Мюсюлманските гета в Копенхаген: Дания се обръща срещу мигрантите

Нов закон цели да премахне гетата в Дания
10 юни 2019 21:06,
132
Мюсюлманските гета в Копенхаген: Дания се обръща срещу мигрантите

Всяка година Дания привлича милиони туристи, привлечени от духа на скандинавската страна, в която хората знаят как да се наслаждават на живота. Датчаните намират заплаха за своята национална идентичност от растящото мигрантско население.

Вместо дюнери и пица, Мортен Карсгаард продава в своя павилион традиционните датски закуски.

"Трябва да запазим онова, което определея националността ни. То е много важно. Мнозина вече не знаят какво е датската пьолзе наденичка или сандвичът с мьорерброт. Те вече не са толкова разпространени", обяснява Мортен пред DW.

Mортен Каарсгард и много като него смятат, че родината им е застрашена от квартали като Мьолнерпаркен в Копенхаген. Това е едно от местта, които политиците официално наричат "гета" -повече от половината от жителите на квартала са мигранти от изтока.

Властите официално искат да премахнат тези квартали, но жителите им са категорични, че това е дискриминация.

"Само това, че съм роден в страна извън западния свят, и че съм прекарал първите седем години от детството си в Пакистан, вече е негативен критерии. Това е ужасно дискриминиращо за човек, който е израснал тук", обяснява Мохамед Аслам, жител на Мьолнерпаркен.

Десните популисти открито настройват датчаните срещу жителите на т.нар гета. Под закрилата на полицията тези хора обикалят кварталите, населени с мюсюлмани и търсят провокация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
11
 
3
 
! Отговори
Папеса Йоанна преди 4 години
Едно нещо се нарича култура щото има подръжници досега бялата продукция се наричаше калтура щото белите бяха повече плащаха и я разпространяваха.Тва време свърши белите замират а с тях и културата им и динозаврите са изчезнали няма нищо вечно.
46
6
 
5
 
! Отговори
Патица по Пекински преди 4 години
Че то тва дания държава ли е изобщо?!
45
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма да остане страна,която да не се обърне срещу тях,те носят със себе си порядките и проблемите на местата от които идват,отказвайки да ги оставят и да се променят.Носят със себе си страната от която бягат не осъзнавайки,че точно там им е проблема.Вместо те да се променят към по-добро,искат да променят местните към по-лошо,не смятам,че са много интелигентни
44
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко стана, ве?Нали тия държави бяха пример за толерантност и гостоприемство към ***?!
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да положат още усилия за да ги интегрират.
42
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наш професор,от дълги години във Франция - Имам работник в къщи, като иконом,арабин, възрастен,работлив.Доволен съм от него.Има 8 деца,4 дъщери,4 синове.Та за синовете - вече пълнолетни,всеки взема по 800 ? помощ,никой не търси работа,на телефона,пред телевизора с кръстосани крака,пуканки,кока-кола,вечер навън с тайфите,наркотици ,алкохол.Изобщо... комунизма вече победи!Наздраве,дрОгари!
41
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангaл, никой няма нищо против вас никъде по света!Бъдете кадърни и можещи и всяко общество ще ви приеме!Най-великият певец Фреди меркюри е от Ирански произход, но в Англия стана БОГ и след това и по цял свят!
40
0
 
30
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Който иска да живее в чужда държава да приема нейната религия! Като искат да живеят Европа да се покръстят и да се откажат от исляма. Мен ме е страх от ислямистите. Не е хубаво хора с различни религии да живеят на едно място. Просто мислят по различен начин, имат различни ценности
39
6
 
6
 
! Отговори
преди 4 години
Поредните глупости от страна на Дойче веле. За мен е загатна останаха ли хора които да им вярват.
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабу, мозъците са им дефектни. Те ако не чуят *** не им идва. Имах един работник ***/ Веднъж слушах Фреди Меркюри и Монсерат Кабайе. Мишокът каза: Шефе, абе това музика ли е, бе? Кво вие тази? Мусли.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 36..Много просто.Превьемат света! Бавно и по законите на континента на Който са! Нещо да кажеш? Не чаткаш явно!!!!
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Автохтонни жители, ахахахххха.Търсят някой да им бачка и си намериха. Да, някои висят на социала, то е неизбежно, но приходите са повече от разходите. Идеално.В БГ скоро няма да има кой пет плочки да ти нареди.Ама тях ги управляват умни хора, а нас - Боце и Доган.
35
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Муслитата в Словакия са 0,22%. Основно "дипломати" и "студенти". Днес някакъв мамун от пакистан беше постнал някаква арабска простотия в групата на чужденците. Само писах на админа и тожа чудо изчезна а *** беше премахнат. Ето затова обичам Словакия! Тук *** е радкост. изключителна рядкост. Бият ги всички, от крайната десница, до полицаите. както писах вече: КЕЕЕЕЕЕЕЕФ!
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пецатаВ крайните квартали на Москва и Питер са изключително мюсулмани от Дагестан и Туркменистан. На голямите религиозни ислямски празници, площадите се препълват, а последните години след Курбан байрям, Питер го чистят три седмици от кръв и шкембета. Колят овцете направо по плащадите, докарват ги с камиони. Ние тука, нищо не знаеме, там те карат да си събуеш обувките и да вървиш по чорапи, чак до вхда на метрото. Полицита и гвардията хранявт това.
33
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво правят мюсюлманите в Дания ?
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А демократичните популисти , подло и лицемерно ,скрити зад фасадата на митичната демокрация ,са срещу автохонните жители на европеиските държави ,срещу християнството ,семейството и приемат дискриминационни закони ,осигуряващи правилегии на пришълците ,и потискащи коренните народи .
31
0
 
15
 
! Отговори
Бабу преди 4 години
Всъщност един колега спомена за рок концерт-не се сещам за мюлманин рок фен което е доста интересен факт ;)
30
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стана това, което отдавна предвидих - след като си взвха работна ръка, колкото им трябва, западните държави започнаха да затягат кранчето.Ама те са умни, нашенецът се спука да им се хили какви балъци били, що им давали социал, що чак сега го правели и т.н. Те всичко са си сметнали бе, Ганчоооооо, а ти ще се чудиш как Асан и Айшето ще бачкат, че да има кой да ти дава пенсия до 20 години.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата седмица бяхме на супер рок концерт в Братислава. Не можете да си представите невероятното удоволствие от 4 часа супер рок и 30 000 чифта БЕЛИ ръце! КЕЕЕЕЕЕФ!
28
1
 
12
 
! Отговори
До Weiss:) преди 4 години
Само този път няма да воюваме с ационалсоциализма, а ще си го оставим като най-справедливия строй!

Спонсорирани публикации