Равна отговорност: Татковците в Швеция, които избират да излязат в бащинство

Този избор не само не пречи на кариерата им, а дори им помага
7 юли 2019 17:07,
40

В началото на тази година 37-годишният Себастиан Елмгрен се връща на работа в концерна "Ериксон" в Швеция. Мъжът е бил в отпуска - по бащинство.

Макар и на много места по света подобен избор да е доста спорен, в Швеция не е нищо изненадващо, предава DW.

37-годишният мъж не смята, че отпуските му са попречили на кариерата и шефовете му не са имали нищо против.

"Шефовете ми изцяло ме подкрепяха и отношението на колегите ми беше положително. Как да не се възползваш от такъв шанс!?", пита Себастиан. Според него бащинството дори му е помогнало, защото може да се научи много и от децата. Изправил се е пред нови предизвикателства и се е справял с неочаквани ситуации.

Той си дава сметка, че ако не е излязъл в бащинство, колегите му са щели да го гледат накриво и да го питат "толкова ли не може да отделиш няколко месеца".

Себастиан е прекарал общо година с децата си Фредерик и Теодор у дома. След като и двамата родители работят, логично е и да си делят грижите за децата.

Себастиан посочва и друг плюс - когато жена му си останала първата година след раждането у дома, синовете им се привързали твърде много към майка си. Но след като и той си останал у дома, постигнали необходимия баланс. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Але джeн*ъpи, защо не се метнете под влака. Майката си е майка и от както свят светува. Майката най-добре се грижи за новороденото. Ае сиктир със смахнатите ви идеи. Болници нeщacтни!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато мъжете не започнат да полагат ежедневни грижи било то за малко дете, било то за възрастен болен човек, няма да поумнеят ( в житейски смисъл).
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До неадекватните критици на ГеоргиВие очевидно взимате пример от госпожа Меркел и господин Юнкер как се създават и отглеждат деца. Или може би от самия мосю Макрон - Богът на родителските грижи?
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Швеция - страната на победилият ЛГБТ и зрелият сороссоизъм.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българското правосъдие обрича татковците на самота и ги заклеймява пред цялото общество. Правата им над собственото им дете са практически сведени до месечен банкомат от същия този съд. При развод трябва да се вземат ВСИЧКИ ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА, с единствената цел детето да ИМА пак двама родители, а не махленски клюки и дребни съдийски и адвокатски сметки. Разводите днес са един скъп ФАРС, от които полза вадят единствено адвокатите-лeшoяди.Това НЕ Е правосъдие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Не брат. С парички се оправя, както винаги. До 4-5 к на койт трябва и ша я изкарат наркоманка и прочие и айдеееее.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Георги"Единични случай. И аз много си обичам детето, но не мога да го гледам както майка му го гледа."Неадекватен ...
13
1
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Останаха ли майки в Швеция?
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашето общество го скапват с лош материал , европейците им скапват ценностите
11
9
 
12
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Физически няма как мъжете и жените да са равноправни. Всеки си има роля в живота и така е от хиляди години. Всеки опит на обратното е обречен на провал. Един мъж в Швеция си гледал детето. Голям прас. То и една жена някъде по света заваря железа, друга зида тухли. Единични случай. И аз много си обичам детето, но не мога да го гледам както майка му го гледа. Нито тя може да прави нещата коит аз мога. Така е било и така ще бъде
10
1
 
7
 
! Отговори
пецата. преди 4 години
Ей това вече прилича на равноправие на половете , сега ако може и като се развеждат по вина или желание на жената то съда да дава децата да остават при бащата както и апартамента а майката да плаща ипотеката и да ги вижда само уикенда
9
6
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Ами щом след развода ще е 50 на 50, нека тогава и след раждането да е така. За година и половина, две, по време на майчинството няма да си е погледнал детето бащата, защото било "женствено" да си го гледаш, после вече като е по-голямо - 50 на 50... бреййй!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много вярно номер 8. Поздравления за коментара. Какво дете очакваме да порастне с тези неделни татковци?
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България се нуждаем от спешна реформа в Семейния кодекс и равни права на мъже и жени след развод. Сега при развод на бащите се дават 4 дни в месеца за по няколко часа, все едно не е неговото дете, а някое чуждо. Трябва да е 50 на 50.
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за новина ли минава?У нас от десетилетия бащите имат такъв избор и някои си остават вкъщи, когато майката получава по-висока заплата. Въпрос на елементарна аритметика стига да не се трепят комплекси.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо да е "проблем"? Аз искам, да прекарам време с НОВОРОДЕНОТО си дете, но ако помоля за отпуска, ще ми кажат, да си търся друга работа. Иксма, да имам легалната защита, да го направя.
4
10
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Значи можем да очакваме жени-миньори и не**и-скиори.
3
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Равна отговорност: Татковците в Швеция, които избират да излязат в бащинство"Равна отговорност е и двамата родители да стоят вкъщи за да гледат детето. Логиката ми е неоспорима. Изкривена отговорност е когато либерални медии се опитват да феминизират мъжа.
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в парламента им има депутати които мислят че баща или майка да спи с децата си може да е с образувателно значение какво се учудваме за това
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По принцип няма лошо, но за мъжа голям отпуск по "бащинство" може би не е най-добрият вариант, по-скоро някакви възможности за влизане в плаващ график.

Спонсорирани публикации