Бащата хвърлил сина си от моста край Габрово, защото жена му изчезнала

Мъжът е криминално проявен, лежал е в затвора 8 месеца
45
Бащата хвърлил сина си от моста край Габрово, защото жена му изчезнала
Снимка: Булфото, архив

Мъжът, който метна сина си от виадукт край Габрово, е доста объркан в показанията и мислите си. Но категорично се опроверга една от версиите, че детето е паднало само.

Той е криминално проявен и има осъдителна присъда, каза на брифинг областният директор на ОДМВР Габрово ст. комисар Борислав Муеров.

Муеров обясни, че в деня на инцидента след подаден сигнал от граждани на моста край Габрово са изпратени полицейски екипи, екипи на пожарната и на "Спешна помощ".

"На място се установява лицето, което се намира на парапета от външната страна на виадукта. И се започват беседи с него във връзка със състоянието му. От проведените близо три часа беседи в последния момент бяха предприети действия по изкарването му от рисковата зона", заяви той.

Чак впоследствие е открито и тялото на детето в река Янтра.

"Първоначалната версия на мъже беше, че детето е паднало там самоволно. След което от проведените оперативно-издирвателни мероприятия и извършения оглед на местопрестъплението лицето даде пълни самопризнания. Всичко това е документирано, назначени са всички експертизи и е докладвано на Окръжна прокуратура", заяви Муеров.

Той обясни, че мъжът не е работил в системата на МВР или Министерството на отбраната, каквато информация се е появила.

"Лицето е криминално проявено – за кражба и за средна телесна повреда, за което има осъдителна присъда от 8 месеца, която е излежало", заяви Муеров.

Той посочи, че на 27 юни жената, с която мъжът е живеел на семейни начала, е била обявена за издирване от нейната майка.

"Предприети са всички действия за общодържавно издирване. В последствие биват проведени разговори с жената. Тя не е искала никой да знае къде се намира – единствено нейна приятелка е знаела местонахождението, което в последствие намираме. Тя не е подавала сигнали в полицията", каза още директорът на МВР – Габрово.

Майката на хвърленото от моста дете се е страхувала да подаде сигнал срещу мъжа си, защото е била заплашвана, заяви от своя страна окръжният прокурор на Габрово Надежда Желева.

Желева посочи, че са извършени проверки на местопроизшествието, на мястото, на което е намерен трупът, и в жилището, в което е живеело семейството на пострадалото дете.

"Към момента можем да кажем, че имаме достатъчно събрани доказателства, които късно снощи ни послужиха за привличане на обвиняем и то с изключително тежка квалификация на извършеното престъпление. Става въпрос за бащата, който умишлено и по мъчителен за собственото си дете начин го е умъртвил чрез хвърляне от този висок мост", обясни тя.

Окръжният прокурор уточни, че късно снощи са били проведени разпити на майката на детето и на обвиняемия.

"Бяха направени пълни признания от обвиняемия. Към настоящия момент той е с прокурорско задържане до внасяне на искането за взимане на постоянна мярка, което ще бъде направено днес", посочи Желева.
По думите й - бащата казал, че откакто е изчезнала съпругата му, той е изпитвал затруднения в отглеждането на 5-годишното дете.

"И понеже не е намерил друг изход, това е бил начинът, по който е намерил решение на проблема със затрудненията си", заяви Желева.

Майката не е подавала сигнали към полицията, тъй като била заплашвана, че ще бъде убита или ще й вземе детето. Мъжът й не работел, тя го издържала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Габровец преди 4 години
До баба ГицаГлупости! Българи са и двамата. Жената е работила на две места и оплаква не работните си, а почивните си дни, защото когато била вкъщи този ненормалник я пребивал и насилвал. Институциите не са защитили детето и майката, обществото твърди, че не знаело. Като е избягала жената, тоя е останал без пари. Беше разлепил из града снимки на нея и детенцето със сърцераздерателни надписи "Мамо, върни се!" Ама тя не се връща, няма кой да го храни, няма я едната му жертва и той убива другата.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***. Върнете смъртната присъда за такива.
33
0
 
