Туск твърдо срещу Путин за демокрацията и либералните ценности

Отживелица са авторитаризмът и култът към личността!
28 юни 2019 15:00, Елка Василева
218
Туск твърдо срещу Путин за демокрацията и либералните ценности
Доналд Туск. Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази категоричното си несъгласие с твърдението на руския президент Владимир Путин, че прогресивните идеи на западните демокрации са отживелица, предаде Франс прес.

В интервю, публикувано днес във в. "Файненшъл таймс", Путин заяви, че либералните ценности са отживелица. Прогресистите "вече не могат да налагат на хората какво да правят, както опитваха да правят през последните десетилетия", заяви руският президент пред британския икономически всекидневник в момент, когато популистите в Европа и САЩ са във възход.

"Тази прогресивна идея предполага, че нищо не може да се направи. Че мигрантите могат да убиват, грабят и изнасилват напълно безнаказано, защото правата им се защитават", отбеляза Путин. Той подчерта, че "тази идея е отживелица и влиза в конфликт с интересите на голямото мнозинство от населението".

Путин: Либералните ценности са отживелица

Путин отправи критики към решението на германския канцлер Ангела Меркел да отвори границите на страната си за един милион бежанци, определяйки го като кардинална грешка. В същото време той похвали политиката на затваряне на границите пред нелегалните мигранти, водена от президента на САЩ Доналд Тръмп.

Председателят на Европейския съвет заяви иронично, че само безсънието, дължащо се на смяната на часовите пояси, му е позволило да прочете цялото интервю. "Трябва да кажа, че съм напълно несъгласен с аргумента, според който либерализмът е отживелица. Като европейци ние защитаваме твърдо и недвусмислено либералната демокрация", заяви бившият полски премиер на пресконференция в японския град Осака, където се провежда срещата на високо равнище на Г-20.

"Който казва, че либералната демокрация е отживелица, казва с това, че свободите са отживелица, че правовата държава е отживелица и че човешките права са отживелица", подчерта Туск, цитиран от БТА.

Според европейците обаче "става дума за основни и непреходни ценности", отбеляза председателят на Европейския съвет. Той определи като отживелица авторитаризма, култа към личността и закона на олигарсите, макар да призна, "че понякога те може да изглеждат ефективни".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква топ новина е тази за тозиолигофрен та стой толкова дълго на сайта ! Те поляците го мразят този вие му се подмазвате
149
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе Путин е ясен. Ама и на Туск нещо не му е ясно че Либеррастията му, няма нищо общо с Либералната Демокрация. Или по-точно се прави че не разбира? Либерастите като Туск и другарите му, са неокомунисти и искат да насилват хората да мислят правилно- иначе бой. уволнения, съсипване на съдби. Това сме го виждали вече и трудно ще ни го пробутат пак.И Путин и другарите на Туск са един дол дренки. Ама и новия комунизъм пак няма да мине
148
0
 
9
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Естествено, че Туск ще е против Путин, все пак е поляк, има ред исторически събития, които предопределят омразата между руснаци и поляци. Като добавим и американските грантове за Полша, Украйна и т.н. и картинката се изяснява напълно.
147
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха..бг русофилите пак са налазили форума.Хайде отивайте в русия..какво стоите тук в лошия ес.Карайте лади...използвайте руски телвфони и компютри и носете руски дрехи като не ви харесва джендърсия ес.
146
0
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 4 години
Тоя алкохолик ли е срещу Руската Водка,Досега никой не го е виждал Трезвен,Пак се е напил и говори глупости :))))ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
145
1
 
18
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ТУСК Е ПОРЕДНИЯТ СБРЪЧКАНЯК В КРИТИЧЕСКА ВЪЗРАСТ РЕШИЛ ,ЧЕ САМ СЕ Е "ИЗДИГНАЛ" ДО НЯКАКЪВ ФАКТОР В *** / М. М. / -СЪЮЗА ГЪЗЕЩ СЕ НА САЩ!!! НАЗНАЧЕН СИ ОТ" ТЕЗИ И ОНЕЗИ" ПОРАДИ АНТИРУСИСМА НА ПОЛСКИТЕ ХОРА / СПАСЕНИ ОТ СССР ВЪВ ВСВ / ДОРИ ПЕШО Е ПО-ДОСТОЕН ОТ ТУСК/ -ЗАЩО НИКОЙ НЕ СПОДЕЛИ -КОЙ Е ИЗГРАДИЛ КОРАБОСТРОИТЕЛНИЦАТА В ГДАНСК СЛЕД ВОЙНАТА ????????????????
144
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Туманов -A koи сте вие смръдльовци ,зомбита , 4е някой да иска да е м/у вас .
143
0
 
5
 
! Отговори
Туманов преди 4 години
152:Толкова си глупав,че това ако е е болестно състояние,не те виждам между нас.Ти завършен *** ли си, или начинаещ?
142
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което зная и е безспорно е 4е ,Путин се спомина (развяват му двойници) и Ленин е бил гей .Единственият гей в Мавзолей .А вие тук дупелизци пишете хвалби и слагайте си плюсове .
141
2
 
13
 
! Отговори
хахахаха преди 4 години
До яИма причини по които и руснаците ги мразят.Не само едните са виновни.Гренадирите на Суворов изколват Варшава, след като месец преди това на Велики четвъртък руснаците в същия град са нападнати в църквите докато се молят и изклани там от поляците.Око за око , зъб за зъб.На поляците съм им същите отношенията и с германците.Сега реват за компенсации към Германия, ами върни гаермански земи, преди това.
140
2
 
21
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
най обикновен слуга на демократите от сащ, финансирани от демократа со'рос, бес'ос и др , в сащ ги изритахме но метастазите са им навсякъде, намърдали са се в цялата администрация на Тръмп и той едва смогва да ги разчисти.Европа обаче няма изгледи да ги разкара, дори при сегашните избори са взели още сила, така че либерастите ще продължат да си управляват Европа,което значи още битки с Тръмп защото той не се церемонй с тях.
139
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не е лъжа че половина полша е исконна германска земя да 45 годинаи не го трийте защото е истинада реституирама германците нали сме за справедливост 2 милиона са изселени след войнатау нас разни празни със документи на арабски от османската държава си искат земи а геранците защо не
138
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този е потвърждението че полската ш.ля.хта винаги е била шл.ю.ха
137
2
 
20
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
омразата на поляка евреин му е начертана в лицето!
136
0
 
19
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
мноиго як, алфа мъж трябва да си, за да целунеш в устата това гнусно същество! но всякакви се намират по пееразките гей-прайди, дори посланици, министри, прокурории педофили от ватикана!
135
1
 
15
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
туск,ми ти си злобен третополовичак!как се гледаш в огледалото? ей-ей-ей... как ни ги натресе тия треморници *** обама...
134
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КРИМ НЕ Е РУСКИ а македонски? ;)
133
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КРИМ НЕ Е РУСКИКрим е не само руски фактически, а е руски етнически и исторически. Дори самото му присъединяване към Украйна е въпросно и може да се оспорва
132
2
 
20
 
! Отговори
Европейски ценности преди 4 години
Корупция и джендъризъм.
131
5
 
19
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Путин си прави гаргара с психично болните

Спонсорирани публикации