Пияни и вулгарни: Британски войници тероризират хърватски град

Не се страхуват от никого, правят, каквото си искат
2 юли 2019 14:00, Елка Василева
113
Пияни и вулгарни: Британски войници тероризират хърватски град
Снимка: архив, Reuters

Те са диви, пияни, нахални и проявяват насилие. Разхождат се из града на групички, голи до кръста, с характерните ранички на рамо. Повечето от тях са татуирани, държат се вулгарно и настойчиво с момичетата. През миналия уикенд са пребили едно момче в центъра на града, пияни са избягали от няколко заведения, без да платят сметките си, в известен бар в пиковия час на посещаемост са пръскали с пожарогасител, унищожили са мебелите в заведението и са накарали останалите гости в паника да избягат. За тях са подадени десетина сигнала в полицията, тъй като се държат особено нагло и уринират по улиците.
 
Това не са бандити или някакви нещастници, престъпници или хулигани, а британски войници, горди военнослужещи от британските Кралски военновъздушни сили, които с дивашкото си поведение през последната седмица буквално тероризират град Задар, пише хърватското издание „Ютарни лист“.

Безобразното им и нагло поведение толкова е възмутило жителите на Задар, че преди дни десетина от тях се организирали, за да ги причакат някъде в града и да ги пребият.

„Всичко започна миналия понеделник и продължава до този уикенд, пълни седем дни. Най-лошо беше в понеделник, вторник и сряда. Толкова ни провокираха, че един екип се договориха следващия път, когато дойдат в града, да си причакат и разбият. За щастие в онази вечер те не се появиха в града. Такава арогантност никога не съм виждал! Ако аз се държа така в Англия, съм сигурен, че ще ме пребият и затворят“, разказва управител на известно заведение в Задар, в което един войник в момента, в който вътре е имало най-много посетители, е активирал пожарогасителя. В този момент в заведението е имало няколко десетки британци и няколко десетки местни. Когато мъжът започнал да пръска с пожарогасителя, настъпила паника. Всички започнали да бягат навън, истинско чудо е, че никой не е пострадал.

„Тоя тип, който започна да пръска с пожарогасителя, беше гол до кръста. Когато изпразни пожарогасителя, избяга от заведението и не успяхме да го хванем. Обадих се на полицията, а те на нашата военна полиция. Затворихме заведението и все още не сме успели да почистим. Причинени са ни големи щети. Никой от тях не се извини, нито ни предложи да плати щетите. Просто си отидоха“, разказва младият управител.

„Не е за вярване как се държаха. Като футболни хулигани. Чувам, че на няколко места в града са избягали, без да си платят сметката, че са пребили едно момче във Варош, че уринират, където сварят. И най-лошото е, че, ако бях пробвал да спра някого от тях, ако бях докоснал някого, щях да отговарям и със сигурност щях да бъде санкциониран. Те се държат нагло и дивашки, правят, както си искат и никой не може да им направи нищо“, оплака се управителят на заведението.

Британските войници са отишли в Задар от Удбина, където са временно настанени. По неофициална информация като част от силите на НАТО и заедно с хърватски войници те участват в международно военно учение.

Британците, които но неофициална информация са парашутисти, са имали свободна седмица и решили да я прекарат на морето в района на Задар. Те били стотина, някои наели апартаменти в околностите.

„През деня са горе-долу нормални гости, отиват на обяд, на плаж, наемат корабчета за обиколка на островите или седят в кафенетата и пият кафе. Но вечерта и през нощта подивяват. Не знам дали при тях това е нормално, но с такова поведение не може да се свикне. Хората се страхуват от тях, гонят гостите ни, никой не желае да бъде замесен в инцидент с тях, защото знае, че те могат всичко да сторят“, разказва собственик на кафене, пред което полицията заварила пиян британски войник да уринира.

Задарската полиция е задържала седем британци. В сряда около 18,30 ч. полицията получила сигнал, че пет-шест души трошат коли, крещят, уринират на улицата. С помощта на военната полиция са задържани 4 британци на 29, 27, 25 и 22 години. Те са изправени пред съдия, наложена им е парична глоба и са освободени.

При друг инцидент два дни по-късно в полицията е получен сигнал, че гости в заведение не желаят да платя сметката си, а един от тях уринира на улицата. Младият мъж е задържан в полицията, където са му измерени 1,97 промила алкохол в кръвта. След изтрезняването той е изправен пред съда, където също е бил глобен и освободен.