3
 
! Отговори
читател преди 4 години
Много жалко, че няма смъртна присъда.Случаят би приключил завинаги.
32
0
 
5
 
! Отговори
65 преди 4 години
Току що прочетох в друг сайт ,че той я е насилвал сексуално,биел я .Заплашвал ,че ще убие и нея и детето.А тя избягала сама и се е спасила.Оставила е детето си на сигурна смърт.И тая не е добре.А ако зависеше от мен ,въобще небих го убеждавала да не скача и той. Дори ще му пожелая приятен полет.Да го храним и него със данъците си.
31
0
 
3
 
! Отговори
Кина преди 4 години
Вместо да го осъдят по бързата процедура направиха и от тоя *** медийна звезда. А най-добре да бяха му помогнали да последва детето !
30
2
 
4
 
! Отговори
баба Гица преди 4 години
До 23 дедо ТашункоПравилно си разбрал,дедо! Гъбаркат ни и с друго. Т.е. как го е издържала зарязалата дететоси? Какво е работила?Недомлъвките с които жонглира полицията,цели да ни внуши ,че семейството е българско.Поднесените факти говорят съвсем друго.
29
0
 
5
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Наистина, че майката е не по-малко виновна от бащата. Сега цял живот ще й тежи, че не е взела детето със себе си. Да беше го оставила при баба му, сега щеше да е живо, душичката. С какъв акъл го е оставила при откачалника и тя не знае.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майката е не по-малко виновна от бащата .
27
2
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Класически родители, продукт на светлата демокрация, сега този храбрец ще се обяви за неяменяем, няма да бъде съден и ще утрепе някой друг, по идиличен демократичен сценарий от последните 30 години ;) !!!!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** много, и повече ще стават, защото ние като общество толерираме такава държава и такова управление на републиката!Много жалко за детето, защото то не е виновно колкото нас (възрастните)!НО!"...Мъжът, който метна сина си от виадукт..."Г-да "жиурналисти" вие каква българска граматика сте учили?МЕТНА (жаргон) = ХВЪРЛИ
25
6
 
8
 
! Отговори
до бай Тошо преди 4 години
Липсваш, Тошооо, липсваш......Но вече и ти не би се справил с тези калпазани!Само др.Сталин би могъл да ги вкара в пътя!
24
5
 
14
 
! Отговори
Бай Тошо преди 4 години
Другарки и другари, демокрацията не е за вас. Съвсем изтрещяхте бе! Досега си хвърляхте парите през балконите, вече почнахте и децата от мостовете! Липсвам ли ви, а?
23
4
 
26
 
! Отговори
Един преди 4 години
Нейното поведение ме учудва не по-малко!Тръгнала да се спасява и има право, но защо оставя детето при този психар!?
22
0
 
21
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Доколкото ни се съобщаваше досега, този откачалник е доведен баща на детенцето, не роден баща. Аз ли съм разбрал криво, или джурналята ни гъбаркат както винаги?
21
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя страхливец, трябваше да го растрелят, а не да го спасяват
20
2
 
11
 
! Отговори
ПАСЕ преди 4 години
Аман от наркомани, язък за детето !
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забрана на алкохола за ромбовете!!!
18
3
 
25
 
! Отговори
ПРИРОДАТА преди 4 години
се чисти от непотребни!1.КОЛКО българки убиват децата си, защото индивида до тях е забягнал???- НУЛА2.КОЛКО българи убиват децата си по тази причина?-0. Този ДЕЯН НЕ БИВА да живее..3.КОЛКО българи се самоубиват, правят опити за такова, защото жената до тях ГИ НАПУСНАЛА...70%.( не от "любов",а защото УДОБСТВОТО е изчезнало,издръжката- също.4. НЕ СА НУЖНИ такива мъже никому.5.Нужни са умни,работещи,интелигентни,самостоятелни мъже,които живеят съзидателно и творчески заради децата, които имат
17
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е време да хвърлят Борисов от моста , той до това доведе Българския народ
16
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дете ако беше израснало в тази среда, щеше да стане чудовище, така че се е спасило, а и други животи са спасени