просто не си правете трудът, на лъжата краката са къси, по принцип при жената се включва режим хамалеон, но тъй като тя не получава това което иска рано или късно ще натрупа критична маса и ще избие някъде. а при мъжът не е необходимо да внимава, той ако не може доминира, да контролира да пести и да харчи колкото поиска, значи бабата му е се е качила на главата и това не трябва да се случва.
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво вреди на връзката ли? На връзката вреди тоталната, ежедневна, перманентна връзка.

Спонсорирани публикации