„Така стоят нещата, когато армията слезе в града. Напиват се и се държат като диваци, не се страхуват от никого, правят, каквото си искат, а и да бъдат наказани, то това е нищо в сравнение с онова, което би ни се случило на нас, цивилните, в тяхната страна, ако се държим като тях. Такова поведение не е достойно за която и да е армия или който и да е войник, а камоли британски войник. Държат се, все едно всичко е тяхно, като че могат да правят, каквото си искат, като че сме тяхна колония. Ние наистина сме толерантен град и хора, но такова поведение не можем и не желаем да толерираме“, каза жител на Задар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
7
 
! Отговори
Унуфрий преди 4 години
А защо си мислите, че американските войници на наша територия се държат по-различно? Същите ***, пияни и надрусани до неузнаваемост! 3 години таксита на Слънчака отдавах под наем, когато се обадеха че искат коли за Ново село, това ми бяха най-омразните курсове, защо? Ами защото по-лоши клиенти не съм имал - колите винаги се връщат в отвратител вид, мръсотия и кал, остатъци от храна по пад и седалки, угарки от джойнтове, спринцовка съм намирал - *** са хората, в това превръщат и колите ...
92
1
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Ами руснаци сър
91
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не можах да разбера преди две години в Марсилия как 20 руски запалянковци пребиха няколкостотин английски диви запалянковци
90
2
 
13
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Хе хе! Много са ми смешни микробританчетата. Една бивша империя, свила се като шагренова кожа на някакви мижави я има, я НЕ 300 000 кв. км. има наглостта да се зъби на Земята на арийците!? Смях! Тия от Лондонград май продължават да си мислят че са някакъв значим фактор. Крайно време е да проумеят че са един проскубан британски лъв, вързан на каишка в задния двор на Белия Дом. От Вашингтон му позволяват от време на време да тича зад вратата и да ръмжи срещу минувачите, ама никой (от СЕРИОЗНИТЕ) НЕ му обръща внимание..
89
2
 
7
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
О, Путине, императоре мой!Отърви не от тази ***
88
0
 
9
 
! Отговори
Урук-хай преди 4 години
До 51-ви, тва е напълно верно, мутри, охраните от съседните дискотеки и съвсем случайни посетители на заведението така ги биха теа рейнджари че помня как ги връщаха от изхода да ги набият отново!
87
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евроатлантици, сър! От НАТО!
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да ама с културните българи се подиграват в европарламента а с некултурните британци не - защо тогава да не правят зулуми и да не пикаят по улиците?
85
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е интересно когато ходят на учения в Инджирлик (околностите на Адана), дали пикаят по улиците?!
84
0
 
20
 
! Отговори
соросоидна логика преди 4 години
Да бе, значи, ако някога, преди 74 години съветските войници от 1-ви украински фронт били безчинствали тук, то значи сега като компенсация американски и британски военни трябва да безчинстват в България. Егати логиката!
83
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 4 години
Руснака като настъпи и ингилизите ще се наакат.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лийдс? Ти луд ли си? Тия даже селяците от Колчестър и Саутенд в Есекс бягат от тях бхах
81
1
 
28
 
! Отговори
Рускиня преди 4 години
Същото войници на НАТО правят в Естония и Литва. Населението пропищя от тях. И също не пападат под отговорност
80
2
 
6
 
! Отговори
Пашов преди 4 години
До до ПашовМен лично никой не ме е сочил защото се държа възпитано ,същото се отнася и за българите които знаят езика и имат обноски ! Извинявай ама и ти да пътуваш в метрото и някой примерно албанец да крещи по телефона и да пие бира и ти няма да го намериш за много цивилизован . А иначе културарата отдавна я няма в Лондон , Манчестър или Бирмингам и особено при селяците от Есекс , но ще я намериш в Лийдс , Брайтън , Портсмут.
79
0
 
23
 
! Отговори
до Пашов преди 4 години
Уви!!!Вярно е колега! Не отричам фактите! Деградираме със "светлина скорост"!Но, нали уж Англия се счита за един от центровете и носителите на световната култура, а нас ни сочат като "тъмни балкански субекти"!
78
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждал съм ги в Турция същите голи до кръста и татуирани но си кротуваха явно където може си показват рогата.
77
3
 
10
 
! Отговори
Пашов преди 4 години
До до ПашовАбе ти сериозно ли ? Щото в БГ няма нападения с колове и брадви от вашите индуси и щото вие смеете да им гъкнете нали ? И изцепките при вас не са само Петък а всеки божи ден , ей го на , виж какво пише в крими !
76
1
 
16
 
! Отговори
Чичо сам преди 4 години
ГОСПОДАРИ и аборигени.
75
1
 
21
 
! Отговори
до Пашов преди 4 години
Ако наистина живееш в дребноБритания, би трябвало да знаеш, какво става по всички градчета и селца на Англия от петък вечер до неделя сутринта!?А, за "bank holiday" да не говорим......, нали!?Екшъна е неуписуем "ни с думи, ни със слова"!!!!!!!Въобще сместа британец и алкохол е доста опасна!!!!!А, и да не забравяме за, пакитата, индусите и нигерийците - британците не смеят да гъкнат когато са сред тях!А как вървят нещата с нападенията с "хладно оръжие" по улиците на дребноБритания???
74
9
 
9
 
! Отговори
Пашов преди 4 години
До Гнусна смрадАма вие сте същите в Англия , от втория етаж на автобуса ви слушам долу като крякате по телефона , целият автобус вас слуша. И научете английски малко от малко , Никой не е длъжен да ви знае езика , а за дивата чалга която гърми из квартала не искам и да разправям . Присмял се хърбел на щърбел !

Спонсорирани публикации