С няколкостотин млн. евро Турция дърпа пред България за VW

Оставало да се реши последният проблем – правната рамка
13 юли 2019 14:41, Елка Василева
234
С няколкостотин млн. евро Турция дърпа пред България за VW
Снимка: архив, Reuters

Предимствата на Турция пред България за построяването на нов завод на Volkswagen са на стойност няколкостотин милиона евро, съобщи „Ханделсблат“.

Турция може да предложи безплатни терени, собствени инвестиции и държавна финансова помощ за построяването на завода, като за размера на тази помощ няма горна граница, докато страните от ЕС като България трябва да спазват европейските правила и да не дотират производство, а помощите от страна на държавите имат горна граница, пише „24 часа“.

Решението е взето, за нас късата клечка: Volkswagen отива в Измир

Турция имаше няколко минуса в сравнение с България като място, на което германския концерн да отвори нов завод. Едно от тях е политическата обстановка и проблемите, които турският президент Ердоган създава на ЕС.

Още по темата

Германското правителство обаче дало да се разбере, че няма да се намесва в избора и няма да го критикува, ако той падне върху Турция.

Остава да се реши последният проблем в сравнение с България – правната рамка. Като член на ЕС България предлага по-добри правни условия и по-голяма сигурност за инвестицията. Концернът се опитва в момента да получи същите правни гаранции и от Турция и с договор да си гарантира условия, равни на тези, които би имал в държава от ЕС.

Останалите предимства на Турция пред България са огромният вътрешен пазар, опитът в автомобилостроенето, наличието на предостатъчно работна ръка, по-дългото работно време и по-кратките отпуски в сравнение с членките на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: ТурцияФолксваген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
1
 
! Отговори
ДЕВА МАРИЯ преди 4 години
Производството на НОВИ автомобили е забранено ./ЗАБРАНЕНО Е ПРОИЗвоството на НОВИ АВТОМОБИЛИ.Заради нагло престъпни тежко вредни антиклиматични и антиземни оръжия инсталирани вместо доказано безвредни жълти фарове.БЪлгария има нужда от производство на ДЕЦА не на НАгло престъпни превозни средства.
139
1
 
4
 
! Отговори
до 176 преди 4 години
нали се сещаш че за колцентровете се иска език и елементарни технически познания, апък наште ИТ "специалисти" освен проследяване на ИП-та и киснене 25 часа по форумите друго не умеят.
138
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни баламосвайте а тиквата да излезе и да поеме отговорност за поредния провал. Никави терени мерени, корупцията е проблема
137
0
 
3
 
! Отговори
аха преди 4 години
До Факт!То и Ягуар-Ленд Роувър се управляват от миндийците. Кво да праиш, модерен свят. Ние поне нямаме такива проблеми/ Я да си гледаме Черноморието и туризъма с обслужващия персонал и кол-центровете :=) че това май най си го можем
136
3
 
10
 
! Отговори
Osman преди 4 години
Работил съм в Турция, сега тук. Коренна разлика в трудовата етика. Хора, аз тук видях, че като не ти се работи, или кръшкаш, или се разболяваш. В Турция такива неща няма. Шефовете обичат да дават заповеди, а ако си често болен те освобождават за домашно лечение. Хора има, няма проблем да те махнат. Другото което е, Катар ще настоява завода да е там. Ердоан получава пари оттам, които ще се връщат. За съжаление, България почти няма шансове. Диктатурата не е проблем за решението.
135
7
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Който не иска в България айде друм Летището или Автогарата.Свят широк.По-малко *** тука по-висок стандарт на живот по-малко замърсяяане и повече чист въздух.Отивайте да чистите на Запад кло.зети с африканците.
134
1
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Фолксвагин се управлява от Катар.Срам за арииците!
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На крива българска ракета, космоса и пречи!Тълкувайте го сега!
132
2
 
12
 
! Отговори
Аб-Дал преди 4 години
Щом и европейските фирми започнаха да се изнасят от ЕС, работата отива към закриване...
131
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е стратегическа контролирана информация нярочно спусната от VW за да накара БГ да даде пари , безплатня площ за завода и тнт. Така се преговаря - от позициятя на силата , като карат и Турция и БГ да наддават кой повече ще даде .
130
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е много фалшива новина ! Въобще не е истина . Завода ще е в БГ , до София .
129
2
 
10
 
! Отговори
gio преди 4 години
това се знаеше много отдавна, че няма да е тук поради ред обективни причини. Не знам защо е тази врява при положение, че всички си знаем, че на българските политици вяра няма как да се има
128
1
 
15
 
! Отговори
Тишо преди 4 години
Да плати?!? Нашата държава в лицето на вожда прибира не плаща! Ние не можем да си използваме вътрешните ресурси (златни ресурси, културни ценности, историчеки обекти), пък ше управляваме външни... Кой се е заблудил въобще, че германците не знаят какво е състоянието на държавата ни, че да инвестират тук....
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе някой виждал ли е Затлъстелия Баннкянец. Големия самохвалко.Ама сигурно пак се е скрил в мишата си дупка и чака да отмине резила.
126
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление положението трябва да се влоши, за да се оправи. Хората трябва да усетят какво са загубили и да се въстанови културата, образованието, науката и всички останали важни за прогреса на държавата неща. Пътя към оправяне на държавата минава през пълен срив. Хората трябва да се задействат. Все пак за да се изгради нещо трябва да се разруши това на неговото място.
125
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази пропаднала държава и комарите ще си тръгнат сами.
124
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе друго си е да изсипеш няколко милиарда в канала. Демек за Ф-16. Ще има огромна полза от тях.
123
2
 
12
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Къде е Боко да го видим колко е оборотен
122
3
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
ДАЛИ ИЗБОРА НА ГОЛИАТ ПРЕД ДАВИД НЕ Е ИЗБОР С НЕОЧАКВАН КРАЙ?
121
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп с техните куфарчета с пари.нали те създадоха борчетата и сега не могат да ги озаптят.както навремето българите помогнали на османлите и после страдали 500 години.............*** народ сме си. тор на народите.

Спонсорирани публикации