Бащата хвърлил сина си от моста край Габрово, защото жена му изчезнала

Мъжът е криминално проявен, лежал е в затвора 8 месеца
45
Бащата хвърлил сина си от моста край Габрово, защото жена му изчезнала
Снимка: Булфото, архив

Мъжът, който метна сина си от виадукт край Габрово, е доста объркан в показанията и мислите си. Но категорично се опроверга една от версиите, че детето е паднало само.

Той е криминално проявен и има осъдителна присъда, каза на брифинг областният директор на ОДМВР Габрово ст. комисар Борислав Муеров.

Муеров обясни, че в деня на инцидента след подаден сигнал от граждани на моста край Габрово са изпратени полицейски екипи, екипи на пожарната и на "Спешна помощ".

"На място се установява лицето, което се намира на парапета от външната страна на виадукта. И се започват беседи с него във връзка със състоянието му. От проведените близо три часа беседи в последния момент бяха предприети действия по изкарването му от рисковата зона", заяви той.

Чак впоследствие е открито и тялото на детето в река Янтра.

"Първоначалната версия на мъже беше, че детето е паднало там самоволно. След което от проведените оперативно-издирвателни мероприятия и извършения оглед на местопрестъплението лицето даде пълни самопризнания. Всичко това е документирано, назначени са всички експертизи и е докладвано на Окръжна прокуратура", заяви Муеров.

Той обясни, че мъжът не е работил в системата на МВР или Министерството на отбраната, каквато информация се е появила.

"Лицето е криминално проявено – за кражба и за средна телесна повреда, за което има осъдителна присъда от 8 месеца, която е излежало", заяви Муеров.

Той посочи, че на 27 юни жената, с която мъжът е живеел на семейни начала, е била обявена за издирване от нейната майка.

"Предприети са всички действия за общодържавно издирване. В последствие биват проведени разговори с жената. Тя не е искала никой да знае къде се намира – единствено нейна приятелка е знаела местонахождението, което в последствие намираме. Тя не е подавала сигнали в полицията", каза още директорът на МВР – Габрово.

Майката на хвърленото от моста дете се е страхувала да подаде сигнал срещу мъжа си, защото е била заплашвана, заяви от своя страна окръжният прокурор на Габрово Надежда Желева.

Желева посочи, че са извършени проверки на местопроизшествието, на мястото, на което е намерен трупът, и в жилището, в което е живеело семейството на пострадалото дете.

"Към момента можем да кажем, че имаме достатъчно събрани доказателства, които късно снощи ни послужиха за привличане на обвиняем и то с изключително тежка квалификация на извършеното престъпление. Става въпрос за бащата, който умишлено и по мъчителен за собственото си дете начин го е умъртвил чрез хвърляне от този висок мост", обясни тя.

Окръжният прокурор уточни, че късно снощи са били проведени разпити на майката на детето и на обвиняемия.

"Бяха направени пълни признания от обвиняемия. Към настоящия момент той е с прокурорско задържане до внасяне на искането за взимане на постоянна мярка, което ще бъде направено днес", посочи Желева.
По думите й - бащата казал, че откакто е изчезнала съпругата му, той е изпитвал затруднения в отглеждането на 5-годишното дете.

"И понеже не е намерил друг изход, това е бил начинът, по който е намерил решение на проблема със затрудненията си", заяви Желева.

Майката не е подавала сигнали към полицията, тъй като била заплашвана, че ще бъде убита или ще й вземе детето. Мъжът й не работел, тя го издържала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И после мучат мало..мните бг родители, че не трябва да има конвенции да се отнемат деца!!!
14
3
 
28
 
! Отговори
Чичо Кольо преди 4 години
Ако на мен ми се случи по някаква причина или болест да изкукам и да посегна дори малко на детето си, без да го осъзнавам, бих искал да ме убият с камъни. Затова моля сериозно се замислете да се върне смъртната присъда в такива случаи... Дано душичката на това детенце е на по-хубаво място, само тази утеха остава.
13
1
 
40
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 4 години
Жалко за детенцето...какво е виновно то. Бог да го прости и прибере на добро място.За ***...бой с вериги като в Китай
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина желязна логика! Имал трудности да се грижи за детето от както майката избягала. Това са към 10-тина дни. По тая логика всички самотни майки трябва да изхвърлят децата си ведната от някой мост! В случай майката на това дете също има вина - избягала щото я е било страх, ами да беше взела и детето поне. Сега тя се е отървала, а детето е мъртво
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи никой не е видял как хвърля детето от моста,а само са видели как иска тоя да се уж хвърли от моста или съобщил първо в участъка,че искал да скача,но докато чакал се насъбрало народ да го гледат,а от къде е сигурно,че не е убил детето предварително преди да го хвърли,някой видял ли е,че детето се е движело до него преди да бъде хвърлено от този мост.
10
2
 
23
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Какво налага, да се занимава обществото с подобни случаи, извършени от психопати?!Поука ли ще си извадят от този случай, ще се превъзпитат ли, или ще обещаят, че така няма да правят?Този, и подобни садистични отклонения, са за обсъждане в институциите по сигурност и психология, а не по форумите, до които имат достъп подобни и не по-малко опасни психо-индивиди.Давате идеи, за видове садистично поведение, за видове взривни материали при подготвяне на атентати и всякаква безразборна информация
9
8
 
30
 
! Отговори
От Габрово преди 4 години
Дрън-дрън!!Хвани единия удария другия. Майката си оставила детето на мъж, който не му е баща, избягала, за да се скрие себе си.. Не била подала оплаквания от него, въпреки че я пребивал.. Било я страх. Че защо живее с него? Как може да си остави детето като го знае какъв е!? Полицаите пък след ТРИ часа! ТРИ часа - отишли да търсят детето.
8
2
 
30
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Нещо не разбрах?Майката избягала и оставила детето при изруда от страх да не и вземат детето?!Ама наистина нищо не разбрах.....Я споделена отговорност и двамата на ДРЪВНИКА......Това не е демокрация бе еиииии това е селящина!!!
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майката*** си е изоставила детето при пропадналия наркоман и НЕ Е СЪОБЩИЛА НА НИКОЙ ЗА ТОВА ЧЕ ТОЙ Е ЗАЯВИЛ ЧЕ ЩЕ ГО УБИЕ.СЪУЧАСТНИЦА
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oт снимката която видях има подобна физионимия като на Камен куката ,просто тия са си родени престъпници !
5
2
 
24
 
! Отговори
Арменският поп преди 4 години
Нека душата на детето отиде в Рая! Всичко останало е безмислено да се коментира!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бащате е направил, каквото е направил защото е ненормален.
3
4
 
48
 
! Отговори
Някой преди 4 години
И майката и бащата заслужават смърт чрез разстрел! Еднакво са виновни и двамата.Ума не ми го побира,как една майка е възможно да си остави детето на един психопат и да избяга,за да защити собствения си з.....к?!
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за детето.
1
2
 
4
 
! Отговори
Кулджийт Хурана преди 4 години
Ааа нищо нее това...!