Мюсюлманските гета в Копенхаген: Дания се обръща срещу мигрантите

Нов закон цели да премахне гетата в Дания
10 юни 2019 21:06,
132
Мюсюлманските гета в Копенхаген: Дания се обръща срещу мигрантите

Всяка година Дания привлича милиони туристи, привлечени от духа на скандинавската страна, в която хората знаят как да се наслаждават на живота. Датчаните намират заплаха за своята национална идентичност от растящото мигрантско население.

Вместо дюнери и пица, Мортен Карсгаард продава в своя павилион традиционните датски закуски.

"Трябва да запазим онова, което определея националността ни. То е много важно. Мнозина вече не знаят какво е датската пьолзе наденичка или сандвичът с мьорерброт. Те вече не са толкова разпространени", обяснява Мортен пред DW.

Mортен Каарсгард и много като него смятат, че родината им е застрашена от квартали като Мьолнерпаркен в Копенхаген. Това е едно от местта, които политиците официално наричат "гета" -повече от половината от жителите на квартала са мигранти от изтока.

Властите официално искат да премахнат тези квартали, но жителите им са категорични, че това е дискриминация.

"Само това, че съм роден в страна извън западния свят, и че съм прекарал първите седем години от детството си в Пакистан, вече е негативен критерии. Това е ужасно дискриминиращо за човек, който е израснал тук", обяснява Мохамед Аслам, жител на Мьолнерпаркен.

Десните популисти открито настройват датчаните срещу жителите на т.нар гета. Под закрилата на полицията тези хора обикалят кварталите, населени с мюсюлмани и търсят провокация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що чак сега се сетиха? Първо напускали всякакви от изтока, създали гeтaтa, а сега изведнъж "ау, националната ни идентичност е застрашена, има много ***". Ама вече е малко късно, не мислят ли?
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАХАХА! Само датчаните ли? Я елате в Австрия, Словакия, Чехия, Унгария, Полша, Хърватска, Словения.... Скоро тази смра д трябва цивилизовано да я махнем за да не се наложи по твърдия начин!
25
2
 
24
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Просто трябва да дадат жителство на няколко стотин руснаци от крайните квартали на москва или с.петербург и гетата им за 1 година ще се изчистят
24
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие във Русия нали сте добре,нас не ни мислете,видяхме руските партиикъв процент взеха.
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега на последните избори имаше провокатор и за да не го убият го ескортираше полиция. Но много удобно са забравили да споменат в статията какво става в тези гета. Та видиш ли горките емигранти са тихи и кротки и само ги дразнят разни елементи. Гетата са дом на престъпни елементи който се гърмят и наръгват всяка седмица. Обстрелват с фойерверки пожарните и много други престъпления
22
2
 
25
 
! Отговори
Weiss преди 4 години
До КадировПолу ***....ислямът е част от руската империя, там той е религия на уседнали коренни народи, а не на имигрантски маси - това е основна разлика. Никой не говори против исляма в Мароко или Индонезия, а само против онези, които в търсене на идентичност се опитват да наложат чужди културни норми в приелите ги страни, от което следва сблъсък. Ама ти май не правиш разлика, плащат ти само да плюеш в една посока :-)
21
5
 
6
 
! Отговори
Извън темата преди 4 години
Темата е малко шано, откъм хранта поне.Мортен хубаво говори за традиции, ама освен после наденици, смоеброу (така се приизнасят, горе-долу), флеске и фиркадела, намаше друга храна.Попитайте за "типично даткси" храни в ресторантите и ще ви кажат "Ааа ми тук е ню нордиск кичън", демек френска кухня с местни подправки.Типшичната датксакухня е скучна. Мортен го е яд, че дюрум кебапа се харесва на туристи, мигранти и местни повече ...
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свърши времето на чистите западни държави. Могат да забавят процеса на американизиране, но не и да го спрат. Ще живеят всякакви хора в Европа, включително и милиони тарикати от най-неразвитите и боклучави държави.
19
1
 
30
 
! Отговори
Weiss преди 4 години
Нв знам кой от вас е бил в Копенхаген, аз се върнах от там преди няколко дена. Прекрасен град, не на последно място и заради по-малкото етнически анклави в сравнение с Германия, Холандия и особено Белгия. Тия либерали зорлем ще върнат фашизма на власт с техните дивотии. И след като фашистите се разправят с *** и либералите, ние ще трябва да воюваме с фашизма както преди 70 години, отново. Никой ли не чете история вече???
18
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетила се Мара да се побара...И датчаните изтърваха хубавата си държавица, и я дадоха в ръцете на неандерталци!Нашата поне нищо не струва, ама тяхната си беше много добра държава, преди да дойде либерастията и толерастията
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На датчанина му е криво,че дюнерите вървят повече от кренвиршите.
16
26
 
6
 
! Отговори
Кадиров преди 4 години
Гледайте си излямизираната Русия,нас европейците не ни мислете,аз съм доволен във Ирландия.Европа се ислямизирала а Путин открива джамии със Ердоган,ади малко да се усещаме А
15
1
 
31
 
! Отговори
Зле преди 4 години
И като отидеш в Копенхаген един бял таксиджия няма 90% от пиратска Сомалия.
14
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато отидеш в чужда страна, живееш според нейните правила, а не само да ползваш благата, а да не се съобразяваш с местните хора.
13
29
 
3
 
! Отговори
панчо преди 4 години
винаги ще се намери един който да надъхва определена група хора от което да извлича ползи . типичен пример са нашите патриоти които освен да си проявяват агресивността за нищо друго не стават та така е и в момента там някой вижда дупка в политиката която да запълни и се хвърля да прави кариераестественно тези гета са нещо не съвместимо с датската или която и да е западна култура и нещо трябва да се промени но не и с насилие а с подходящи закони за интеграция това което у нас не можем да направ
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДеянЗабрави да споделиш и всики "бонуси" от които е възползават само те...
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наближава времето,когато България ще стане най-автентичната откъм етнос, европейска държава.Е,и Исландия по разбираеми причини,но тя е по-малко населена от Пловдив.Когато изборния % на ДПС слезе под 10,ще значи, че нашите брат'чеди на Ганди са се изнесли от Родината и дано е завинаги!
10
0
 
35
 
! Отговори
Деян преди 4 години
Крайно време беше.Тези там абсолютно нищо не работят от години.Само на социални помощи са по 100 евро на ден,само че обърнато в крони.В автобусите съвсем спокойно си четат Корана.Имат си свои магазини,където за продавачи слагат 10 годишни деца(ако не вярвате идете в Одензе на автогарата и ще видите)Тези хора работа в Дания не подхващат,защото държавата ги развъжда
9
0
 
35
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а след тези 7 години какво си направил за да се интегрираш и заживееш като датчанин?Ако живееш в рим тогава живееш като римляните(добра поговорка)какъв е смисълът да се преместиш да живееш в по напреднал и модерен свят а да си останеш с първобитните навици и изостанал начин на живот? в европа начина на живот е подчинен преуритертно на закони конституция и регулации а не според корана така че ако не те устройва какво правиш там?
8
19
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Аллах е датчанин.Копенхаген е мюсюлманскк град с 1000 джамии.

Спонсорирани публикации