Предизборни страсти - полска медия се обяви против ЛГБТ

Голям черен кръст зачерква дъгата
25 юли 2019 07:10,
22
Предизборни страсти - полска медия се обяви против ЛГБТ
Снимка: Reuters

Полското издание "Газета Полска", което е близко до правителството, разпространи днес стикери с анти-ЛГБТ послание, което предизвика негативна реакция на опозицията и на американския посланик, предаде Франс прес.

Още по темата

Полякиня принтира икона с гей дъга – грозят я две години затвор

Правата на ЛГБТ общността се превърнаха в тема на сериозен дебат в католическата страна преди парламентарните избори тази есен, пише БТА.

Лидерът на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински, който заяви по време на изборите за Европейски парламент през май, че ЛГБТ общността е заплаха за Полша, превърна този въпрос в един от приоритетите за кампанията на партията си. На стикерите има голям черен кръст, зачертаващ дъгата, която е символ на ЛГБТ общността. На тях има и надпис: "Това е зона без ЛГБТ".

Надписът е във връзка с движението, зародило се след изказванията на Качински, което на нивото на местни организации, често свързани с "Право и справедливост", обявява определени зони за "свободни от ЛГБТ идеологията".

Разпространението на стикерите бе извършено след един уикенд, белязан от нападение на футболни запалянковци с ултранационалистически възгледи срещу участниците в гей парад, организиран в град Бялисток, Източна Полша.

Премиерът Матеуш Моравецки осъди насилието, но не и анти-ЛГБТ кампанията.
Политици от левия политически спектър обявиха, че в неделя в Бялисток ще организират демонстрация под надслов "Зона, свободна от насилие".

Полското правителство разкритикува днес посланика на САЩ в Полша Джорджет Мосбакър за изразената от нея подкрепа за сексуалните малцинства, след като тя се изказа критично по отношение на "Газета Полска".

Най-скорошните социологически проучвания сочат, че "Право и справедливост" има шансове да спечели изборите през октомври, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Мъдреца преди 4 години
И аз съм против гейщината, но във всичките и форми : предателството и към семейството и към родината да е наказуемо!!! Автоматично всички червени НАЦИОНАЛ ПРЕДАТЕЛИ-РУСОФИЛИ падат под ударите на закона!!! "бъгарските националисти дето обичат Рааасия" , розовите Гербаджии, и тъмно сините КОМУНИСТИ НА Мъдан Кънев , Резидента! Баш партията на турските милиционери!!!
13
2
 
2
 
! Отговори
Jj преди 4 години
До АнонименДъгата не е пай, който може да бъде делен - нека и децата и ЛГБТ общността да й се наслаждават :) П.С. не знам за какви психично болни говориш???
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъгата не е на психично болните. Тя е на децата. Психично болните не са деца. Е, някои от тях са, но повечето не са.
11
8
 
2
 
! Отговори
Jj преди 4 години
Прости, по-прости, най-прости, газета полска
10
4
 
13
 
! Отговори
Хайде всички! преди 4 години
Бог да благослови " Газета Полска"! А българските медии могат да научат правилния модел на поведение именно от"Газета Полска". Не е необходимо да преписват едни и същи глупости и разни " либерални медии". Не е лесно да си първи,все някой трябва да го направи-но така остава в историята! Е -очакваме първата българска медия официално и тя да обяви война на неморалността! И така след нея-втора,трета,десета,петдесета-ВСИЧКИ!
9
6
 
19
 
! Отговори
цу преди 4 години
Има надежда още за този Свят.Ако не искате и вашите деца един ден да станат от общността, спрете им филмчетата на дисни, вредни са за детската психика.
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой трябва да даде отпор хипи-гейовете! Насаждания днес краен либерализъм е заплаха за цялата европейска цивилизация - гейове, феминизъм, вегани, екоталибани и т.н., всички тези секти водят обществото към разпад и деградация.
7
7
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Браво!
6
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Често и бг медиите правят материали против лгбт.
5
6
 
28
 
! Отговори
Либерална манекенка преди 4 години
Сега ще се оплача в БХК,Отворено общество и Америка за България ! Да внимават тези лоши поляци!
4
8
 
35
 
! Отговори
Регресивен преди 4 години
Почвам да уча Полски и хващам терминала.Тук прогресивните да си правят прайдове ако ще и всеки ден.
3
10
 
52
 
! Отговори
Величко преди 4 години
Мдааа поляците и те започнаха да проглеждат накъде ги води либерализЪма още ще си ги отворят очите и нашите тук започват полека да се събуждат !
2
10
 
56
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Дано ги забранят навсякъде!!!
1
8
 
27
 
! Отговори
Глас от тоалетната преди 4 години
Направо са за затвора.

Спонсорирани публикации